BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa GÜNCEL Ebubekir Sofuoğlu: Yalnızlaşıyormuşuz! Sana ne Financial ...

Ebubekir Sofuoğlu: Yalnızlaşıyormuşuz! Sana ne Financial Times?

Güncel Haberleri › Ebubekir Sofuoğlu: Yalnızlaşıyormuşuz! Sana ne Financial Times? haberi 1915 olayları hakkında Avrupanın birden harekete geçerek Türkiye üzerinde

01.01.2011 - 12:00 YAYINLANMA
5 DK OKUNMA SÜRESİ
Google News
Ebubekir Sofuoğlu: Yalnızlaşıyormuşuz! Sana ne Financial Times?
Güncel Haberleri ›
Ebubekir Sofuoğlu: Yalnızlaşıyormuşuz! Sana ne Financial Times? haberi
1915 olayları hakkında Avrupanın birden harekete geçerek Türkiye üzerinde baskı kurmaya çalışan Batıyı ve Batı medyasını eleştiren Ebubekir Sofuoğlu, yaşananların sebebinin aslında tamamen uluslararası ilişkilere dayalı süreç olduğunu, Batının derdinin Ermeniler olmadığını söyledi.
star.com.tr-Özel
Yirmidorthaber.com
Haberin videosu

Ebubekir Sofuoğlu: Yalnızlaşıyormuşuz! Sana ne Financial Times? İlgili Videolar
Yüz Yüze - 22.04.2015

24 TV'de Fadime Özkan'ın sunduğu Yüz Yüze programına konuk olan Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, 1915 olaylarına ilişkin Batı'nın tutumunu, AP'nin birden bire neden Türkiye aleyhine karar aldığını, Avrupa ülkelerinin ard arda 1915 olaylarıyla ilgili neden açıklamalar yaptığını açıkladı.

Konunun aslının bilimsel araştırmalarla ortaya konulup, bilimsel sonuçlara göre tutum belirlemenin gerekliliğine vurgu yapan Sofuoğlu, Türkiye'nin defalarca bu çağrıyı yaptığını, ancak Ermenistan'ın buna yanaşmadığını belirtti. Öte yandan, Ebubekir Sofuoğlu Türkiye'nin arşivlerinin açık olduğunu, Ermeni tarihçilerin gelip burada araştırma yapabildiğini, ancak Ermenistan'ın arşivlerinin kapalı olduğunu, araştırma yapmanın yasak olduğunu ifade etti.

Ebubekir Sofuoğlu şöyle konuştu:

"SOYKIRIM OLMADI" DİYEN TARİHÇİLERİ MÜZAKERE MASASINA BİLE DAVET ETMEZLER

Batı'ya gidip, Batı'dan ders alarak yetişen aydınlarımızın bir kısmı şöyle bir anlayışla hareket ettiler; Biz Osmanlı'yı savunan tarihçiler (ben onlardan birisiyim), amigo tarihçisiyiz. Biz bilimsel yollarla hareket etmezmişiz. Biz bilimsel verilere dayanmazmışız.

Bunu pek fazla dillendirmezler ama şöyle ifade ederler: "Amerika'nın, Avrupa'nın bilimsel üslubu bizden çok fazla ileride". Hatta yıl söylerler "40-50 yıl falan". Sanki milimetrik ölçmüş biçmiş gibi.

"Ya yanlış yapmadık arkadaş" dediğinizde, sizi müzakere masasına bile davet etmezler. Bu oldu zaten. Boğaziçi Üniversitesi'nde Ermeni meselesini konuşmak adına bir sempozyum düzenlendi. "Soykırım olmamıştır" diyen hiçbir tarihçi alınmadı. Anlayış bu.

AVRUPA PARLAMENTOSU BİRDEN BİRE NEDEN BU KARARI ALDI?

Kesinlikle, uluslararası ilişkilere dayalı bir süreçtir bu. Neden? Avrupa Parlamentosu'nun kararı bunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır. AP "soykırım" kararını oybirliğiyle aldı. Avrupa'ya şunu demek lazım: Geç kaldın. 100 yıl oldu. Şimdiye kadar neredeydin?

Fransa olsaydı "eyvallah" derdim. Avrupa, sen neredeydin şimdiye kadar? Geçen sene böyle bir karar almadın. Ondan önceki senelerde almadın. Neden?

PUTİN'İN İPTAL ETTİĞİ İKİ TANE DOĞALGAZ HATTI  VE ALMANYA'NIN KARIN AĞRISI

Çünkü Putin'in iptal ettiği iki tane doğalgaz hattı Almanların hazinesini dolduracaktı. Biri Baltık Denizi'nden Hamburg Limanı'na gidecekti. Diğer Güney Akım ki, onu Türk Akımı olarak çevirdi.

FRANSA'DAN NEDEN HİÇ SES ÇIKMIYOR?

Fransa'yla ilgili ise... Bizi en fazla bunaltan Fransa'ydı. Şimdi bir gün daha bekleyeceğiz. Neden Fransa'dan hiç ses çıkmıyor? Çünkü şu an Türkiye'yle çıkarları örtüşüyor. Kesinlikle uluslararası ilişkiler bağlamında her şey. Yani Ermenistan halkının bunu görmesi lazım. Sizi kullanıyorlar. 1915 olaylarında  kullandıkları gibi şimdi de kullanıyorlar. Orada açlıktan sıkıntı çekmeye devam edersiniz.

ALMAN DERGİSİ NEDEN 10 SAYFALIK EK TÜRKÇE EK ÇIKARIR?

Der Spiegel niye Türkiye için 10 sayfalık Türkçe ek çıkarsın? Türkçe hem de. Uğraşmışlar. Gezi Parkı olaylarında. Almanya, sana ne? Hangi Almanya? Angela Merkel'in bize parmak sallayarak hitap ettiği Almanya. Cumhurbaşkanı Erdoğan iki kez söyledi, "Türkiye'ye kimse parmak sallayarak had bildirmeye kalkamaz" dedi. Sen bu kadar parmak sallayarak had bildirmeye çalıştığın bir ülke için niye bu kadar çırpınıyorsun? Beter olalım, birbirimizi yiyelim. Niye bizim için uğraşıyorsun.

YALNIZLAŞIYORMUŞUZ! FINANCIAL TIMES SANA NE?

En son Financial Times. 4 sayfalık Türkiye eki çıkardı. Niye çıkartıyorsunuz? Yalnızlaşıyormuşuz. Sana ne? Sen bundan mutlu ol. Bak biz yalnızlaşıyoruz, dışlanıyoruz, senin için çok iyi bu. Bizi daha kolay parçalarsın. Ermenistan'ı daha kolay kullanırsın. Biz yalnızlaşalım, dünyadan izole olalım, sana ne? Niye bize akıl veriyorsun? Niye bizim güya lehimize bizi uyarıyorsun?

Kesinlikle kaygı. Çünkü Türkiye eğer bu hızında devam ederse, artık müdahale bile edilemeyecek hale gelecek.

BİZ VAKTİYLE ORDU GÖNDEREREK DEĞİL, MEKTUP GÖNDEREREK MÜDAHALE EDERDİK

Biz vaktiyle ordu göndererek müdahale etmezdik. Mektup gönderirdik. Türkiye o durumlara gelecek inşallah. Çünkü doğalgaz hatlarının, petrol hatlarının artık işlemeye, çalışmaya başladığını bir düşünün. 

EBUBEKİR SOFUOĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ: 

*

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Hüsamettin Cindoruk vefat etti

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...

2 gün önce

İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak

İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.

2 gün önce

Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza

Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...

3 gün önce

Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam

 Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi. 

3 gün önce

34 ilde IŞİD operasyonu

8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...

4 gün önce

Ümit Erkol Gözaltına Alındı.

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...

4 gün önce

Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.

"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...

4 gün önce

İran'da peş peşe patlamalar

Dünya çapında ateşkesin bozulacağı yönündeki kanı doğru çıktı. Bu öğlen saatlerinde İran'a ait...

5 gün önce

BBC: Trump’a Ateşkesin Faturası Ağır Olacak

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile son anda duyurduğu iki haftalık ateşkes, piyasalara nefes...

5 gün önce

Özdil Sözcü'den istifa ettiğini doğruladı!

Özdil, veda videosunda "bağımsız gazetecilik" vurgusu yaparken, siyasi baskılara ve parti...

6 gün önce

İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde çatışma

Beşiktaş'ta İsrail Konsolosluğu'nun da bulunduğu binanın önünde silah sesleri duyuldu. Çıkan...

6 gün önce

Üsküdar Belediyesine Operasyon

Üsküdar Belediyesinde yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapılarak rüşvet suçu...

6 gün önce