FBI, ABDde gayrimenkul alanların peşine düşecek
Kara para aklamaya yönelik bir dizi önlemler alan ABD Hazine bakanlığı, emlak şirketlerinden, kimliklerini saklı tutarak ya da aracı şirketler kullanarak ABDde lüks
Kara para aklamaya yönelik bir dizi önlemler alan ABD Hazine bakanlığı, emlak şirketlerinden, kimliklerini saklı tutarak ya da aracı şirketler kullanarak ABDde lüks ev ve daire alan kişilerin kimliklerinin bildirilmesini istedi. Hazine Bakanlığı, ülkede ilk kez uygulamaya sokulacak bu girişimin, gayrimenkul satın almak yoluyla kara para aklama yolunun önüne geçmek üzere federal çabanın bir parçası olduğunu, federal ajanların genellikle LLCs olarak bilinen ve gerçek kişilerin ismini gizli tutan naylon limited şirketleri izleyeceğini bildirdi.
Bakanlık yetkilileri, dünyanın birçok başka ülkesinden kara para aklamak isteyen kişilerin, kalkan şirketler aracılığıyla, ABDde gayrimenkul alarak, burada kendilerine güvenli bir alan yarattıklarından şüphe duyduklarını belirterek, özellikle ödemesi nakit olarak yapılan gayrimenkullerin sahiplerinin peşine düşüleceğini açıkladı.
Amerikan medyasına da yansıyan haberlerde, Mali Suçlarla Mücadele Dairesi, hiç şeffaf olmayan ya da çok az oranda şeffaf olan para transferlerinin, çıkış noktası olan ülkelerde kayıt dışı ekonomiden kaynaklandığını, kara para aklama konusunda büyük risk oluşturduğunu açıkladı.
Hazine Bakanlığının bu uygulamasının, ABDnin gayrimenkul işlemlerinde milyarlarca dolarlık bir etki yaratması beklenirken, yetkili emlak şirketlerinin gizli alıcılar hakkında çok az şey bildikleri, yasal olarak bilmelerinin de gerekmediği, ancak bundan sonra bu uygulamanın değiştirilerek, alıcıların gerçek kimliklerinin bakanlığa bildirilme zorunluluğu getirildiği açıklandı. Ülkede, fiyatı 5 milyon doları aşan bir çok gayrimenkulun, kalkan şirketler kullanılarak gizli alıcılar tarafından satın alındığı, New Yorkun Manhattan semti, Mimai ve Los Angelesta ise bu rakamın çok daha yükseklere çıktığı vurgulandı. Bu bağlamda, New Yorkta Central Park yakınlarında bulunan Time Warner Merkezinde hükümet soruşturması altında bulunan bazı kişilerin lüks gayrimenkuller aldığının belirlendiği, bunlar arasında eski bir Rus politikacı, eski bir Kolombiya hükümet yetkilisi, bir İngiliz finansör ve Malezya Başbakanına yakınlığı ile bilinen bir işadamının da bulunduğu belirtildi.
NAFİZ ALBAYRAK/NEW YORK, (DHA)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Donald Trump'a FBI baskını!
ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın Florida eyaletinde Mar-a-Lago bölgesindeki evine, Amerikan...
Emlakçılıkta Yeni Dönem
Emlakçılıkta yeni bir döneme giriliyor. Geçtiğimiz yıllarda uzun istişareler sonrası hazırlanan...
Emlak vergisine üst sınır geldi.
2025'te 2026 yılı için takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri...
DÜNYA Haberleri
Tümüİsrail, Batı Şeria'daki işgalini artırıyor
Siyonist İsrail rejimi, işgal altındaki Batı Şeria'da kontrolünü artıracak yeni bir düzenlemeyi...
Pakistan'da cuma vakti camiye kanlı saldırı:
Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı yapıldı....
Tayland- , Kamboçya daki Çatışmalar Savaşa Evrildi
İki ülke birbirini sivilleri hedef almakla suçlarken sınır bölgelerinden yüz binlerce kişi...
Dürzi lider El Hicri bağımsızlık istedi!
. El Hicri, Dürzi toplumunun bağımsızlık talebini yinelerken, uluslararası aktörlere “sonsuz...
Dürzi-Bedevi çatışması yeniden başladı
İsrail ile Suriye'yi savaşın eşiğine getiren Süveyda'da tansiyon yeniden tavan yaptı. 13...
Hindistan da Yolcu Uçağı Yerleşim Birimine Düştü
Hindistan da Londra Gatwick Havalimanı'na giden bir yolcu uçağı kalkıştan 1 dakika sonra...
ABD vatandaşlarına Irak Seyahat Uyarısı
İran'dan gelen "Çatışma çıkarsa Amerikan üslerini vururuz" çıkışının ardından ABD Bağdat...
Avusturya'da ortaokula silahlı saldırı!
Avusturya'nın Graz kentinde bir okula saldırı gerçekleşti. İlk bilgilere göre, saldırıda en 10...
Trump savaş birliklerini sahaya sürdü
Sokakların karıştığı ABD'de Savunma Bakanlığı, Los Angeles'ta devam eden protestoları kontrol...
Hollanda Başbakanı istifa etti
Hollanda'da koalisyon hükümetinde "sığınmacılar" konusunda yaşanan anlaşmazlık istifa getirdi....
İsrail’den Lazkiye’ye hava saldırısı!
İsrail ordusu, Suriye'nin Lazkiye kentinin Ceble ilçesine hava saldırısı düzenledi; saldırıda bir...
Putin'in Zelensky ile görüşmesi anlaşmaya varılırsa...
İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye-Rusya-Ukrayna üçlü toplantısının ardından Kremlin'den konuya...




