BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa GÜNCEL Yurt dışına çıktı denilen Rıza Sarraf İstanbulda ifade verdi

Yurt dışına çıktı denilen Rıza Sarraf İstanbulda ifade verdi

İş adamı Rıza Sarraf, Beykoz Kanlıcada satın aldığı tarihi yalılarda, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa aykırı tadilat yaptırdığı gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında ifade verdi.

06.10.2015 - 17:22 · 4 dk okuma
0Yorumlar
Yurt dışına çıktı denilen Rıza Sarraf İstanbulda ifade verdi

İş adamı Rıza Sarraf, Beykoz Kanlıcada satın aldığı tarihi yalılarda, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa aykırı tadilat yaptırdığı gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında ifade verdi.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığının, İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulunun suç duyurusu üzerine Rıza Sarraf hakkında başlattığı soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında dün Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığına avukatı Şeyda Yıldırım ile giden Sarraf, ifade verdi.

Sarraf savcılık ifadesinde, Beykoz Kanlıca Mahallesindeki 23 pafta 116 ada 4-5 parseller üzerinde yalı mahiyetindeki gayrimenkulleri yaklaşık 5 yıl önce satın aldığını, birini kendi, diğerini eşi Ebru Gündeş Sarraf üzerine kaydettirdiğini belirtti.

 


Satın aldıktan sonra her iki yalıda da tadilat yapma gereği duyduğunu aktaran Sarraf, şunları kaydetti:

Tadilat işi için Suha Gökdemir ve Mimar Dara Kırmızıtoprak ile anlaştım. Projeleri Dara Kırmızıtoprak çizecek, diğer bütün işlemleri Suha Gökdemir takip edecek, gerekli mercilerden izin alacak, izin aldıktan sonra projeye uygun olarak yapacaktı. Bu işlemleri Suha Gökdemir, ben bu inşaatları aldıktan sonra yapmaya başladı. Bütün tadilatları izin çerçevesinde yaptığını düşünmekteydim. Bu inşaattaki tadilat işlemleri yaklaşık 1,5 yıl içinde bitti. Yani 2011 yılının ortalarında bana bitmiş olarak teslim edildi. O tarihten beri, burada ailemle ikamet etmekteyim.

Bu tutanaklar tamamıyla dış görünüşe ve basının yönlendirmesiyle yapılmıştır. Bu aldığım yalılardaki yükselti, eski haliyle aynı mahiyettedir. Kesinlikle aslında herhangi bir değişiklik yoktur. Bu yalıların eski ve yeni fotoğraflarına bakıldığında, yükseltide herhangi bir değişiklik olmadığı görülecektir. Sadece her iki yalı bana ait olması sebebiyle araya asansör konulmuştur. Bu asansörü yasaklayan herhangi bir kanun olduğunu düşünmüyorum.

Yalı arasındaki asansörün her iki yalının birbirleriyle bağlantısını sağladığına dikkati çeken Sarraf, Kültür varlığı ve tarihi dokuya herhangi bir zarar vermemiştir. Burası hiç bir zaman mühürlenmedi. Mühürleri de bozmadım. Kesinlikle bana isnat edilen suçlamaları kabul etmiyorum ifadesini kullandı.

Avukat Şeyda Yıldırım da yapı tadil tutanağının, binanın içine girilmeden ve sadece basında yer alan spekülatif bazı haberler esas alınarak düzenlendiğini öne sürerek, Söz konusu taşınmazların 2960 sayılı Boğaziçi Kanununa aykırı herhangi bir durumu yoktur. Konu ile ilgili tarafımızca Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kuruluna müracaatlar yapılacak, makamınıza sunulacaktır bilgisini verdi.

Savcılıkça mahallinde keşif yapılarak durumun tespitinin ortaya çıkarılmasını isteyen Yıldırım, soruşturma sonucunda müvekkili Sarraf hakkında takipsizlik kararı verilmesini de talep etti.

MEHMET ARİF BEY YALILARI

İş adamı Rıza Sarraf, Kanlıca sahilinde toplam üç yalıdan oluşan Mehmet Arif Bey Yalılarından ikisini 2011de satın almış, 4 parselini kendi, 5 parselini ise eşi Ebru Gündeş Sarraf üzerine kaydettirmişti. Sarraf, Osmanlı döneminde inşa edilen ve 1970de ikinci derece tarihi eser olarak tescili yapılan yalılarda tadilat çalışması başlatmış ve bu proje, İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve Boğaziçi İmar Müdürlüğünce onaylanmıştı.

Tadilatın 2960 sayılı Boğaziçi Kanununa aykırı gerçekleştiği iddialarının bazı basın yayın kuruluşlarınca gündeme getirilmesi üzerine yalılarda inceleme başlatan Boğaziçi İmar Müdürlüğü, 2960 sayılı yasaya aykırılıklar tespit etmiş ve dosyayı, İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna göndermişti.

Kurul tarafından yaptırılan incelemede, yalılarda onaylı projede olmayan fazlalıklar bulunduğu, iki yalıyı birbirine birleştiren tünel ve asansörlerin onaylı projede yer almadığı tespit edilmişti. Kurul, her iki yalının onaylı projede görünen eski haline geri getirilmesine ve mülk sahipleri hakkında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığına Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 9. maddesi uyarınca suç duyurusu yapılmasını kararlaştırmıştı.

AA

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

İran Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattı

İran, Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapatma kararı aldı. Nedeni, ABD'nin deniz ablukasının devam...

8 saat önce

A101 Carrefoursa yı satın alıyor

A101, Carrefoursa'yı satın alıyor: A101 marketlerinin sahibi Yeni Mağazacılık AŞ, Sabancı...

10 saat önce

Ataşehir Belediyesine rüşvet soruşturması

Ataşehir Belediyesinde rüşvet soruşturması kapsamında 18 kişi, arasında Belediye Başkanı Onursal...

10 saat önce

8. sınıf öğrencisi 5 silahla gelmiş

KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu'ndaki silahlı saldırının...

3 gün önce

Şimdide Kahramanmaraş'ta okula silahlı saldırı!

Saldırganın 8. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile İçişleri...

3 gün önce

Hüsamettin Cindoruk vefat etti

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...

7 gün önce

İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak

İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.

7 gün önce

Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza

Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...

8 gün önce

Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam

 Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi. 

8 gün önce

34 ilde IŞİD operasyonu

8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...

9 gün önce

Ümit Erkol Gözaltına Alındı.

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...

9 gün önce

Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.

"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...

9 gün önce