BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa GÜNCEL Türk Gemisine Havadan Denizden Saldırı

Türk Gemisine Havadan Denizden Saldırı

Libyada Türkiyeli bir şirkete ait gemi, dün akşam önce topçu atışına maruz kaldı ardından iki ayrı hava saldırısının hedefi oldu. Saldırıda geminin 3. kaptanı hayatını kaybetti

11.05.2015 - 13:16 YAYINLANMA
3 DK OKUNMA SÜRESİ
Google News
Türk Gemisine Havadan Denizden Saldırı

Libyada Tobruk açıklarında Türkiyeli bir şirkete ait gemi, dün akşam önce topçu atışına maruz kaldı ardından iki ayrı hava saldırısının hedefi oldu. Dışişleri Bakanlığı, dün akşam saatlerinde bir Türk şirketine ait Cook Islands bayraklı, Tuna-1 isimli kuru yük gemisinin Libya limanina giderken, Tobrukun yaklaşık 13 mil açığında, uluslararası sularda karadan topçu atışına maruz kaldığını, saldırı üzerine bölgeden uzaklaşmaya çalışan gemiye aralıklarla iki ayrı hava saldırısı düzenlendiği, saldırılarda geminin Türk vatandaşı 3. kaptanının hayatını kaybettiğinin, mürettebattan yaralananlar olduğu, gemide maddi hasar meydana geldiğini açıkladı.

3. KAPTAN HAYATINI KAYBETTİ
Dışişleri Bakanlığı dan yapılan yazılı açıklama şöyle ; Dün (10 Mayıs) akşam saatlerinde bir Türk şirketine ait Cook Islands bayraklı, Tuna-1 isimli kuru yük gemisinin İspanyadan aldığı alçıpan yükünü teslim etmek üzere Tobruk/Libya limanına giderken, Tobrukun yaklaşık 13 mil açığında, uluslararası sularda karadan topçu atışına maruz kaldığı öğrenilmiştir. Saldırı üzerine bölgeden uzaklaşmaya çalışan gemiye aralıklarla iki ayrı hava saldırısı düzenlendiği, saldırılarda geminin Türk vatandaşı 3. kaptanının hayatını kaybettiği, mürettebattan yaralananlar olduğu, gemide maddi hasar meydana geldiği bildirilmiştir. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah an rahmet diliyoruz.

ULUSLARARASI HUKUKTAN KAYNAKLANAN TAZMİNAT DAHİL HER TÜRLÜ HAKKIMIZ MAHFUZDUR
Uluslararası sularda sivil bir gemiye karşı gerçekleştirilen bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Bu menfur saldırı ilgili Libya makamları nezdinde şiddetle protesto edilmiş, anılan gemiye ve bölgede bulunabilecek diğer Türk gemilerinin güvenliğine yönelik eylemlerin derhal sona erdirilmesi ve sözkonusu saldırının sorumluları hakkında gerekli hukuki işlemlerin yapılması talep edilmiştir. Anılan gemiye yönelik saldırı kapsamında uluslararası hukuktan kaynaklanan tazminat dahil her türlü hakkımız mahfuzdur. Konu hakkında ilgili uluslararası örgütler nezdinde girişimler yapılmaktadır. Sözkonusu saldırı, Libya hava ve deniz limanları başta olmak üzere sivil altyapıyı bombalayan, BM gözetimindeki Libya Siyasi Diyalog Sürecine katılan resmi heyetlerin seyahatlerini engellemek için havalimanlarına saldıran, sivil uçakları tehdit eden ve daha önce de olduğu gibi sivil gemilere saldıran kişilerin uluslararası hukuk ihlallerinin yeni bir örneğidir. Bu tür suçları işleyenlerin BM Şartı ve ilgili BMGK Kararları çerçevesinde sorumlu tutulmaları hayati önem taşımaktadır. (DIŞ HABERLER)

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Hüsamettin Cindoruk vefat etti

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...

2 gün önce

İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak

İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.

2 gün önce

Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza

Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...

3 gün önce

Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam

 Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi. 

3 gün önce

34 ilde IŞİD operasyonu

8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...

4 gün önce

Ümit Erkol Gözaltına Alındı.

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...

4 gün önce

Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.

"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...

4 gün önce

İran'da peş peşe patlamalar

Dünya çapında ateşkesin bozulacağı yönündeki kanı doğru çıktı. Bu öğlen saatlerinde İran'a ait...

5 gün önce

BBC: Trump’a Ateşkesin Faturası Ağır Olacak

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile son anda duyurduğu iki haftalık ateşkes, piyasalara nefes...

5 gün önce

Özdil Sözcü'den istifa ettiğini doğruladı!

Özdil, veda videosunda "bağımsız gazetecilik" vurgusu yaparken, siyasi baskılara ve parti...

6 gün önce

İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde çatışma

Beşiktaş'ta İsrail Konsolosluğu'nun da bulunduğu binanın önünde silah sesleri duyuldu. Çıkan...

6 gün önce

Üsküdar Belediyesine Operasyon

Üsküdar Belediyesinde yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapılarak rüşvet suçu...

6 gün önce