Gelişim liginde İstanbul 1inci
Ekonomi Haberleri Gelişim liginde İstanbul 1inci haberi The Business of Cities 2015 araştırmasına göre İstanbul, 2010dan beri kaydettiği performans ile dünyada en çok gelişen şehirler arasında ilk
The Business of Cities 2015 araştırmasına göre İstanbul, 2010dan beri kaydettiği performans ile dünyada en çok gelişen şehirler arasında ilk sıraya yerleşti. Sıralamada İstanbulu Moskova, Bombay, Seul ve Dubai gibi şehirler izledi.
İstanbul, son 5 yılda dünyanın en çok gelişen şehri oldu. Gayrimenkul konusunda finansal ve profesyonel hizmetler sunan Jones Lang LaSalle (JLL) tarafından gerçekleştirilen ‘The Business of Cities 2015 araştırmasına göre İstanbul, 2010 yılından bu yana kaydettiği performans ile dünyada en çok gelişen şehirler arasında ilk sırada yer aldı. Araştırmada İstanbulu, Moskova, Bombay, Seul ve Dubai gibi dünya kentleri izledi. Liste, 200ü aşkın küresel şehir endeksi içinden, gelişime ilişkin 6 endekste 2010 yılından bu yana kaydedilen değişimler baz alınarak hazırlandı. Araştırmada İstanbul için, ‘Finansal servislerin kıyı bölgesi tedarikçisi olarak konumunu daha da güçlendirdi.
Fırsatlar için önemli
Ölçeği ve ulaşım olanakları sayesinde, etrafındaki orta büyüklükteki şehirlerle süregelen bir birleşme içinde olduğu görülüyor ifadelerine yer verildi. JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş ise raporla ilgili yaptığı açıklamada, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen araştırmaya konu olan şehir endekslerinin şehirlerde yaşayanlara ya da bu şehirlerle iş ilişkisi bulunanlara stratejik fırsatlar açısından ışık tuttuğunu söyledi. Araştırmaya göre, şehirlerin karşılaştırmalı performanslarında en üstte New York, Londra, Singapur, Paris ve Hong Kong kentleri yer aldı. Ho Chi Minh, Nairobi ve Delhi gibi gelişmekte olan şehirlerin ise inovasyon ve start-uplar aracılığıyla küresel ekonomi içinde kendilerine yer bulmaya çalıştıklarının altı çizildi. Ayrıca San Francisco/San Jose, Boston, Tel Aviv ve Cambridge gibi inovasyon merkezlerinin ve Stockholm ile Zürih gibi yaşam kalitesinin yüksek olduğu şehirlerin, özgün birer start-up merkezi olma yolunda dünyadaki konumlarını güçlendirmek için altyapılarını ve eğitsel varlıklarını bir araya getirdikleri de belirtildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Mart ayı enflasyonu belli oldu
Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.
Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.
Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...
Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.
Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...
EKONOMİ Haberleri
TümüMart ayı enflasyonu belli oldu
Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.
Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.
Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...
Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.
Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...
Merkez Bankası 250 Baz Puan İndirime Gitiit
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli...
Borsada açığa satışta bir günlük sınırlama
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklama göre, 24 Şubat seansında, BIST 50 paylarında açığa...
Türkiye'den 7 milyar dolarlık anlaşma!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "7 milyar dolara yakın yatırımı Türkiye'ye...
Politika Faizi Yüzde 45 e indi
Yapılan açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo...
Kira Artış Oranı Yüzde 58,51 oldu.
Konut kiralarında yüzde 25 zam tavanının kaldırılması ve aralık ayı enflasyonunun açıklanması...
Eylül ayı enflasyonu açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayında tüketici enflasyonunun yüzde 2,97 olduğunu, yıllık...
7 Bin TL Üzeri Alışverişlerde Yeni Dönem
Hazine ve Maliye Bakanlığı, alışverişlerde ödeme yöntemlerine dair önemli bir taslak düzenleme...
Vergide sistem değişiyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, mükelleflere kolaylık sağlayacak yeni uygulamalar için harekete geçti.
Borsa İstanbul iki kez devre kesti
Global borsalardaki gerileme Borsa İstanbul'a da sıçradı. BIST 100 endeksi güne -703,78 puan...




