E-ticaret 15 Temmuzun ardından hızla toparlandı
300ü aşkın yerli ve yabancı online alışveriş sitesini tek çatı altında toplayarak, yaklaşık 10 milyon ürüne cazip şartlarda erişim imkanı sağlayan Avantajix.com; İstanbul, Ankara ve İzmirde 11-15 Temmuz ile 16-31 Temmuz tarihleri arasındaki e-ticaret verilerini karşılaştırdı.
Verilere göre, darbe girişiminin kamuoyunca öğrenildiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından halkın meydanlara ve havaalanlarına davet edildiği 15 Temmuz gecesi saat 23.00ten 16 Temmuzun sabahına kadar online alışveriş sıfıra yakın seviyelerde seyretti.
KISA SÜREDE TOPARLANDI
17 Temmuz Pazar gününü de normal günlerin yüzde 80 altında rakamlarla geçiren e-ticaret sektörü, 18 Temmuz Pazartesi gününden itibaren hızla toparlanma eğilimine girdi.
15 Temmuzun etkisi kısa sürse de her yıl yüzde 25ler civarında büyüyen e-ticaret sektörü, ilk kez bir ayı eksi büyümeyle kapattı. Temmuz 2016da online alışverişteki düşüş, bir önceki aya göre yüzde 17 oldu.
16-31 Temmuz arasındaki online alışveriş ise, Temmuzun ilk yarısına göre yüzde 27 daha düşük gerçekleşti.
Avantajix Temmuz 2016 online alışveriş grafiği
TEMMUZDAKİ KAYIP AĞUSTOSTA REKORLA TELAFİ EDİLECEK
Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral, e-ticaretin olaylara son derece hızlı tepki verdiğini, yaşanan gelişmelere paralel olarak e-ticaret rakamlarının anlık değişkenlik gösterdiğini belirtti.
Avantajix verileri resmi rakamlara yansıtıldığında e-ticaret pazarında Temmuz ayında yaşanan küçülmenin 1 milyar TL civarında olduğunu kaydeden Kayral, şunları söyledi:
TÜİK ve BKM verilerine göre, Temmuz ayında internetten yapılan alışverişin 7 milyar TL civarında olması bekleniyordu. Yüzde 17 küçülme ile birlikte bu rakam muhtemelen 5.8 - 6 milyar liraya düştü. Bu küçülmenin baslıca nedeni 15 Temmuz sonrası memurlara getirilen izin yasağının, otel konaklama satın almalarını düşürmesi, Bu yasak şu anda kalkmış durumda ve çok yoğun satın almalar yaşanıyor. Ağustos ayında, Temmuzdaki 1 milyar TLlik kaybı fazlasıyla telafi edecek rekorların kırılması bekleniyor.
Avantajix hakkında
Kayral, Avantajix.com hakkında da şu bilgileri verdi: Avantajix internetten para dağıtan bir site. Konsept oldukça orijinal ve Türkiyede bir ilk. 300ü aşkın seçkin online alışveriş mağazasını tek çatı altında topladık. Biz bu online mağazalara müşteri gönderiyoruz. Müşteri bu mağazalardan alışveriş yaparsa, mağazadan komisyon alıyoruz. Bu komisyonu müşteriye veriyoruz. Böylelikle sadece bir fazla tık ile müşteri hiç hesapta olmayan para kazanmış oluyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Mart ayı enflasyonu belli oldu
Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.
Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.
Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...
Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.
Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...
EKONOMİ Haberleri
TümüMart ayı enflasyonu belli oldu
Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.
Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.
Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...
Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.
Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...
Merkez Bankası 250 Baz Puan İndirime Gitiit
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli...
Borsada açığa satışta bir günlük sınırlama
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklama göre, 24 Şubat seansında, BIST 50 paylarında açığa...
Türkiye'den 7 milyar dolarlık anlaşma!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "7 milyar dolara yakın yatırımı Türkiye'ye...
Politika Faizi Yüzde 45 e indi
Yapılan açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo...
Kira Artış Oranı Yüzde 58,51 oldu.
Konut kiralarında yüzde 25 zam tavanının kaldırılması ve aralık ayı enflasyonunun açıklanması...
Eylül ayı enflasyonu açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayında tüketici enflasyonunun yüzde 2,97 olduğunu, yıllık...
7 Bin TL Üzeri Alışverişlerde Yeni Dönem
Hazine ve Maliye Bakanlığı, alışverişlerde ödeme yöntemlerine dair önemli bir taslak düzenleme...
Vergide sistem değişiyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, mükelleflere kolaylık sağlayacak yeni uygulamalar için harekete geçti.
Borsa İstanbul iki kez devre kesti
Global borsalardaki gerileme Borsa İstanbul'a da sıçradı. BIST 100 endeksi güne -703,78 puan...




