Malide Radisson rehin alınan 170 kişiden yaklaşık 80inin serbest bırakıldı
Mali in başkenti Bamakoda Otelde tutulan 170 rehineden yaklaşık 80inin serbest bırakıldığı belirtildi.
Yetkililer, BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) askerlerinin de destek verdiği Mali güvenlik güçlerinin otelde başlattığı operasyonun devam ettiğini ve silahlı grupların 100den fazla kişiyi 7 ci katta rehin tuttuğunu bildirdi.
Mali devlet televizyonun haberine göre, 170 rehineden 80i serbest bırakıldı.
Yetkililerce, Güvenlik güçlerinin otelin girişinde ve ikinci katında bulunan onlarca rehineyi kurtardığı ifade edildi.
Saldırıda 5 kişin öldüğü, 1i polis çok sayıda yaralının olduğu kaydedildi.
Güvenlik güçleri sözcülerinden Modibo Naman Traore, devlet radyosunda yaptığı açıklamada, saldırgan sayısının en az 10 olduğunu ifade etti.
Öte yandan, Başbakan Modiba Keita ın kriz masası oluşturduğu açıklandı.
Malide silahlı bir grup, sabah saatlerinde başkent Bamakoda bulunan Radisson Oteline baskın düzenlemiş yabancı uyruklu 170 kişiyi rehin almıştı.
AA muhabirine konuşan görgü tanıkları, saldırganların çalıntı olduğu ileri sürülen ve diplomatik plaka taşıyan bir araçla otele geldiğini ileri sürmüştü.
Diplomatik kaynaklar, rehine krizinin yaşandığı 190 odalı lüks otelde ayrıca Malide görev yapan BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) yetkilileriyle Fransız hava yolu şirketi Air France gibi başkente aktarma yapan bazı hava yolu şirketlerinin çalışanlarının da konakladığını kaydetmişti. Rehineler arasında 7 THY personelinin bulunduğu, 5inin serbest bırakıldığı belirtilmişti.
Mali in başkenti Bamakoda Radisson Otelde rehin tutulan Fransız havayolu şirketi Air Franceın 12 personeli kurtarıldı.
Güvenlik güçleri, otelde rehin alınan havayolu şirketi Air France personeli 12 kişinin kurtarıldığını açıkladı.
REHİNELERDEN 3Ü ÖLDÜRÜLDÜ
Mali Savunma Bakanlığı ise ilk belirlemelere göre, rehinelerden 3ünün öldürüldüğünü bildirdi.
KDK AÇIKLAMA YAPTI
Mali in başkenti Bamakodaki Radisson Otelde en az 170 kişinin rehin alındığı otelde bulunan 7 Türk Hava Yolları (THY) personelinden serbest bırakılanlar arasında 2 pilot, 2 kabin memuru ve 1 istasyon şefi bulunduğu belirtildi.
Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü den (KDK) alınan bilgiye göre, diğer 2 kabin memurunun halen rehineler arasında olduğu kaydedildi.
Yerel yetkililer daha önce yaptıkları açıklamada, güvenlik güçlerinin rehineleri kurtarmak amacıyla Radisson Otele operasyon başlattığını ve 50ye yakın rehinenin de serbest bırakıldığını belirtmişti.
THYDEN AÇIKLAMA
Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Ali Genç, Mali in başkenti Bamakodaki Radisson Otelde kurtulan 5 THY personelinin yanı sıra rehin tutulan 2 personelin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve bu kişilerle iletişim halinde olduklarını bildirdi.
Ali Genç, yaptığı açıklamada, rehine krizinin başladığı andan itibaren İstanbulda bir kriz merkezi oluşturduklarını belirtti.
Gelişmeleri, Büyükelçilik ve güvenlik birimleriyle iletişim kurarak kriz merkezinden izlediklerini vurgulayan Genç, Otelde 7 arkadaşımız bulunuyordu. Bunlardan 6sı kabin ekibi, biri de orada görevli bir arkadaşımız. Bunlardan 5i kurtuldu. Onlar büyükelçimizle birlikteler. Sağlık durumları da iyi. Diğer 2 arkadaşımızın da sağlık durumlarının iyi olduğunu paylaşabilirim dedi.
Kurtulanların Türkiyeye getirilmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını ve bir uçağı hazırda beklettiklerini ifade eden Genç, rehin durumunda bulunan 2 personelle de kontaklarının sürdüğünü ifade etti.
Genç, THY in hedef alınması gibi bir durumun da söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.
ÇAD ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ
Mali Devlet Başkanı İbrahim Bubakar Keita ın, başkent Bamakoda yaşanan rehine krizi nedeniyle Çad ziyaretini yarıda kestiği belirtildi.
Devlet Başkanlığı, G5 Sahel zirvesi kapsamında Çadın başkenti Enceminede bulunan Keita ın, Bamakoda yaşanan rehine krizi nedeniyle Çad ziyaretini yarıda kestiğini bildirdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
8. sınıf öğrencisi 5 silahla gelmiş
KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu'ndaki silahlı saldırının...
Şimdide Kahramanmaraş'ta okula silahlı saldırı!
Saldırganın 8. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile İçişleri...
Hüsamettin Cindoruk vefat etti
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...
GÜNCEL Haberleri
Tümü8. sınıf öğrencisi 5 silahla gelmiş
KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu'ndaki silahlı saldırının...
Şimdide Kahramanmaraş'ta okula silahlı saldırı!
Saldırganın 8. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile İçişleri...
Hüsamettin Cindoruk vefat etti
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...
İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam
Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi.
34 ilde IŞİD operasyonu
8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...
Ümit Erkol Gözaltına Alındı.
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...
Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.
"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...
İran'da peş peşe patlamalar
Dünya çapında ateşkesin bozulacağı yönündeki kanı doğru çıktı. Bu öğlen saatlerinde İran'a ait...
BBC: Trump’a Ateşkesin Faturası Ağır Olacak
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile son anda duyurduğu iki haftalık ateşkes, piyasalara nefes...
Özdil Sözcü'den istifa ettiğini doğruladı!
Özdil, veda videosunda "bağımsız gazetecilik" vurgusu yaparken, siyasi baskılara ve parti...




