Dost bildiğimiz birçok ülke sessiz kaldı.
Çankaya Köşkü de Uluslararası Parlamenter Asamble başkanlarına hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuzda meydanlara inen vatandaşlarımız bombalara mermilere meydan okuyarak darbeye meydan okumuştur. Darbe yapmak isteyenler milletten darbeyi yemiştir dedi.
Başbakan Yıldırımın konuşmasından satır başları:
Milletimiz 15 temmuzda bize gururla hatırlanacak bir gece yaşatmıştır. Türk halkı tankın tüfeğin karşısına sadece vatan sevdası ve yüreği ile karşı koymuştur. Bu alçak girişimi bütün vatandaşlarımız hep beraber karşı koymuştur. Milletimizin sergilediği bu duruş biz siyasetçiler için önemli bir mesajdır. Verilen mesaj demokrasiye sahip çıkalım mesajıdır. Gereken neyse hukuk içinde yapın mesajıdır budur.
FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZ
Bu darbe girişimi ile beraber iktidar ve muhalefet top yekün bir mücadele başlattık. yakın tarihimizde böyle bir kenetlenme çok da görülmüş bir şey değildir. Farklılıklarımız elbet olacak biz bunun bir zenginlik olduğunu biliyor ve farklılıklarımızdan dolayı gurur duyuyoruz.
Yaşantılarımız ve inançlarımız farklı olabilir ancak gözlerimizden akan yaşın rengi hep aynıdır. Bayrak söz konusu olunca bu millet bütün farklılıkları bir kenara bırakıp aynı hedef etrafında bir olmayı başarmıştır.
DEVLET VATANDAŞIN BEKLENTİSİNE DUYARSIZ KALAMAZ
Darbe yapmak isteyenler milletten darbeyi yemiştir. Günler boyu süren demokrasi mitinglerinde insanlarımız tek ses oldu ve biz birlikte Türkiyeyiz diye tüm dünyaya haykırdı.
Demokratik sınırlar içinde savunma mekanizmasını işletmek bizim hakkımızdır. Devlet vatandaşlarının beklentisine duyarsız olamaz. Biz de yükümlülüklerimizi dikkate alarak bu çağrıya cevap verdik ve gerekli adımları attık.
DARBE GİRİŞİMİ ASLINDA BİR SINAVDI
Türkiye olarak kardeş bildiğimiz her ülkenin yanında olduk. Bizde bir söz vardır, dost kara günde belli olur. Soğuk savaş sonrasında ortak düşmanımız teröre karşı bu değerleri sağladık. Dost bildiğimiz bir çok ülke bu girişime sessiz kalmayı tercih etti.
Yapılan saldırı aslında doğrudan millete yapılan bir saldırıydı. Türkiye bu kötü tecrübeyi yaşadı isteriz ki hiçbir dostumuz böyle acı bir şey yaşamasın. Darbe girişimi aslında bir sınavdı.Biz gerçek dostlarımızı orada gördük.
Günler sonra gerçeklerin daha iyi anlaşılmasıyla bu olayın olumluya dönmesi de gelecek için bir kazanımdır. Demokratik değerler konusunda her türlü eleştiriyi yapan bazı ülkelerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Aynı ülkeler demokrasiyi savunma konusunda aciz kalmış, susmak suretiyle darbeden yana tavır sergilemiştir. Bu dünyanın geleceği için endişe vericidir.
ASLA KABUL ETMİYORUZ
Demokrasinin savunulmasında çifte standartı asla kabul etmiyoruz.Bu zor günlerde bizimle dayanışmanımızın göstergesi olarak bugün buradasınız. Bu bizim için çok değerlidir. Sizlerden beklentimiz Türk insanının nasıl demokrasisine sahip çıktığını bütün cümle aleme anlatmanızdır.
Bunu kendi ülkelerinizde de anlatmalısınız. Bir kez daha teşekkür ediyor ve bir kez daha hepinize Başbakanlık Konutu a hoşgeldiniz diyorum, hepinize saygılar sunuyorum.
Başbakan,Binali Yıldırımm
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu yağışı sonrası Kuzey Marmara Otoyolu'nda 3 aracın...
Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam
Motorine 12,94 TL, benzine ise 1,09 TL civarında gelen indirim yerini yeni zamlara bıraktı. Bu...
34 ilde IŞİD operasyonu
8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...
GÜNCEL Haberleri
TümüKuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu yağışı sonrası Kuzey Marmara Otoyolu'nda 3 aracın...
Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam
Motorine 12,94 TL, benzine ise 1,09 TL civarında gelen indirim yerini yeni zamlara bıraktı. Bu...
34 ilde IŞİD operasyonu
8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...
Ümit Erkol Gözaltına Alındı.
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...
Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.
"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...
İran'da peş peşe patlamalar
Dünya çapında ateşkesin bozulacağı yönündeki kanı doğru çıktı. Bu öğlen saatlerinde İran'a ait...
BBC: Trump’a Ateşkesin Faturası Ağır Olacak
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile son anda duyurduğu iki haftalık ateşkes, piyasalara nefes...
Özdil Sözcü'den istifa ettiğini doğruladı!
Özdil, veda videosunda "bağımsız gazetecilik" vurgusu yaparken, siyasi baskılara ve parti...
İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde çatışma
Beşiktaş'ta İsrail Konsolosluğu'nun da bulunduğu binanın önünde silah sesleri duyuldu. Çıkan...
Üsküdar Belediyesine Operasyon
Üsküdar Belediyesinde yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapılarak rüşvet suçu...
Çocuk suçlarında yeni model
TBMM bünyesinde çalışmalarını sürdüren Suça Sürüklenen Çocuklar Komisyonu, çocuk adalet sistemini...
Komutan Fethali Zade öldürüldü
Devrim Muhafızları’na bağlı Fatehin Birliği Komutanı Muhammed Ali Fethali Zade hayatını kaybetti....





