Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 13651 kez okundu. | Yerel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Ekim 2012 - 13:40

Muhtar Adayları Ortaya Çıkmaya Başladı .Muhtarlıklar Yinemi Birleşiyor ?

Büyüt
Küçült
Muhtar Adayları Ortaya Çıkmaya Başladı .Muhtarlıklar Yinemi Birleşiyor
Erkene alınan yerel seçiler partileri harekete geçirmeye yetti. Partiler ilçe ve mahalli teşkilatlarına resmi olmasa da seçim startı verdi. En ilginci bu seçimlerde muhtarlık seçimleri de oldukça çekişmeli geçeceğe benziyor.

 

Özellikle Fatih’imizin Mahalle Muhtarlıkları bu seçimde bayağı  çekişmelere sahne olacak gibi. Henüz ortaya açık açık çıkmasalarda  aday olacakları mahallede kendilerini hissettirmeye başladıkları gözlenmekte.

Eminönüyle birleştikten sonra muhtarlık sayısın azalması ile bazı muhtarlıkların nüfus büyüklükleri ile neredeyse Türkiyenin küçük bir ilinin nüfuna yakın nüfusa sahip oldular. Muhtarlık ta yıllarını vermiş muhtarların bu seçimlerdede seçmenlerinin teveccühü  ile başarı sağlıyacaklarına muhtaralar inanıyor. Küçük bir kamu oyu gerçekleştirdiğimizde sanılanaın aksine vatandaşların Muhtarlıkların daha gençlere geçmesi profesyonel bir  yapıyla yapılandırılmaları gerektiği düşüncesi hakim.

Özellikle Fatih’in en etkin mahallesi eski denizabdal son birleşmeyle Şehremini Mahallesi nin bu seçimlerde uzun süredir başarılı bir seçmen kitlesiyle oy alarak muhtarlık görevini yapan muhtarı Şükrü Mahmuzlu beyin karşında en az iki aday çıkacağı konuşulanlar arasında.Daha çok CHP tabanlı mahalle sakinin bulunduğu mahallede seçimin kimin alacağı merak konusu .Geçe seçimlerde sağlık sorunları nedeni ile önce girmeyeceğini açıkladığı son an kararaıyla seçime girerek tekrar muhtar seçilen Şükrü beyin bu seçimler nasıl bir tavır takınacağı merak konusu .Fatih ilçesinde her muhtarlıkta adaylar sırada bekliyor. 

Şu anda resmi olmasada herkesin dilinde olan adayları en çok Muhtarlık Halil Şen Beyin mahallesi Sümbülefendi mahallesinde gözüküyor. Geçen mahalle birleşmeleriyle nüfus alanı genişliyen seçmeni tarafından her seçimde iltifat gören Halil Şen beyin rahatsızlığı nedeniyle girmeme ihtimali olduğu sölenen seçimde adayların sayısı  şu anda 7 i bulmuş durumda.

Adaylıklar açıklana dursun mahalli yönetimler yasa sında gerçekleşen değişiklikler ve görev tanımları hakkındaki haberini daha önce duyurduğumuz son hale göre .Şehir muhtarılıkları belediye ye bağlanarak uç hizmet birimi haline geleceği biliniyor. 

Asıl sorun ise bu değişiklikten sonra  Çok fazla olan muhtarlıkların tekrar birleştirilmeye gitme olasılığı. Olasılık olsada ciddi ciddi koordineli çalışma yapıldığı gelenduyumlar arasında.Özellikle anadoluda 50000 ni aşan muhatarlık sayılarının 20000 inin altına indirilmesi gündemde . Bu çalışmalarda Fatih ilçesindede nüfusu az olan hatta 1 sandık seçmeni bulunan özellikle eminönü bölgesindeki muhtarlıkların birleştirilmesi ihtimali kuvvet kazanıyor. 

Fatih ilçemiz Eminönü ile birleşmeden önce ve birleştikten sonra iki kez muhtarlık birleşmesşi gerçekleştirmiş idi.Daha önceki muhtarlık haberlerimizde konu hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Şu an ise birleştirmeden sonra beklenen sayı 15-17 arası Özellikle eminönü 3 yada4 Fatihteki mahalle sayısı ise 13 yada 14 olarak konuşuluyor.

Fatih bir kez daha böle idari bir birleşmeyi nasıl kaldırır bekleyip göreceğiz.

 

İşte tüm bu idari yapılanma altında çok erken olmasına ama resmen açıklamamalrına rağmen Muhtar adayları stk ve kahvelerde selamlaşmaya başaldılar bile. Hayırlı olsun dileklerimizle

fatihaktuel.com/yerelhaber merkezi F.E.G





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024