PKKnın akılalmaz saldırısını şoför engelledi!
Edinilen bilgilere bilgiye göre, Iğdır-Doğubayazıt yolunu kesen PKKlı teröristler, Doğubayazıttan Iğdıra gitmekte olan sıkıştırılmış doğalgaz (LNG) yüklü tankeri durdurdu. Üzerinde bomba düzeneği olan
Edinilen bilgilere bilgiye göre, Iğdır-Doğubayazıt yolunu kesen PKKlı teröristler, Doğubayazıttan Iğdıra gitmekte olan sıkıştırılmış doğalgaz (LNG) yüklü tankeri durdurdu. Üzerinde bomba düzeneği olan bir terörist tankere binerek sürücünün kafasına silah dayadı. Sürücüden kendisinin söylediği yere sürmesini isteyen terörist söylediklerinin yapılmaması halinde ateş edeceğini söyledi.
EL FRENİNİ ÇEKİP ARAÇTAN İNDİ
Terörist, yaklaşık 5 kilometrelik yolu bu şekilde geldikten sonra sürücüden Suveren Jandarma Karakol Komutanlığına doğru sürmesini istedi. Sürücü, karakola 300 metre kala aracındaki teröristin bomba düzeneğiyle uğraştığı esnada aracın el frenini çekip araçtan atladı. Araçtan atlayan sürücü yol kontrolü yapan askerlere koşarak araçta bomba yüklü olduğunu bildirdi. Sürücünün araçtan atlamasının ardından araç içindeki terörist üzerindeki bomba düzeneğini araca bırakarak indi. Tankeri arkadan takip eden bir pikaba binen terörist hızla uzaklaştıktan sonra araç içindeki bomba uzaktan kumandayla patlatıldı.
SÜRÜCÜ BÖLÜMÜ KULLANILMAZ HALE GELDİ
Patlamanın etkisiyle tankerin sürücü kısmı alev alırken patlama LNG gazının bulunduğu tanka etki etmedi. Alev alan tankerin sürücü bölümü kullanılamaz hale geldi. Iğdır Belediyesi ve Iğdır Havalimanından olay yerine gönderilen itfaiyeler ve Iğdır İl Emniyet Müdürlüğünden gönderilen TOMA yardımıyla alevler LNG gazının bulunduğu tankeri sarmadan söndürüldü.
7 ARACI REHİN ALDI
Buradan kaçan teröristler yol üzerinde bir TIRı daha ateşe verdikten sonra yolda durdurdukları 7 binek araçları rehin alarak Ağrı Dağı eteklerindeki Korhan Yaylasına doğru kaçtılar. Buradaki sürücüler ile birlikte araçları çanlı kalkan olarak kullanan PKKlılar 3 aracı daha ateşe verdi. İçerisinde yaklaşık 16 ton LNG gazı taşıdığı öğrenilen tankerden gaz sızması yaşanması nedeniyle bölgeden araç geçişine izin verilmiyor. Tanker içinde bulunan gazın boşaltılması için Ağrı, Iğdır ve Kars illerinde LNG tankı aranıyor. Güvenlik güçleri olay yerinde yoğun güvenlik önlemleri alırken, gaz sızması nedeniyle Ağrı-Doğubayazıt yolunda ulaşıma izin verilmiyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İran Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattı
İran, Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapatma kararı aldı. Nedeni, ABD'nin deniz ablukasının devam...
A101 Carrefoursa yı satın alıyor
A101, Carrefoursa'yı satın alıyor: A101 marketlerinin sahibi Yeni Mağazacılık AŞ, Sabancı...
Ataşehir Belediyesine rüşvet soruşturması
Ataşehir Belediyesinde rüşvet soruşturması kapsamında 18 kişi, arasında Belediye Başkanı Onursal...
GÜNCEL Haberleri
Tümüİran Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattı
İran, Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapatma kararı aldı. Nedeni, ABD'nin deniz ablukasının devam...
A101 Carrefoursa yı satın alıyor
A101, Carrefoursa'yı satın alıyor: A101 marketlerinin sahibi Yeni Mağazacılık AŞ, Sabancı...
Ataşehir Belediyesine rüşvet soruşturması
Ataşehir Belediyesinde rüşvet soruşturması kapsamında 18 kişi, arasında Belediye Başkanı Onursal...
8. sınıf öğrencisi 5 silahla gelmiş
KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu'ndaki silahlı saldırının...
Şimdide Kahramanmaraş'ta okula silahlı saldırı!
Saldırganın 8. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile İçişleri...
Hüsamettin Cindoruk vefat etti
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...
İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam
Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi.
34 ilde IŞİD operasyonu
8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...
Ümit Erkol Gözaltına Alındı.
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...
Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.
"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...




