Polis Disiplin Tüzüğüne dinleme ayarı
Tüzükte Ayrıca kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek ve tarafların rızası olmaksızın kaydetmek de meslekten çıkarılmayı gerektiren eylem, işlem ve tutumlar arasında yer alıyor. Emn
Tüzükte Ayrıca kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek ve tarafların rızası olmaksızın kaydetmek de meslekten çıkarılmayı gerektiren eylem, işlem ve tutumlar arasında yer alıyor.
Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair Tüzük 23 Mart 1979 tarihli 7/17339 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğünde yapılan değişiklikleri içeriyor.
Daha önceki tüzüğün adının Emniyet Teşkilatı Disiplin Tüzüğü olarak değiştirilmesini öngören tüzük, Bakanlar Kurulunca 26 Haziranda kabul edildi.
İŞTE DEĞİŞİKLİKLER
Yeni kabul edilen tüzük ile daha önce yürürlükte olan disiplin tüzüğünün meslekten çıkarılmaya ilişkin eylem, işlem ve tutumları düzenleyen 8. maddesinde yer alan 42 fıkraya, 5 yeni fıkra daha eklendi.
Meslekten çıkarılmaya ilişkin düzenlemeleri içeren söz konusu maddeye yeni eklenen fıkralara göre, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince yapılan dinleme ve kaydetme işlemleri sırasında, kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, haberleşme içeriklerini ifşa etmek, aleni olmayan konuşmaları tarafların herhangi birinin rızası olmaksızın kaydetmek ve bu şekilde kaydedilen verileri ifşa etmek, işten çıkarılmayı gerektiren eylem arasında yer aldı.
Bu tip dinleme ve kaydetme işlemleri sırasında kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri ifşa eden, kişisel verileri kaydeden, başkasına veren, yayan veya ele geçiren, kanunların belirlediği sürelerin geçmiş olmasına karşın verileri sistem içinde yok etmekle yükümlü olduğu halde bunu kasten yerine getirmeyen, gerçeğin meydana çıkmasını engellemek amacıyla suç delillerini yok eden, silen, gizleyen, değiştiren veya bozan ve bu fiilleri emir vermek suretiyle yaptıran emniyet teşkilatı mensupları da meslekten men edilecek.
Görevli olmadığı halde elektronik ortamda veya bilgisayar loglarında kişisel verilerle ilgili sorgulama yapmak, bu bilgileri paylaşmak veya yayım yoluyla duyurmak, log kayıtlarını değiştirmek veya silmek, görevi gereği öğrendiği veya edindiği kişisel bilgi veya belgeleri yetkisiz kişilerle paylaşmak veya basın yayın kuruluşlarına vermek ya da sanal ortamda yayımlamak da meslekten çıkarılmayı gerektiren eylemler olarak sıralandı.
Meslekten men edilmeyi gerektiren tutum ve eylemler arasında, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini, TBMMyi, devletin yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılamak da bulunuyor.
Yeni düzenlemeye göre, borçlarını sürekli olarak ödemediği belirlenen Emniyet Teşkilatı mensupları, bu fiil nedeniyle 5 yıl içinde 5. cezalandırılmaları halinde işten çıkarılacak.
Borçlarını ödememeyi alışkanlık haline getirme, daha önceki düzenlemenin 6. maddenin C bendine göre 10 ay durdurma cezasını gerektiren eylem, işlem, tutum ve davranışlar arasında yer alıyordu.
AA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İran Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattı
İran, Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapatma kararı aldı. Nedeni, ABD'nin deniz ablukasının devam...
A101 Carrefoursa yı satın alıyor
A101, Carrefoursa'yı satın alıyor: A101 marketlerinin sahibi Yeni Mağazacılık AŞ, Sabancı...
Ataşehir Belediyesine rüşvet soruşturması
Ataşehir Belediyesinde rüşvet soruşturması kapsamında 18 kişi, arasında Belediye Başkanı Onursal...
GÜNCEL Haberleri
Tümüİran Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattı
İran, Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapatma kararı aldı. Nedeni, ABD'nin deniz ablukasının devam...
A101 Carrefoursa yı satın alıyor
A101, Carrefoursa'yı satın alıyor: A101 marketlerinin sahibi Yeni Mağazacılık AŞ, Sabancı...
Ataşehir Belediyesine rüşvet soruşturması
Ataşehir Belediyesinde rüşvet soruşturması kapsamında 18 kişi, arasında Belediye Başkanı Onursal...
8. sınıf öğrencisi 5 silahla gelmiş
KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu'ndaki silahlı saldırının...
Şimdide Kahramanmaraş'ta okula silahlı saldırı!
Saldırganın 8. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile İçişleri...
Hüsamettin Cindoruk vefat etti
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...
İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam
Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi.
34 ilde IŞİD operasyonu
8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...
Ümit Erkol Gözaltına Alındı.
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...
Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.
"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...




