İmamoğlu uyardı: Güneş kimseyi aldatmasın
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, karın etkisi altındaki İstanbul'daki son durum hakkında AKOM'dan bilgi verdi.
İmamoğlu, "Bugün 12 Mart cumartesi günü bu gece daha doğrusu sabaha karşı son 30 yılın en soğuk derecesi ölçüldü. Mart ayının en soğuk gecesini yaşamış olduk. Bu soğuk havanın özellikle kuzey kesimlerinde daha düşük derecelerde olduğu iletildi. Ve hatta eksi 7-8!'e kadar varabileni bunun hissedilen dereceleri de eksi 15'lere kadar düştüğü tarafımıza bildirildi. Bu Sibirya soğudu diye tariflenen havanın şehrimize ne kadar yüksek bir etki gösterdiğinin de ölçümü diyebiliriz. İstanbul'un bu sütrece en doğru şekliyle hazırlık yapmasının herkesin bir paylaş olmasının, maksimum seviyede 16 milyon hemşerimiz buna destek vermesini yaşıyoruz" diye konuştu.
Bugün diğer günlerin tamamı kadar bir kar yağışının öğleden sonra beklendiğini ifade eden İmamoğlu, "En yoğun kar yağışını yaşayacağız. Güneş kimseyi aldatmasın. Dışarıya çıkılmaması mecbur olmadıkça asla araba kullanılmamasını rica ederiz" dedi.
Öte yandan İmamoğlu, açıklık nedeniyle geçici bir süre kapatılan Unkapanı Köprüsü ile ilgili de bilgi verdi. İmamoğlu, "Bugünü yarını çok tedbirli geçirelim. Bir bilgiyi daha belirtmek isterim ki Unkapanı Köprüsü çok konuşuldu: Saat 123'de köprü trafiğe kapatıldı. Yapılan incelemeler neticesinde köprüde hiçbir yapısal sorun yok. Açılır kısmına müdahale edildi. Zincirlerde gerdirme işlemi uygulanarak saat 17.00 itibarıyla köprü trafiğe açıldı. Denizin üzerinde Unkapanı köprüsü kara kısmındaki üst geçitte yaptığımız inşaatla bir ilgisi yok" ifadelerini kullandı.
İstanbul'da karla mücadele devam ediyor
Öte yandan İstanbul'da 3 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.
Kent genelinde kar yağışı gece boyunca da aralıklarla devam etti. Olumsuzluk yaşanmaması için yetkililerin araç sürücülerine yönelik "trafiğe çıkmama" uyarısına da genel olarak uyulduğu görüldü.
İBB trafik yoğunluk haritasına göre kentteki trafik yoğunluğu saat 09.45 itibarıyla yüzde 13 olarak ölçüldü.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Hüsamettin Cindoruk vefat etti
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...
İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
GÜNCEL Haberleri
TümüHüsamettin Cindoruk vefat etti
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...
İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam
Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi.
34 ilde IŞİD operasyonu
8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...
Ümit Erkol Gözaltına Alındı.
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...
Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.
"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...
İran'da peş peşe patlamalar
Dünya çapında ateşkesin bozulacağı yönündeki kanı doğru çıktı. Bu öğlen saatlerinde İran'a ait...
BBC: Trump’a Ateşkesin Faturası Ağır Olacak
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile son anda duyurduğu iki haftalık ateşkes, piyasalara nefes...
Özdil Sözcü'den istifa ettiğini doğruladı!
Özdil, veda videosunda "bağımsız gazetecilik" vurgusu yaparken, siyasi baskılara ve parti...
İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde çatışma
Beşiktaş'ta İsrail Konsolosluğu'nun da bulunduğu binanın önünde silah sesleri duyuldu. Çıkan...
Üsküdar Belediyesine Operasyon
Üsküdar Belediyesinde yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapılarak rüşvet suçu...




