BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
İSTANBUL 11°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa DÜNYA Airbus Alplere çakıldı
DÜNYA

Airbus Alplere çakıldı

01.01.2011 12:00 2
Airbus Alplere çakıldı
Dünya Haberleri ›
Airbus Alplere çakıldı haberi
Alman Germanwings Havayollarına ait Airbus, Barcelona-Düsseldorf seferi sırasında Fransız Alplerine çakıldı. 150 kişilik uçakta kurtulan olmazken yolculardan 39unun Türk olduğu iddia edildi.

Avrupa, 34 euroluk uçak biletiyle ekonomik seferler yapan Alman Germanwings Havayolu şirketine ait Airbus 320 yolcu uçağının kazasıyla sarsıldı. Dün 09:55te Barcelonadan Düseldorfa havalanan 4U 9525 sefer sayılı 150 kişilik uçak, kalkışından 45 dakika sonra Fransız Alplerine düştü. 16  kişilik öğrenci grubu, iki bebek ve iki öğretmenin de bulunduğu yolculardan kurtulan olmadığını açıklandı. Ölenler arasında 39 Türkün de olduğu öğrenildi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande 67 Alman ile 45 İspanyol öldüğünü açıkladı.

Bakan 1 Türkün ismini açıkladı  

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu düşen uçakta 39 Türk yolcu bulunduğuna ilişkin soruya “Vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadın hayatını kaybetti. Evlilik öncesi soyadı Çelik. Yolcu listesini kontrol ettik. Bir de Yasmin adında yolcu var ama milliyetini bilmiyoruz” şeklinde cevapladı.

Aniden düşmeye başladı

Uçağın pilotunun saat 10.47 de Provenza Havaalanndaki kuleye 11 bin 500 metreden 2 bin metreye ani irtifa kaybettiklerini söyleyerek acil durum çağrısı yaptı. Ancak kısa sürede uçak radardan kayboldu. Uçağın enkazı Nice kentinin kuzeyindeki Barcelonnette kasabasına 100 kilometre uzaklıkta tespit edildi. Elverişsiz koşullar yüzünden bölgeye ekipler ancak helikopterlerle gidebildi.

Kazanın nedeni henüz bilinmezken Germanwings CEOsu Thomas Winkelmann “Uçak düşmeden önce 8 dakika irtifa kaybetti. Uçağın neden alçaldığını bilmiyoruz. Uçağın kaptanı 10 yıllık, Airbusla 6 bin saatlik tecrübesi olan bir pilottu. Uçak 1991den beri kullanılıyordu” dedi. Winkelmann, “Yolcu listesi ni gizlilik nedeniyle açıklayamıyoruz. Önce ailelerine bildireceğiz” diye konuştu. Lufthansa Basın Sözcüsü Florian Grenzdörfer ise yolcuların milliyetine ilişkin açıklamanın bugün yapılabileğini belirterek, “Düsseldorfta bekleyenler arasında Türk ailesinin olup olmadığını bilmiyorum” dedi. Bu arada Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, uçağın karakutularından birinin bulunduğunu bildirdi.

YAŞLI UÇAK 17 YILDIR AYNI ROTADA

AIrbus A 320 tipi Germanwings uçağı, 24 yıldır göklerdeydi. Kontrolleri Lufthansa tarafından dün yapıldığı öğrenilen uçağın 17 yıl her gün aynı güzergahı kullandığı öğrenildi. Düşen Germanwins uçağındaki yolcuların, Barcelona-Düsseldorf uçuşu için 34 Eurodan başlayan fiyatlarla bilet aldığı ortaya çıktı. Alman Hava Yolları Lufthansanın alt şirketi olan Germanwings, low-cost (düşük tarifeli) uçuşlarla hizmet veren hava yolu olarak biliniyor. 81 uçağıyla 86 noktaya uçan Germanwingsin, sahip olduğu filonun yaş ortalaması 9.2.

KRİZ MASASI KURULDU

İspanyol hükümeti kazayla ilgili kriz masası oluşturdu, meclis çalışmalarına iki gün ara verdi. Öte yandan uçağın kalkış yeri olan Barcelonadaki El Prat Havaalanı, yolcu yakınlarıyla doldu. Yolcu yakınlarını karşılamak için özel bir birim oluşturulurken, ailelere yardımcı olmak için psikologlar ve doktorlar da görevlendirildi. Katalonyada  ailelere  3 otobüs tahsis etti.

 

Paylaş:

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

DÜNYA Haberleri

Tümü

İsrail, Batı Şeria'daki işgalini artırıyor

Siyonist İsrail rejimi, işgal altındaki Batı Şeria'da kontrolünü artıracak yeni bir düzenlemeyi...

2 ay önce

Pakistan'da cuma vakti camiye kanlı saldırı:

Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı yapıldı....

2 ay önce

Tayland- , Kamboçya daki Çatışmalar Savaşa Evrildi

İki ülke birbirini sivilleri hedef almakla suçlarken sınır bölgelerinden yüz binlerce kişi...

4 ay önce

Dürzi lider El Hicri bağımsızlık istedi!

. El Hicri, Dürzi toplumunun bağımsızlık talebini yinelerken, uluslararası aktörlere “sonsuz...

7 ay önce

Dürzi-Bedevi çatışması yeniden başladı

İsrail ile Suriye'yi savaşın eşiğine getiren Süveyda'da tansiyon yeniden tavan yaptı. 13...

8 ay önce

Hindistan da Yolcu Uçağı Yerleşim Birimine Düştü

Hindistan da Londra Gatwick Havalimanı'na giden bir yolcu uçağı kalkıştan 1 dakika sonra...

10 ay önce

ABD vatandaşlarına Irak Seyahat Uyarısı

İran'dan gelen "Çatışma çıkarsa Amerikan üslerini vururuz" çıkışının ardından ABD Bağdat...

10 ay önce

Avusturya'da ortaokula silahlı saldırı!

Avusturya'nın Graz kentinde bir okula saldırı gerçekleşti. İlk bilgilere göre, saldırıda en 10...

10 ay önce

Trump savaş birliklerini sahaya sürdü

Sokakların karıştığı ABD'de Savunma Bakanlığı, Los Angeles'ta devam eden protestoları kontrol...

10 ay önce

Hollanda Başbakanı istifa etti

Hollanda'da koalisyon hükümetinde "sığınmacılar" konusunda yaşanan anlaşmazlık istifa getirdi....

10 ay önce

İsrail’den Lazkiye’ye hava saldırısı!

İsrail ordusu, Suriye'nin Lazkiye kentinin Ceble ilçesine hava saldırısı düzenledi; saldırıda bir...

10 ay önce

Putin'in Zelensky ile görüşmesi anlaşmaya varılırsa...

İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye-Rusya-Ukrayna üçlü toplantısının ardından Kremlin'den konuya...

10 ay önce