BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
İSTANBUL 17°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa GÜNCEL Soylu’dan görevden alınan kaymakamlarla ilgili açıklama

Soylu’dan görevden alınan kaymakamlarla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Soylu ''Görevden alınan kaymakamlarla ilgili hem eksik ve yanlış bilgi ile yapılan hem de maksatlı yorumların tamamı yalandır.'' ifadelerini kullandı.

10.09.2020 - 17:39 · 5 dk okuma
0Yorumlar
Soylu’dan görevden alınan kaymakamlarla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevden uzaklaştırılan kaymakamlar hakkında yapılan haberlere ilişkin olarak değerlendirmede bulundu.

Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bir süredir gündemde tutmaya çalıştıkları saçma iddialarına dayanak yapmaya çalıştılar. Hem eksik ve yanlış bilgiyle hem de maksatlı olarak yapılan bu yorumların tamamı yalandır. Yapılan bu işlemin de buna delil olacak hiçbir tarafı yoktur.

Olayın aslı şudur devletin istihbarat birimlerinin FETÖ'ye yönelik olarak uzun süredir devam eden büfe, ankesör, operasyonel hat gibi, mahrem imam gibi istihbari gibi yargıya intikal etmiş çalışmaları ve idari soruşturmaları var. Veya yargıya intikal edecek çalışmalar var.

Biz de dosyasına bakar soruşturmanın selameti ve idari sürecin gereği önce bu kişileri açığa alırız. Sonra mahkeme bir karar verir. Bu arada da müfettişlerimiz tarafından da idari soruşturmalar tarafımızdan da yürütülür.

FETÖ ile ilişkilendirilme iddiaları tamamen yalandır. Bu kişilerin hepsi benim bildiğim kadarıyla 2008-2009-2012 belki 2013'te yani hesap ettiğimiz gibi 8 ile 12 yıllık kaymakamlardır.

Bu hadiseyi saçma sapan iddialara delil yapıp, çalışanlara bizim o zaman söylediğimiz net ve açıktır.

Soruşturma açılmış, mahkeme beraat kararı vermiş, siz de herhangi bir eksiklik görmemişseniz, yerine iade edersiniz.

Ama sonra kişinin hakkında yeni bir delil bulunmuş. Ne yapmamız lazım? Tedbir almayacayacak mıyız? Bundan yaklaşık 1.5 ay önce 15 kaymakamımızın kimini açığa aldık, kimini de pasif göreve aldık.

Nasıl bir süreçten geçtiğimizi hep birlikte biliyoruz. 15 Temmuz'u bizim unutmamız mümkün değildir. Burada tekrar söylüyorum. 15 Temmuz'u kim unutarak işlem yapıyorsa o haindir.

Bu dinamik bir süreçtir. Bu süreçlerde kendilerine rol biçmeye çalışan sahte kahramanlardan bıktım.

Biz gereğini yapıyoruz, titizlikle yapıyoruz. Ama anlamak istemiyorlar. Çünkü gözlerini hırs bürümüş. FETÖ ile mücadele ediyoruz, FETÖ'cüler saldırıyor, Odatv saldırıyor, Cumhuriyet gazetesi, Birgün gazetesi saldırıyor. Ana muhalefet sözcüleri saldırıyor.

Bu kaymakamların hiçbiri göreve yeni getirilmedi.

Türkiye'de FETÖ soruşturmalarını iki kurum yapar, birisi emniyet birisi de yargıdır. Burayı sulandırmak, bu soruşturmaları akamete uğratmak, bu kurumları ayrı ayrı zayıflatmak için ellerinden geleni yapmak istiyorlar.

Saldırının temel sebebi de esasen burada aramak lazım. Ve size bu noktada kurum içinden de bir bilgiyi paylaşmak isterim.

Hala açıkta bulunanların sayısı 2 bin 945. Aynı şekilde bugün, emniyet teşkilatımızın o gün toplam mevcudu 273 bin kişiydi. Bunun içerisinde sivilleri de vardı. Bugüne kadar emniyetten FETÖ iltisakıyla ihraç edilen kişi sayısı ise 30 bin 580.

İçişleri Bakanlığına geldiğim gün şöyle bir rakam vardı elimde, 21 bin 500 civarında emniyet müdürü var, 14 bini ihraç. Yani 3'te 2'si ihraç.

Bu rakamları niçin verdim? Bugün Cumhuriyet gazetesinde yazan; bana bazen kızıyorlar bunu muhatap alma diye. Yalanı muhatap almazsanız hata edersiniz. Diyor ki, İçişleri Bakanlığı'nın orada bir berduş; yüzde 3,5 ancak şey yapıldı... O berduşa sesleniyorum. Ben senin gibi birinin adamı değilim, milletin adamıyım. Kimlerle iş tuttuğunuz da belli, kime uşaklık yaptığınız da belli.

Sizler bugün önemli bir emaneti artık tam anlamıyla devralıyorsunuz. Sizlerden beklentimiz, Türkiye'nin gelecek vizyonuna katkıda bulunmanızdır. Açık söyleyeyim, bunu makam odalarınızda gerçekleştiremezsiniz. Oraya tıkılıp kalırsanız iyi kaymakam olamazsınız.

Asıl şimdi milletin size uygulayacağı eğitim programı başlıyor. Onu da milletin ayağına giderek yapacaksınız.

Çocuğun başını okşamayan, onunla kendi dilinden konuşmayan, onunla dertlenmeyen, onun değerlerinden anlamayan, yaşlının elini öpmeyen gördüğü eksikliği millet için 'şunu değiştirin' demeyen bu ülkede yöneticilik yapamaz. Yapar; has bel kader yapar.

Size bir sırrımı vereyim. Geleceği planlarsanız bugünü kaybedersiniz. Türkiye sizden de bizden de büyüktür."

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

İran'dan Müzakere Açıklamasına Yalanlama

İran Dışişleri Bakanlığı,Pakistanlı kaynakların iddialarını yalanlayarak ABD ile ikinci tur...

1 gün önce

Okullarda yeni dönem

Okullarda yeni dönem başladı. Neler oldu? Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki saldırıların ardından...

1 gün önce

Ugandalı General bir kez daha Türkiye'yi hedef aldı

Uganda Genelkurmay Başkanı Muhoozi Kainerugaba, Türk şirketleriyle olan sözleşmeyi iptaledilmesi...

1 gün önce

İran Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattı

İran, Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapatma kararı aldı. Nedeni, ABD'nin deniz ablukasının devam...

3 gün önce

A101 Carrefoursa yı satın alıyor

A101, Carrefoursa'yı satın alıyor: A101 marketlerinin sahibi Yeni Mağazacılık AŞ, Sabancı...

3 gün önce

Ataşehir Belediyesine rüşvet soruşturması

Ataşehir Belediyesinde rüşvet soruşturması kapsamında 18 kişi, arasında Belediye Başkanı Onursal...

3 gün önce

8. sınıf öğrencisi 5 silahla gelmiş

KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu'ndaki silahlı saldırının...

6 gün önce

Şimdide Kahramanmaraş'ta okula silahlı saldırı!

Saldırganın 8. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile İçişleri...

6 gün önce

Hüsamettin Cindoruk vefat etti

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...

10 gün önce

İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak

İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.

10 gün önce

Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza

Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...

11 gün önce

Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam

 Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi. 

11 gün önce