BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa DÜNYA Muhammed Dahlan İsrail İçin Toprak Satın Alıyor!!

Muhammed Dahlan İsrail İçin Toprak Satın Alıyor!!

2011’de Mahmud Abbas yönetimi tarafından Fetih’ten ihraç edildikten sonra BAE’ye yerleşen ve Veliaht Prens Muhammed Zayed’in baş danışmanlığına atanan Muhammed Dahlanın İsrail için Filistinden arazi s

09.06.2018 - 12:33 YAYINLANMA
5 DK OKUNMA SÜRESİ
Google News
Muhammed Dahlan İsrail İçin Toprak Satın Alıyor!!

Al Jazeera Arapçaya konuşan 1948 Filistin İslami Hareketi in Başkan Yardımcısı Kemal Hatib, Dahlanın emrindeki bir BAEli iş adamının Kudüsün Eski Şehir mevkiinde Mescid-i Aksâya bitişik evlerden birini satın almak isteyen Filistinli zengin bir iş adamının girişimlerini anlattı.

Hatib, bu iş adamının evin sahipleriyle uzun görüşme yaptığını, ev için ilk etapta 5 milyon dolar önerdiğini, sahibi satışa yanaşmayınca, fiyatı 20 milyon dolara kadar çıkardığını, ev sahibinin evini satmak istemediğini söylemesi üzerine ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

BAE in Kudüsle ilgili girişimlerinin hâlâ devam etmekte olduğunu hatırlatan Hatib, bu bilgilendirmeleri konunun muhataplarından bizzat bilgi edinerek anlattığını söyledi.

Kemal Hatîb, söz konusu iş adamının, Fetih en ihraç edildikten sonra BAEye yerleşen ve Muhammed bin Zayedin baş danışmanlığına atanan Muhammed Dahlan olduğunu söyledi.

Dahlanın Gazzeye daha yakın olmak adına geçtiğimiz ay Mısırın başkenti Kahireye taşındığı biliniyor.

KUDÜSLÜLER KUMPASA DİRENDİ

Filistinli siyasetçi, Aksayı elimizden almaya çalışıyorlar. Tüm Kudüslüler evlerini satmayarak kumpasa direnmeli dedi.

Kudüslü emlakçılar, kentteki arazilerin Arap aracılarla İsrailliler tarafından satın alınarak bölgenin Yahudileştirildiğine dikkat çekiyor.

Hatip de tüm Filistinlilere tekrar evlerini satmammaları konusunda çağrı yaptı.

2014TE ORTAYA ÇIKMIŞTI

Konuyu bugünkü köşesine taşıyan Yeni Şafak Yazarı Taha Kılınç ise Kudüse yolu düşen hemen herkesin mutlaka dinlediği bir hikâyedir diyerek, 2014 e yaşanna şu olayı aktardı:

Zeytin Dağı taraflarında evi bulunan bir Filistinlinin kapısını, günün birinde hiç tanımadığı kişiler çalmış. Samimi ifadelerle selam veren misafirler Arap olduğundan, ev sahibi onları içeri buyur etmiş. Kısa bir sohbetin ve ikramın ardından, misafirlerden biri ev sahibine, “Bu evi bana satar mısınız?” teklifinde bulunmuş. Beklemediği bu adım karşısında şaşıran adam, evini satmayı düşünmediğini söylemesine rağmen, misafirler ısrarı sürdürmüş. Ev sahibi ikna olmayınca, misafirler de kalkıp gitmişler. Aradan biraz zaman geçmiş, misafirler yeniden kapıda belirmiş. Bu defa, sözü fazla uzatmadan, masanın üzerine bir çek defteri koymuşlar. “Al kalemi eline” demiş biri, “Dilediğin rakamı yaz!” Evini satmayı kesinlikle düşünmeyen adamcağız, örnek olarak kendisine önerilen rakamları duyunca büyük şok yaşamış: “Beş milyon dolara kadar çıkabilirsin.” İçinde bulunduğu ihtiyaçları, borçlarını, sıkıntılarını aklından geçiren ev sahibi, bu defa fazla direnecek gücü bulamamış kendinde. Diğer ayrıntıları konuşmak üzere, artık direniş göstermeyi bırakmış. Esrarengiz misafirler, ardından en çarpıcı cümleleri sıralamış: “Evini satmayı kabul ettiğin takdirde, alacağın paranın dışında sana ve eşine ömür boyu maaş bağlanacak. Çocuklarının eğitim masrafları karşılanacak. Dilediğin Arap ülkesinde, dilediğin ev senin için tahsis edilecek. Ömrünün sonuna kadar orada yaşayacaksın.” Ev sahibinin gözleri parlamış ister istemez. Kudüs eki eski evine karşılık, rahat ve konforlu bir hayat garantisi… Üstelik evini Araplara sattığı için, vicdan azabı duymasını gerektirecek bir husus da söz konusu değil. Adamın mahalledeki komşuları, bir sabah eve yabancıların girip çıkmaya başladığını görmüş. “Herhalde misafir geldi” diye düşünürlerken, gerçek çok geçmeden anlaşılmış: Ev sahibi adam ve ailesi, geceleyin evlerini sessizce terk edip gitmişler meğer. Yerlerine gelenleri mahallede kimse tanımamış önce, daha sonra evin Yahudi yerleşimcilere tahsis edildiğini öğrenmişler. Kâğıt üzerinde resmi satış işlemi gerçekleştiği için, yapılacak bir şey yokmuş artık elbette. Evin eski sahibi izini uzun süre kaybettirmiş. Komşuları, ne kadar uğraştılarsa da kendisinden haber alamamışlar. Nihayet, ailenin Birleşik Arap Emirlikleri e (BAE) yerleşti(rildi)ği ortaya çıkmış. Evi ziyaret edip satın alma işini yapan Arap misafirlerin BAE adına çalışan simsarlar olduğu da bu vesileyle öğrenilmiş.

BAE HENÜZ BİR ŞEY KOPARAMAMIŞ

2014 e gerçekleştiği belirtilen bu olaydan beri, Kudüs halkı ev satışı ve mülk devri konusunda son derece hassas. İsrailli yerleşimciler ve onların temsilcileri satışta ısrar etmek için kendileri kapıya gelemediğinden dolayı, bu işin Arap simsarlara havale edilmiş olması, Kudüslüleri daha da dikkatli hale getirmiş. Tedbirsizlik, temkinsizlik ve saflıktan ötürü yaşanan ilk örnek dışında, BAE in emlak avcıları Kudüs en bir şey koparmayı henüz başaramamış.

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

DÜNYA Haberleri

Tümü

İsrail, Batı Şeria'daki işgalini artırıyor

Siyonist İsrail rejimi, işgal altındaki Batı Şeria'da kontrolünü artıracak yeni bir düzenlemeyi...

2 ay önce

Pakistan'da cuma vakti camiye kanlı saldırı:

Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı yapıldı....

2 ay önce

Tayland- , Kamboçya daki Çatışmalar Savaşa Evrildi

İki ülke birbirini sivilleri hedef almakla suçlarken sınır bölgelerinden yüz binlerce kişi...

4 ay önce

Dürzi lider El Hicri bağımsızlık istedi!

. El Hicri, Dürzi toplumunun bağımsızlık talebini yinelerken, uluslararası aktörlere “sonsuz...

7 ay önce

Dürzi-Bedevi çatışması yeniden başladı

İsrail ile Suriye'yi savaşın eşiğine getiren Süveyda'da tansiyon yeniden tavan yaptı. 13...

8 ay önce

Hindistan da Yolcu Uçağı Yerleşim Birimine Düştü

Hindistan da Londra Gatwick Havalimanı'na giden bir yolcu uçağı kalkıştan 1 dakika sonra...

10 ay önce

ABD vatandaşlarına Irak Seyahat Uyarısı

İran'dan gelen "Çatışma çıkarsa Amerikan üslerini vururuz" çıkışının ardından ABD Bağdat...

10 ay önce

Avusturya'da ortaokula silahlı saldırı!

Avusturya'nın Graz kentinde bir okula saldırı gerçekleşti. İlk bilgilere göre, saldırıda en 10...

10 ay önce

Trump savaş birliklerini sahaya sürdü

Sokakların karıştığı ABD'de Savunma Bakanlığı, Los Angeles'ta devam eden protestoları kontrol...

10 ay önce

Hollanda Başbakanı istifa etti

Hollanda'da koalisyon hükümetinde "sığınmacılar" konusunda yaşanan anlaşmazlık istifa getirdi....

10 ay önce

İsrail’den Lazkiye’ye hava saldırısı!

İsrail ordusu, Suriye'nin Lazkiye kentinin Ceble ilçesine hava saldırısı düzenledi; saldırıda bir...

10 ay önce

Putin'in Zelensky ile görüşmesi anlaşmaya varılırsa...

İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye-Rusya-Ukrayna üçlü toplantısının ardından Kremlin'den konuya...

11 ay önce