BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa EKONOMİ En çok 40 yaş üstü dolandırılıyor

En çok 40 yaş üstü dolandırılıyor

Habertürk gazetesinden Nurgül Çülükün haberine göre, Prof. Dr. Canan Karataydan Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcana kadar Türkiyede binlerce kişi dolandırıcıla

08.12.2015 - 14:21 · 3 dk okuma
0Yorumlar
En çok 40 yaş üstü dolandırılıyor

Habertürk gazetesinden Nurgül Çülükün haberine göre, Prof. Dr. Canan Karataydan Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcana kadar Türkiyede binlerce kişi dolandırıcıların ağına düştü. Kimi büyük paralar kaybetti kimiyse içine düştükleri şüphe sayesinde son anda dolandırıcıların pençesinden kurtulmayı başardı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) hem Türkiyenin dolandırıcılık haritasını çıkardı hem de dolandırıcılığa karşı strateji planı oluşturdu.

Türkiyede dolandırıcılarla ilgili dikkat çeken bulgular:

KADINLAR DAHA UYANIK: Türkiyede en çok 40 yaş üstündeki kişiler dolandırılıyor. Araştırmalar, dolandırılanların yüzde 65inin erkek olduğunu ortaya koyuyor.

YAYGIN YÖNTEM HAVALE: Dolandırıcılık en çok bankadan havale yöntemiyle gerçekleştirilirken en az kullanılan yolsa bir yere altın ya da para bıraktırma oluyor.

ALINACAK TEDBİRLER CAMİLERDE UYARI: İl müftülükleri tarafından cuma namazları ve vakit namazlarından sonra cami cemaatine Emniyet Genel Müdürlüğünün hazırladığı uyarı metni okunacak.

FATURALARDA MESAJ: Elektrik ve doğalgaz faturalarıyla 3 ayrı dönemde toplam 34 milyon aboneye uyarı mesajı gönderilecek.

DERS KİTABINA GİRECEK: İlk ve ortaöğretim kurumlarında rehber öğrencilere konular anlatılarak, öğrenciler aracılığıyla veliler bilgilendirilecek. 2016 ve 2017 eğitim ve öğretim yıllarında okul kitap kapaklarına uyarıcı metin basılacak.

TİYATRO OYUNLARI: Yaşanmış dolandırıcılık olayları emniyet mensupları tarafından üç ayrı tiyatro oyununda canlandırılacak.

TELEVİZYON PROGRAMLARI: En çok izlenen evlilik, spor ve eğlence programlarında dolandırıcılık konusunda vatandaşlar bilgilendirilecek.

HEDEF KİTLEYE ÖZEL EĞİTİM: Emniyet teşkilatından yetkililer üniversitelerdeki akademik ve idari personele, belediye meclis üyelerine, köy muhtarlarına, taksi ve toplu taşıma aracı şoförlerine, baro başkanları ve avukatlara, bankacılara yönelik eğitim verecek.

BILLBOARDLARDA UYARI: Türkiye genelinde 400 bin broşür, 10 bin 500 afiş ile 620 billboard kullanılarak vatandaşlar bilgilendirilecek.

ŞU ANDA DOLANDIRILIYOR OLABİLİRSİNİZ: Dolandırıcıların en çok kullandığı havale yoluyla dolandırıcılık yönteminin önüne geçmek için vatandaşa ATMlerde işlem bittikten sonra ŞU ANDA DOLANDIRILIYOR OLABİLİRSİNİZ, EMİN MİSİNİZ? mesajı gösterilecek.

HAT ALMAK ZORLAŞTIRILACAK: EGM, GSM operatörleri aracılığıyla abonelere yılda 3 kere uyarı mesajı gönderilecek. Dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için telefon hattı almak zorlaştırılacak.

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

EKONOMİ Haberleri

Tümü

Mart ayı enflasyonu belli oldu

Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.

13 gün önce

Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.

Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...

2 ay önce

Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.

Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...

6 ay önce

Merkez Bankası 250 Baz Puan İndirime Gitiit

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli...

7 ay önce

Borsada açığa satışta bir günlük sınırlama

Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklama göre, 24 Şubat seansında, BIST 50 paylarında açığa...

1 yıl önce

Türkiye'den 7 milyar dolarlık anlaşma!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "7 milyar dolara yakın yatırımı Türkiye'ye...

1 yıl önce

Politika Faizi Yüzde 45 e indi

Yapılan açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo...

1 yıl önce

Kira Artış Oranı Yüzde 58,51 oldu.

Konut kiralarında yüzde 25 zam tavanının kaldırılması ve aralık ayı enflasyonunun açıklanması...

1 yıl önce

Eylül ayı enflasyonu açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayında tüketici enflasyonunun yüzde 2,97 olduğunu, yıllık...

1 yıl önce

7 Bin TL Üzeri Alışverişlerde Yeni Dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, alışverişlerde ödeme yöntemlerine dair önemli bir taslak düzenleme...

1 yıl önce

Vergide sistem değişiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, mükelleflere kolaylık sağlayacak yeni uygulamalar için harekete geçti.

1 yıl önce

Borsa İstanbul iki kez devre kesti

Global borsalardaki gerileme Borsa İstanbul'a da sıçradı. BIST 100 endeksi güne -703,78 puan...

1 yıl önce