BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa GÜNCEL Bombacının babası: Oğlumu cezaevine atın demiştim ama son...

Bombacının babası: Oğlumu cezaevine atın demiştim ama sonuç alamadım

Ankara katliamını Yunus Emre Alagözle birlikte yaptığı öne sürülen Ömer Deniz Dündarın 2013 yılında Suriyeye gittiği, 2014 yılında Türkiyeye geldiği, Türkiyede 8 ay kaldıktan sonra tekrar Suriyeye git

14.10.2015 - 14:52 · 5 dk okuma
0Yorumlar
Bombacının babası: Oğlumu cezaevine atın demiştim ama sonuç alamadım

Ankara katliamını Yunus Emre Alagözle birlikte yaptığı öne sürülen Ömer Deniz Dündarın 2013 yılında Suriyeye gittiği, 2014 yılında Türkiyeye geldiği, Türkiyede 8 ay kaldıktan sonra tekrar Suriyeye gittiği ortaya çıktı. Radikale konuşan baba M.D., Benim oğlum böyle bir şey yapamaz dedi.

Ömer Deniz Dündarın babası M.D.nin açıklamaları şöyle, Benim oğlum böyle bir şey yapamaz. Oğlumu Suriyeden geri getirmek için defalarca emniyete gittim. Oğlum 2014 yılında Adıyamana geldi. 8 ay yanımda kaldı. Ben oğlumu Emniyete şikayet ettim. Emniyete, Bunu alın cezaevine atın dedim. İfadesi alındıktan sonra oğlum serbest bırakıldı. 8 ay sonra Suriyeye gitti. Ömer Deniz evliydi. Ömer Denizin bir çocuğu vardı. Ömer Denizle sekiz aydır hiç konuşmuyorduk. Şimdi ben ne yapacağım? Oğlumun böyle bir saldırı yaptığına dair emniyetten bana bir bilgi verilmedi dedi. (İDRİS EMEN / RADİKAL)

KILIÇDAROĞLU DA DÜN AKŞAM BENZER BİR OLAY ANLATTI

Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dün akşam CNNTürk-Kanal D ortak yayınında Hande Fıratın sorularını yanıtlarken benzer bir konuya değinmiş ve oğlunu IŞİDin elinden kurtarmaya çalışan bir annenin çabalarının boşa çıktığını anlatmıştı:

Haberin Videosu Kılıçdaroğlu: IŞİD´li bombacının annesi...startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer37584,37584,201510,37584-374510.jpg,1, 0,Kılıçdaroğlu: IŞİDli bombacının annesi...);

Kılıçdaroğlu, röportajın o bölümünde şu ifadeleri kullanmıştı:

Ben Ortadoğu bataklığını ilk telaffuz ettiğimde tepki gösterdiler. Şu an Türkiye o bataklıkta. Türkiyede uyuyan hücreler var. Davutoğlu, kendisi bana söyledi. Uyuyan hücrelerin, bizim IŞİDli diye gördüğümüz tipler değil; takım elbiseli, kravatlı, tıraşlı insanlar olduğunu söyledi. Ve zamanlama ile talimat neticesinde eylem yapmaya hazırlar dedi. Bunların hepsi biliniyor. IŞİDin yuvalandığı yerler belli. Diyarbakır bombacısının annesi defalarca polise gittiğini, oğlunun IŞİD militanı olduğunu bildirdiğini söyledi. Defalarca söylemiş ama hiçbir şey yapılmadı. Ta ki Diyarbakırda bomba patlatana kadar. Bu işlerin sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir. Ülkeyi onlar yönetiyor, ben yönetmiyorum.

DİYARBAKIR BOMBACISININ İFADESİ ALINIP BIRAKILDI

Diyarbakır bombacısı Orhan Gönderin ailesinin boşa çıkan çabaları bugün DHAnın bir haberine de konu oldu. Haberin ilgili bölümü şöyle:

Diyarbakırdaki HDP mitinginde bombayı alana yerleştirdiği belirlenen ve daha sonra düzenlenen operasyonla Gaziantepte yakalanarak tutuklanan Orhan Gönderin ise IŞİDe katılmadan önce ailesi tarafından polise şikayet edildiği ortaya çıktı. Çocuklarındaki değişimden rahatsız olan anne ve babasının birkaç kez şikayetinin ardından geçen yıl 25 Haziranda polislerin Orhan Gönderin ifadesine başvurdu. Gönder, polisteki ifadesinde hiçbir gruba üye olmadığını ve Alevi kökenli olduğu için namaz kılıp, oruç tutması ve Kuran okumasından dolayı ailesinin endişelendiğini ifade ettikten sonra serbest kaldığı öğrenildi.

İlgili Haber Adıyamanda IŞİD isyanı



Orhan Gönderin Adıyamanda yaşayan annesi Hatice Gönder, 2014 yılında oğlunun dershaneye gitmesinin ardından saç ve sakal uzatarak değişim yaşamaya başladığını ifade etti. Oğlundaki değişimden rahatsız olduğunu ve birkaç kez babasıyla polise şikayette bulunduklarını ifade eden anne Hatice Güngör, Oğlum, bugün IŞİDe katılan kişilerle arkadaşlık kurduktan sonra saç ve sakal bıraktı, tavırları değişti. Bundan rahatsız olduk ancak kendisi bize endişelenmememizi söyledi. Değişim sürünce polise gittik şikayet ettik, polis bir kez ifadesini aldı bıraktı. Daha sonra oğlum geçen yıl Ekim ayında evi terk edip Suriyeye gitti. Sınırın her tarafını dolaştık, aylarca çocuğumuzu aradık ama bulamadık. Sonra bir gün polisler arayıp oğlumuz için Diyarbakıra çağırdı. Bulunduğunu düşünerek Diyarbakıra gittik, patlamayı yapacağı aklımızın ucundan geçmedi. Gittiğimizde patlamayı yaptığını duyduk. Kendisiyle konuştuğumuzda o gün de bugün de bombayla ilgisi olmadığını, kendisine tuzak kurulduğunu söylüyor.

Ailelerin çocuklarındaki değişime ve çevresine dikkat etmesi önerisinde bulunan Hatice Gönder, çocuğuyla ilgili şikayetçi olduğu zaman polisin duyarlı davranmadığını ve takibini yapabilse bugün patlamaların meydana gelmesinin engellenmiş olacağını da öne sürdü.

POLİS TARAFINDAN BİLİNİYOR AMA GEÇİŞLER ÖNLENMİYOR İDDİASI

Orhan Gönderin amcasının oğlu olan Ercan Gönder ise kuzeninin ve IŞİDe katılan diğer kişilerin polis tarafından bilindiğini ancak Suriyeye geçişlerinin önlenmediğini öne sürdü. IŞİD saldırılarının ardından büyük üzüntü yaşadıklarını, ancak ailelerinin ve Adıyamanın gündeme gelmesinden rahatsızlık duyduklarını ifade etti. Gönder, kuzeninin geçen yıl Kobani protestolarının ardından kendisine gönderilen ve PKKlılar tarafından kendisi ve ailesinin öldürüleceğine ilişkin tehditlerin yazılı olduğu mektubu aldığı 13 Ekim tarihinde ortadan kaybolduğunu, söz konusu mektubu da Emniyet Müdürlüğüne verdiklerini kaydetti.

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

İran Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapattı

İran, Hürmüz Boğazı'nı yeniden kapatma kararı aldı. Nedeni, ABD'nin deniz ablukasının devam...

5 saat önce

A101 Carrefoursa yı satın alıyor

A101, Carrefoursa'yı satın alıyor: A101 marketlerinin sahibi Yeni Mağazacılık AŞ, Sabancı...

6 saat önce

Ataşehir Belediyesine rüşvet soruşturması

Ataşehir Belediyesinde rüşvet soruşturması kapsamında 18 kişi, arasında Belediye Başkanı Onursal...

7 saat önce

8. sınıf öğrencisi 5 silahla gelmiş

KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu'ndaki silahlı saldırının...

3 gün önce

Şimdide Kahramanmaraş'ta okula silahlı saldırı!

Saldırganın 8. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile İçişleri...

3 gün önce

Hüsamettin Cindoruk vefat etti

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...

7 gün önce

İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak

İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.

7 gün önce

Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza

Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...

8 gün önce

Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam

 Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi. 

8 gün önce

34 ilde IŞİD operasyonu

8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...

9 gün önce

Ümit Erkol Gözaltına Alındı.

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...

9 gün önce

Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.

"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...

9 gün önce