BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa GÜNCEL Cumhur Başkanının Eski Dostlarla Buluşması Duygulu anlara...

Cumhur Başkanının Eski Dostlarla Buluşması Duygulu anlara dönüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Dostlarla Buluşmasında tarihi ve duygusal anlar yaşandı.

01.06.2015 - 13:12 YAYINLANMA
5 DK OKUNMA SÜRESİ
Google News
Cumhur Başkanının Eski Dostlarla Buluşması Duygulu anlara dönüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi de Eski Dostlar Cumhurbaşkanı ile Buluşuyor etkinliğine katıldı. Toplantıda, bir dönem Milli Selamet, Refah ve Fazilet Partisi de bulunmuş önemli isimler, Akıncılar grubu, 1969 Bağımsızlar Hareketi ve Milli Görüşen çok sayıda ismin dışında Erdoğanın birçok dostunu biraraya getirdi.

 

BİRÇOK ESKİ DOST

 

Cumhurbaşkanı Erdoğana eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğanın da eşlik ettiği toplantıda Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, gazeteci Sibel Eraslan ile Prof. Dr. Nevzat Kor, Kahraman Emmioğlu, eski bakanlardan İsmail Kahraman, İsmailağa cemaatinden Nimetullah Halil İbrahim Yurt Hocaefendi, Erbakan dönemi Avrupa Milli Görüş Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Güleser Topuz ve Prof. Dr. Raşit Küçük de yeraldı. İlginç anlara sahne olan toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arakanda şehit olan Osmanlı askerinin mezarından toprak getirildiğini duyduğunda vasiyetini açıkladı.

 

HERKESİ BİRDENBİRE GÖZYAŞLARINA BOĞDU

 

Buluşmaya katılan gazeteci Sibel Erarslan konuşmasına, Arakandaki Osmanlı şehitliğinden Manisalı Osmanoğlu Muhammedin toprağını getirdim diyerek başladı. Arakan Müslümanlarının çok büyük bir soykırıma uğradıklarını anlatan Eraslan, Erdoğandan başkasının onlarla ilgilenmediğini söyledi.

 

Eraslan, Emine Erdoğan hanımla birlikte Arakana gitmiştik, 2013 yılında. Arakanda Osmanlı şehitliğine ziyaret etmiştik. Orada 92 yıl önce şehit olmuş, Osmanlı neferleri var. Bunlar yazdıkları mektuplara hiç cevap alamamışlar. Aynı davanın mensubu olarak gördüğümüz için bu şehitlerimizin birisinin toprağından getirdim. O da Manisalı Osmanoğlu Muhammed. Biz 92 yıl aradan sonra gidip şehitliğimize sahip çıkmıştık ve Emine Erdoğan hanım Arakanda yaşanan vahşete dikkat çekmişti dedi.

 

Erdoğan ise bunun üzerine, Eşime ve çocuklarıma vasiyetimdir. Ben ölünce kabrime Arakanda şehit olan Manisalı Osmanoğlu Muhammedin kabrinden alınan toprağım mezarıma koysunlar deyince salondaki davetliler birdenbire gözyaşlarına boğuldu.

 

ABDNİN KALBİNE MİNARE DİKTİNİZ

 

Erdoğanın Washingtonda yaptırdığı cami ve külliyeyi ziyaret ettiğini söyleyen Eraslan, şöyle konuştu:

 

O ak minareler pırıl pırıl parlıyor. Onları görünce ölsem de gam yemem, öyle bir cumhurbaşkanım var ki Washingtona bir cami bir külliye yaptırtmış diyorum. Oradaki cemaat ve hamımlar size selamlarını yolladılar. Biz Eyüp Sultan mescidine ve Erdoğana selamlarımızı gönderiyoruz dediler. Sizin yaptırdığınız camiye bütün ülkeden vatandaşlar geliyor. Avrupada bile minareler yasaklı ama siz ABD başkentinin kalbine minare diktiniz.

 

BUNLARI SİZDEN ÖĞRENDİK

 

Erdoğandan Afrikalı yetimler için de yardım isteyen Eraslan, “Arakanlı bir kadın bana Afrikalı yetimler buraya geliyor, aç susuz yaşıyorlar. Onlara yetişmeye hazır mısınız? diye sordu. Siz bize bu ahlakı verdiniz sayın Cumhurbaşkanım, bizler bunu sizden öğrendik. Bugün dostlarınız hem hazır hem de hızır gibi yanınızdayız diyoruz, hoşgeldiniz dostlarınızın arasına diye konuştu.

 

EĞER ERDOĞAN OLMASAYDI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğanın dostlarından Prof. Dr. Nevzat Kor, Haliç Kongre Merkezi deki konuşmasında Erdoğanın yaptığı icraatlardan bahsetti. Kor, “Bundan 60 yıl önce İTÜyü bitirdim. Aşağıya yukarı 30 yılını üniversitede geçirdim. Bu arada 6 yılımı çeşitli ülkelerde geçirdim. O tesislerin 1. ve 2. Dünya Savaşlarından sonra halen çalıştığını gördüm. Türkiyeye hızlı tren İngiltereden on yıllar sonra geldi. Bütün bunlar Tayyip Erdoğan başbakan olduğu için oldu. Erdoğan yerine CHP veya koalisyonlar olsaydı hızlı tren Türkiyeye 200 yıl sonra gelecekti. Erdoğana şükran borcumuz var dedi. “CHP dönemini çarıklı dönem diye adlandırabiliriz diyen Kor, Türkiye in 4 defa askeri darbeyle karşılaştığını hatırlatarak, “CHP in tek derdi Demokrat Parti iktidara gelince onu darbeyle iktidardan uzaklaştırmak oldu. 1960 darbesini Allah hiçbir ülkeye göstermesin diye konuştu.

 

ŞİMDİ DE KARA BULUT SEANSLARI BAŞLADI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çırağan Sarayı daki İstanbul Ticaret Odası (İTO) ödül törenine de katıldı. Burada da bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı, 7 Haziran öncesi koalisyon ittifakı yapıldığını belirti. Erdoğan, “Ermeni lobisiyle, The New York Times ile Ekonomist ile bir olmuşlar, Türkiye in üzerine kara bulutlar çağırma seansları düzenliyorlar. Beddua seansları işe yaramayınca kaos senaryosu seanslarına başladılar dedi.

 

Kaynak : Yeni Şafak

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Hüsamettin Cindoruk vefat etti

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...

2 gün önce

İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak

İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.

2 gün önce

Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza

Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...

3 gün önce

Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam

 Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi. 

3 gün önce

34 ilde IŞİD operasyonu

8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...

4 gün önce

Ümit Erkol Gözaltına Alındı.

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...

4 gün önce

Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.

"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...

4 gün önce

İran'da peş peşe patlamalar

Dünya çapında ateşkesin bozulacağı yönündeki kanı doğru çıktı. Bu öğlen saatlerinde İran'a ait...

5 gün önce

BBC: Trump’a Ateşkesin Faturası Ağır Olacak

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile son anda duyurduğu iki haftalık ateşkes, piyasalara nefes...

5 gün önce

Özdil Sözcü'den istifa ettiğini doğruladı!

Özdil, veda videosunda "bağımsız gazetecilik" vurgusu yaparken, siyasi baskılara ve parti...

6 gün önce

İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde çatışma

Beşiktaş'ta İsrail Konsolosluğu'nun da bulunduğu binanın önünde silah sesleri duyuldu. Çıkan...

6 gün önce

Üsküdar Belediyesine Operasyon

Üsküdar Belediyesinde yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapılarak rüşvet suçu...

6 gün önce