BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa GÜNCEL O profesör açığa alındı ama yine tehdit etti

O profesör açığa alındı ama yine tehdit etti

Türkiyeyi içine alan şiddet ve öfke sarmalı akademik çalışmalarıyla tanınan isimleri bile adeta birer sosyal medya trolüne dönüştürüyor. Son olarak Arel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili v

11.08.2015 - 15:24 · 3 dk okuma
0Yorumlar
O profesör açığa alındı ama yine tehdit etti

Türkiyeyi içine alan şiddet ve öfke sarmalı akademik çalışmalarıyla tanınan isimleri bile adeta birer sosyal medya trolüne dönüştürüyor. Son olarak Arel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde görevli olan profesör ünvanlı öğretim üyesi Ahmet Atilla Şentürk, Her şehide karşılık, bir HDPli vekilin indirilmesini önerdi. Şentürk büyük tepki çeken bu sözlerinin ardından kendisine tepki gösteren facebook kullanıcılarına da hakaret ve tehditler savurmaya devam etti.   Arel Üniversitesi, Prof. Dr. Şentürk hakkında soruşturma açıldığını ve sonuçlanıncaya kadar profesörün uzaklaştırılmasına karar verildiğini duyurdu.   Divan Şiiri, eski Türk ve Osmanlı edebiyatı gibi konularda çok sayıda kitabı bulunan ve Klasik Türk edebiyatı için önemli akademisyenlerden biri olarak kabul edilen Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk, kendisine ait Facebook hesabına Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli diye yazdı.   Bu korkunç sözlere birçok facebook kullanıcısından tepki gelirken, Şentürk sözlerinin arkasında durdu ve bu kez de şunları yazdı:   Ağzının salyasını akıtarak sabahlara kadar hırlayan, tehdit mesajları yazan PKK ve HDP köpekleri! Bu ülke bütün kudurmalarınıza karşılık hl susuyorsa insanımızın asaletindendir. Siz bu muameleye layık değilsiniz. Millet belki insan sıfatına girersiniz diye meclise soktuğunuz o militanlara bir fırsat vermek istedi. Ama görüyoruz ki siz bu dilden anlamıyorsunuz. Yarın insanımız öfkesini tutamayıp tükürmeye başlarsa sizi boğulmaktan kim kurtaracak.     Arel Üniversitesi ise konuyla ilgili olarak bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:   Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürkün 10.08.2015 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama nedeniyle hakkında disiplin soruşturması açılmış ve soruşturma sonuçlanıncaya kadar üniversitemizden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir.    

İNDİRMEK BAŞKA ANLAMA DA GELİYOR   Hürriyet gazetesinin ulaştığı Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk, konu hakkında fazla konuşmak istemediğini belirterek Nasıl anlaşılırsa öyle yorumlansın. Yani indirmek aynı zamanda biliyorsunuz milletvekilliğini düşürmek demektir. Bu Türkçenin çok açık bir ifadesi. Fazla bir önemi yok, konuşmak istemiyorum. İndirme fiilinin ne anlama geldiğini Türkçede açıklarsınız. İndirme kelimesi milletvekilliğini düşürmek anlamına da geliyor dedi.

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

İran'dan Müzakere Açıklamasına Yalanlama

İran Dışişleri Bakanlığı,Pakistanlı kaynakların iddialarını yalanlayarak ABD ile ikinci tur...

1 gün önce

Okullarda yeni dönem

Okullarda yeni dönem başladı. Neler oldu? Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki saldırıların ardından...

1 gün önce

Ugandalı General bir kez daha Türkiye'yi hedef aldı

Uganda Genelkurmay Başkanı Muhoozi Kainerugaba, Türk şirketleriyle olan sözleşmeyi iptaledilmesi...

1 gün önce

İran Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattı

İran, Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapatma kararı aldı. Nedeni, ABD'nin deniz ablukasının devam...

3 gün önce

A101 Carrefoursa yı satın alıyor

A101, Carrefoursa'yı satın alıyor: A101 marketlerinin sahibi Yeni Mağazacılık AŞ, Sabancı...

3 gün önce

Ataşehir Belediyesine rüşvet soruşturması

Ataşehir Belediyesinde rüşvet soruşturması kapsamında 18 kişi, arasında Belediye Başkanı Onursal...

3 gün önce

8. sınıf öğrencisi 5 silahla gelmiş

KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu'ndaki silahlı saldırının...

5 gün önce

Şimdide Kahramanmaraş'ta okula silahlı saldırı!

Saldırganın 8. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile İçişleri...

5 gün önce

Hüsamettin Cindoruk vefat etti

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...

10 gün önce

İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak

İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.

10 gün önce

Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza

Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...

11 gün önce

Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam

 Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi. 

11 gün önce