BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
İSTANBUL 17°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa GÜNCEL Paralel in imamı isimleri verdi

Paralel in imamı isimleri verdi

1995 yılında Paralel Yapı ın Kara Harp Okulu öğrencilerinden sorumlu imam S.Y. örgüte üye 150 subay listesini terör polisine teslim etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, çok gizli bilgilerin olduğu

20.08.2015 - 13:03 · 6 dk okuma
0Yorumlar
Paralel in imamı  isimleri verdi

1995 yılında paralel örgütün ‘Kara Harp Okulu öğrenci imamı S.Y, 150 kişilik Gülenci subay listesini terör polisine teslim etti. O dönem öğrencileri çalıntı sınav sorularıyla askeri liselere hazırladığını belirten ‘hayalet imam, ismini verdiği kişilerin şu an TSKda binbaşı-yarbay gibi rütbelerle görev yaptığını söyledi.

Uzun bir süre cemaatin Kara Kuvvetleri imamlığını yapan S.Y, İstanbul Emniyeti e başvurarak cemaatin silahlı kuvvetlere sızdırdığı 150 karacı subayın isim listesini verdi. Paralel örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri deki (TSK) yapılanmasını detaylarıyla anlatan S.Y, ortaokulda okuduğu dönemde kaldığı cemaat evinin abisinin şu an Zaman Gazetesi Yayın Müdürü olan Ekrem Dumanlı olduğunu söyledi. Elindeki dökümanları vatandaşlık görevi gereği yetkililere teslim etmek için Emniyete başvurduğunu açıklayan S.Y in anlattıkları sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma konusu ise TSKdaki Fetullahçı Terör Örgütü yapılanması.

1988-1989 öğretim yılından itibaren her gün Ekrem Dumanlı ın sorumlu olduğu eve giderek başladığı cemaat yaşantısında Kara Harp Okulu imamlığına kadar yükselen S.Y, evlerde emre itaatin farz olduğu ve abi ne derse yapılması gerektiğinin öğretildiğini söyledi. İşte hayalet imam S.Y in ifadeleri:

TAM BİR CEMAAT ABİSİYDİM

“Bu evlere gidip geldiğimiz dönem, abilerin varlığından kimselere bahsetmememiz, tedbirin elden bırakılmaması gibi konulara çok özen gösterilirdi. Tahsin abi bana kendim gibi başarılı öğrencileri eve çekmem konusunda talimatlar verdi. Ben de o dönem aynı okulda okuduğum, adının Bircan olduğunu hatırladığım şu an doktor olan bir arkadaşım ile adının Altuğ olduğunu hatırladığım şu anda Hava Binbaşı ya da Yarbay olduğunu bildiğim arkadaşlarımı cemaat evine çektim. Lise hayatım boyunca cemaat yurdu içerisinde çeşitli görevlerim oldu. Bu süreçte artık tam anlamıyla bir cemaat abisi oldum cemaat de buna kanaat getirdi.”

30 BİN ÖĞRETMEN HEDEFİ
“Öğrenim hayatımızı tamamen cemaat planladı. Üniversite sınavında Türkiye genelinde ilk bine girerek oldukça başarılı bir sonuç aldım. Ben Tıp Fakültesi okumak istiyordum ama benden sorumlu abi buna karşı çıktı ve cemaatin öğretmene ihtiyacı olduğunu ve 30 bin öğretmen hedefine ulaşmadan kimsenin başka meslekler seçmesine müsaade edilmeyeceğini söyledi. Benim üniversite tercih formumu kendi doldurarak Ankara Gazi Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümüne gitmeme sebep oldu.”

4 AY GİZLİLİK EĞİTİMİ
Ankara Harun Bey yurdunda Samanyolu Koleji öğrencileriyle ilgileniyordum. Aynı yılın ikinci döneminde Gazi Üniversitesi Matematik bölümünde okuyan ve Kara Harp Okulu daki cemaatçi öğrencilerin sorumlusu olan Vehbi kod isimli Şaban Şen isimli şahsın yardımcısı olarak görevlendirildim. Şen, azami öğrencilik süresi olan yedi yılı doldurduğu için okuldan atılacaktı. Yardımcılık yaptığım 4 ay boyunca bağlantılarını, tedbir usûllerini, mali işlerin nasıl yürüdüğünü ve özel hizmetin ne olduğunu öğrendim. Cemaat tarafından özel veya hususi hizmet olarak tabir edilen husus özellikle emniyet, askeriye, istihbarat içerisinde bulunan yapıdır. Bu teşkilatlarda bulunan cemaate bağlı kişiler gerek eğitim gerekse görev hayatı boyunca cemaat tarafından sürekli abiler eliyle kontrol edilir. Bu abiler genellikle bu meslek dışından kişilerden seçilir.”

Sınırsız harcama yetkisi
“1994 yılında, Kara Harp Okulu dan sorumlu abi oldum. Almış olduğum görev cemaat içerisinde oldukça önemli bir görevdi. Görevi alır almaz Ankara-Oranda daha önce yaşadığım yere göre oldukça lüks sayılabilecek bir yere taşındım. Bu evde polis akademilerine bağlı FYO olarak bilinen kısmından sorumlu olan Ankara Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi Hakan Bozkurt ile kalmaya başladık. O dönemde lüks sayılabilecek çağrı cihazı, araba gibi imkanlar ve sınırsız para harcama yetkim oldu. Bu görevi aldıktan sonra da cemaatten daha önce tanıdığım arkadaşlarımla da irtibatımı kopardım. Yaptığım işten kesinlikle kimseye bahsetmiyordum. Okula dahi sadece sınavlar için gidiyor, derslere katılamıyordum. Sorumlu olduğum öğrencilere her türlü maddi ve manevi desteği verdim.”

Ev abimiz Dumanlı
1988 yılında ilk kez cemaat evine gittiğimde ev abimiz Ekrem Dumanlıydı. Eğitim hayatımızı cemaat planladı. ÖSSde ilk bine girmeme rağmen cemaatin “30 bin öğretmen” hedefi nedeniyle Matematik Öğretmenliği bölümüne girdim. 1995 yılında Kara Harp Okulu da okuyan cemaat mensubu öğrencilerin imamlığına getirildim. İmam olduktan sonra lüks bir eve taşındım ve sınırsız para harcama yetkim oldu. O dönem lüks olan çağrı cihazı ve araba gibi imkanlar verildi. Harp Akademisi sınav soruları cemaat dershaneleri tarafından bana verildi ben de bu soruları orta 3. sınıfta okuyan öğrencilere sızdırdım. Bizim yaptığımız “özel hizmet”ti.

Çalıntı sorular dershaneden
“Kara Harp Okulu imamı olduğum süre içerisinde sınav soruları dahi elime geçerdi. Bu soruları genelde orta-3 öğrencilerine ulaştırır ve cemaatten olanların sınavı kazanmasını sağlardım. Sorular ildeki cemaat dershanesinden gelirdi. Cemaatin kendine bağlı birini istediği yere yerleştirmek için yapamayacağı şey yoktur. Bunu daha önce defalarca yapmıştır. Hâlâ da devlet içerisinde çeşitli kademelerde sivil ve askeri olarak pek çok üyesi vardır. Bu üyeler devlete değil, direkt Fetullah Gülene ve onun örgütüne hizmet eder, emirleri imamlar vasıtasıyla Gülenden alır.”

“Bu görevi yürüttüğüm süre içerisinde defalarca Gülenle birebir görüştüm. Hatta Gülenin 1995 yaz tatili döneminde İzmir Yamanlar Koleji de yaptığı ve içinde “Savcı da satın alacaksınız hakim de...” dediği sohbet toplantısında birebir bulundum. O dönemden kalan, içerisinde bu konularla alakalı bilgiler bulunan bir ajandam, iki adet küçük not kağıdı ve dört sayfadan oluşan 1995-1996 döneminde harp okulunda okuyan cemaate bağlı öğrencilerden benim bildiğim yaklaşık 150 kişilik bir listeyi Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümeti e yapılmak istenen darbe girişimini aydınlatması bakımından siz yetkililere kendi isteğimle teslim ediyorum.” (Yeni Şafak)

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

İran'dan Müzakere Açıklamasına Yalanlama

İran Dışişleri Bakanlığı,Pakistanlı kaynakların iddialarını yalanlayarak ABD ile ikinci tur...

2 gün önce

Okullarda yeni dönem

Okullarda yeni dönem başladı. Neler oldu? Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki saldırıların ardından...

2 gün önce

Ugandalı General bir kez daha Türkiye'yi hedef aldı

Uganda Genelkurmay Başkanı Muhoozi Kainerugaba, Türk şirketleriyle olan sözleşmeyi iptaledilmesi...

2 gün önce

İran Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattı

İran, Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapatma kararı aldı. Nedeni, ABD'nin deniz ablukasının devam...

4 gün önce

A101 Carrefoursa yı satın alıyor

A101, Carrefoursa'yı satın alıyor: A101 marketlerinin sahibi Yeni Mağazacılık AŞ, Sabancı...

4 gün önce

Ataşehir Belediyesine rüşvet soruşturması

Ataşehir Belediyesinde rüşvet soruşturması kapsamında 18 kişi, arasında Belediye Başkanı Onursal...

5 gün önce

8. sınıf öğrencisi 5 silahla gelmiş

KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu'ndaki silahlı saldırının...

7 gün önce

Şimdide Kahramanmaraş'ta okula silahlı saldırı!

Saldırganın 8. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile İçişleri...

7 gün önce

Hüsamettin Cindoruk vefat etti

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...

11 gün önce

İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak

İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.

11 gün önce

Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza

Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...

12 gün önce

Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam

 Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi. 

12 gün önce