BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa GÜNCEL Balyoz davasında 62 sanık için beraat!

Balyoz davasında 62 sanık için beraat!

Yargıtay tarafından haklarındaki mahkumiyet kararı bozulan 62 kişinin yeniden yargılandığı Balyoz Davasında, Cumhuriyet Savcısı Ramazan Öksüz verdiği mütalaada, tüm sanıkların beraatini istedi. Balyo

07.04.2015 - 13:17 YAYINLANMA
3 DK OKUNMA SÜRESİ
Google News
Balyoz davasında 62 sanık için beraat!

Yargıtay tarafından haklarındaki mahkumiyet kararı bozulan 62 kişinin yeniden yargılandığı Balyoz Davasında, Cumhuriyet Savcısı Ramazan Öksüz verdiği mütalaada, tüm sanıkların beraatini istedi.

Balyoz Davasında aldıkları mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından bozulan 62 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam ediliyor. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesince Anadolu Adalet Sarayındaki Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonunda görülen davaya 40 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Yargıtay bozma kararına karşı daha önce beyanı alınamayan sanıklardan Tuğgeneral Hakan Akkoç ve Tümgeneral Suat Dönmez, Yargıtay bozma ilamına katıldıklarını belirterek beraatlarını talep etti.

Mahkeme Başkanı Karaçam ardından , İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) görevlileri bilirkişiler Prof. Dr. Uluğ Bayazıt, Doç. Dr. Feza Buzlıca ve Yrd. Doç. Dr. Ayşe Tosun Mısırlının dava dosyasındaki dijital delillere ilişkin hazırlanan rapor ve ek raporlara ilişkin savcıya bir diyeceğinin olup olmadığını sordu.

YARGITAY BOZMA İLAMINA UYULSUN

Savcı Ramazan Öksüz herhangi bir diyeceğinin olmadığını belirtti. Savcının ardından söz alan sanıklar bilirkişi raporlarına bir itirazları olmadığını belirtti. Savcı Öksüz Yargıtay Bozma ilamına uyulması konusunda talebi olduğunu belirterek, Yargıtay bozma ilamına uyulması talep olunur dedi.

Mahkeme Başkanı Özlem Karaçam da, Yargıtay bozması sonrasında bozma ilamına uyulması veya direnme kararı verilmesi gerekmekte ise de, Anayasa Mahkemesinin ihlal kararı uyarınca işlem yapılmasının hukuka yeni giren bir kavram olduğunu belirtti. Başkan Karaçam, bu konuda Ceza Muhakemesi Kanununda düzenleme bulunmadığından Yargıtay bozma ilamına uyulması halinde Anayasa Mahkemesinin ihlal kararı doğrultusunda değerlendirme yapma imkanı ortadan kalkacağından Yargıtay 9. Ceza Dairesinin bozma ilamına uyulması konusunda karar verilmesine yer olmadığına oy birliği ile mütalaaya aykırı olarak karar verildiğini kaydetti.

İFADESİ ALINAMADI, DOSYASI AYRILSIN

Savcı Öksüz ayrıca, sanıklardan yüzbaşı Ali Göznekin ifadesinin alınamamış olması nedeniyle dosyanın sürüncemede kalmaması için Göznek hakkında dosyanın ayrılmasına karar verilmesini talep etti. SAVCI, 62 SANIĞIN TÜMÜNE BERAAT İSTEDİ Davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, HAVELSAN görevlisi Ömer Faruk Yarman, emekli amiral Levent Görgeç, emekli Tuğgeneral Levent Ersözün de aralarında bulunduğu 62 sanığın tamamı için beraat istedi. Beraat kararı istemesine gerekçe olarak ise sanıklarla suça konu dijital veriler arasında bağ kurulmasının mümkün olmadığı kanaatine varıldığını belirtti. Savcı Öksüz, suça konu dijital verilerin veri bütünlüğünün bozulduğunu ve sanıkların üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve mahkumiyetlerine yeterli delil bulunmadığını belirtti.

Davada son sözü sorulan sanıklar ise beraatlarını talep etti.  

Mahkeme kararı kısa bir aradan sonra açıkladı. 62 sanık için beraat kararı çıktı.

DHA

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Hüsamettin Cindoruk vefat etti

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...

2 gün önce

İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak

İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.

2 gün önce

Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza

Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...

3 gün önce

Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam

 Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi. 

3 gün önce

34 ilde IŞİD operasyonu

8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...

4 gün önce

Ümit Erkol Gözaltına Alındı.

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...

4 gün önce

Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.

"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...

4 gün önce

İran'da peş peşe patlamalar

Dünya çapında ateşkesin bozulacağı yönündeki kanı doğru çıktı. Bu öğlen saatlerinde İran'a ait...

5 gün önce

BBC: Trump’a Ateşkesin Faturası Ağır Olacak

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile son anda duyurduğu iki haftalık ateşkes, piyasalara nefes...

5 gün önce

Özdil Sözcü'den istifa ettiğini doğruladı!

Özdil, veda videosunda "bağımsız gazetecilik" vurgusu yaparken, siyasi baskılara ve parti...

6 gün önce

İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde çatışma

Beşiktaş'ta İsrail Konsolosluğu'nun da bulunduğu binanın önünde silah sesleri duyuldu. Çıkan...

6 gün önce

Üsküdar Belediyesine Operasyon

Üsküdar Belediyesinde yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapılarak rüşvet suçu...

6 gün önce