Kardeş Payı gerçek oldu!
Elektrik-elektronik mühendisi olan kardeşi ile birlikte icadı ortaya çıkarmak için 4 yıldır uğraştıklarını söyleyen İsmail Arıcı Bu projemizi tamamlamak için 15
Elektrik-elektronik mühendisi olan kardeşi ile birlikte icadı ortaya çıkarmak için 4 yıldır uğraştıklarını söyleyen İsmail Arıcı Bu projemizi tamamlamak için 15 kişi bize yardım etti. Şu anda proje tamamen bitti . Bu projeyle doğal gazı, petrolü tamamen tarihe gömüyoruz. Allahın izniyle bu yüzyılın bir buluşu olarak değerlendiriyoruz. Öyle basit bir konu değil. Tescil işlemleri her şeyi bitti diye konuştu.
Arıcı, ortaya çıkardıkları buluş ile ilgili bilgiler vererek Burada en büyük olayımız görmüş olduğunuz şanzıman, diferansiyel, motor, lityum pillerimiz, beynimiz ve beyinde birçok çıkışlarımız var. Navigasyon haritası, sinyal, lamba gibi. Ortaya çıkardığımız icadı şu anda herhangi bir araca monte ettiğimizde hareketi sağlıyor. Bu konuda bir problemimiz yok ama bunu sağlarken de bayağı bir uğraştık ifadesinde bulundu.
KENDİ ENERJİSİNİ KENDİ ÜRETİYOR
Babasının yurt dışında otomobil fabrikasında çalıştığını ve çocukluklarının araba ile uğraşmakla geçtiğini söyleyen Arıcı, Türkiyede neden araba üretilmediğini yıllarca kendi kendime sormuşumdur. Aslında araç üretmek hem çok kolay hem de çok zor. Devletimizin bu konuda hem maddi hem de manevi desteği gerekiyor.
Bizim ürettiğimiz bu motor, araçların dışında diğer bütün makinelerde kullanılabilir. Çünkü icadımız kendi enerjisini kendi üretiyor. Dışarıdan elektrik de almaya gerek kalmıyor, ilk enerjiyi dolu olan aküden alıyor ve ateşleme yapıyor. Daha sonra hem enerji üretiyor hem de depoluyor. Bir süre sonra şarja takmanız da gerekmiyor. Şarjım bitti, prize takayım olayımız da yok. Takılan akünün enerjisini kullanan motor, çalıştığı sürece kendi enerjisini kendisi üretiyor. Hatta elektrik enerjisini daha fazla üretiyor. Bataryaların iki yıl garantisi var. Bin TLlik bir rakama dünyayı dolaşabilirsiniz. Bizim için akünün ömrü çok önemli diyerek devlet büyüklerinden destek beklediğini söyledi.
Yaptıkları icadın bütün savaşları durdurması temennisinde bulunan Arıcı, Bizim Orta Doğuda yaşadığımız sıkıntıların büyük bir bölümü petrol ve doğal gaz nedeniyle yaşanıyor. En azından devletimizin elinde böyle bir güç olsun ve bu gücü de kullansın istedik. İnşallah vatanıma ve milletime hayırlı olur. Bu projeyi gizli yürüttük ve kimsenin şu zamana kadar haberi yoktu dedi.
TAMAMEN ÇEVRE DOSTU
Ortaya çıkardıkları projenin tamamen çevre dostu olduğunun altını çizen Arıcı İcadımızda egzoz yok, duman yok, benzin yok, gürültü yok. Tamamen doğa dostu bir icat. Çok sessiz çalışan ve çevreci bir sistemdir. Normal bir aracın motorunun yerine bizim icat ettiğimiz motoru takıyoruz ve egzoza gerek kalmıyor. Ortaya çıkardığımız bu proje ile ülkemizin milli geliri de bu sayede çok yüksek rakamlara ulaşabilir. Yurt dışından araç ihraç etmemize gerek kalmayacak; çünkü önemli olan kısmını biz yaptık. Sadece kaporta kısmı yapılacak. Şu anda icadımızı bir araca taktığımızda rahatlıkla 220 kilometre hıza kadar çıkabiliyor. Motorumuzu ve şanzımanımızı büyüttüğümüz zaman bu hızın daha da üzerine çıkılabilir. Devir arttıkça kendi otomatik yağ basıncını da yükseltiyor. Lityum pillerin ömrü bittiğinde tekrar lityum pil takıyoruz ve araç yine petrol ürünlerine ve doğal gaza ihtiyaç duymadan çalışabiliyor diye konuştu.
Buluşlarını kardeşi ile birlikte birçok elektrikçi ve makineciye götürdükleri ve görüşlerini de aldıklarını söyleyen Arıcı, buluşu gören herkesin takdir ettiğini belirterek Herhangi bir karşılık beklemiyorum. Sektör işini bilmiyorum, şu anda bir karar vermiş değilim. Bu buluşun devletimizin olmasını, devletimize ait olmasını istiyorum. Herhangi bir karşılık beklemiyorum ifadelerini kullandı.
AKLA KARDEŞ PAYI DİZİSİ GELDİ
İcat, akıllara bir dönem özel bir televizyon kanalından yayınlanan Kardeş Payı dizisini getirdi. Dizide iki kardeşin borla çalışan motor icat etmeleri konu ediliyordu.
İHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Mesaj terörü artık sona eriyor
Elektronik iletişim yoluyla yapılan reklam ve tanıtımlara...
İŞTE MHPNİN 1 KASIM SEÇİMLERİ MİLLETVEKİLİ ADAY TAM LİSTESİ
Genel Başkan Devlet Bahçeli in memleketi Osmaniyeden birinci sıra adayı gösterildiği MHP...
İstanbul’da 15 Ağustos Salı günü 23 ilçede elektrik...
Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), İstanbul'da elektrik hatları üzerinde çalışmalar yaparken...
EKONOMİ Haberleri
TümüMart ayı enflasyonu belli oldu
Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.
Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.
Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...
Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.
Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...
Merkez Bankası 250 Baz Puan İndirime Gitiit
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli...
Borsada açığa satışta bir günlük sınırlama
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklama göre, 24 Şubat seansında, BIST 50 paylarında açığa...
Türkiye'den 7 milyar dolarlık anlaşma!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "7 milyar dolara yakın yatırımı Türkiye'ye...
Politika Faizi Yüzde 45 e indi
Yapılan açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo...
Kira Artış Oranı Yüzde 58,51 oldu.
Konut kiralarında yüzde 25 zam tavanının kaldırılması ve aralık ayı enflasyonunun açıklanması...
Eylül ayı enflasyonu açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayında tüketici enflasyonunun yüzde 2,97 olduğunu, yıllık...
7 Bin TL Üzeri Alışverişlerde Yeni Dönem
Hazine ve Maliye Bakanlığı, alışverişlerde ödeme yöntemlerine dair önemli bir taslak düzenleme...
Vergide sistem değişiyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, mükelleflere kolaylık sağlayacak yeni uygulamalar için harekete geçti.
Borsa İstanbul iki kez devre kesti
Global borsalardaki gerileme Borsa İstanbul'a da sıçradı. BIST 100 endeksi güne -703,78 puan...




