Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4884 kez okundu. | Yerel Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 17:35

İstanbul Muhatarlar Derneği 21. Genel Kurulu Tplandı

Büyüt
Küçült
İstanbul Muhatarlar Derneği 21. Genel Kurulu

Düşük katılımlı toplantı genel kurul aday ve görev listesi Toplantısında Dernek başkanı AKİF AK'ın hükümete ve merkez iradeye muhtarlıklara yönelik gösterilen duyarsızlık konusundaki sert eleştirilere cevab Eminönü Belediye Başkan'ı Nevzat Erden geldi."sizinle beraber ankara'ya gidip sorunlarınızın çözümü için elimden geleni yapmaya hazırım" diyen Nevzat Er Muhtarların sıkıntısına katkıda bulunacağını ve eksikliklerini karşılıklı bilgilenme ve yardımla giderileceğini bildirdi.

Yeni  çıkan ikametgah ve cüzdan suretleri nin muhtar zorunluluğunu kaldıran yönetmeliğin muhatarlar arasında sıkıntı yarattığı  gözlendi.Toplantı sonrası kurul aday listesi ve kanun hakkında görüşlerine başvurduğumuz Muhtarlar.Halkın eleştirdiği gibi kendilerinin ikametgah ve cüzdan sureti zorunluluğu kaldırılmasından dolayı sıkıntı içinde olmadıklarını: Sıkıntılarının Muhtarların hangi yetki ve statüde olduklarını ,görevlerinin ne olacağını açıklayan herhangi bir bilgiye sahip olmadıkları olduğunu söyledi.Hala Bakanlığın belirlediği muhtarlar mevzuatı ve yasasına tabi ve yükümlülüklerinin devam ettiği ancak,Her geçen gün bundan uzaklaşan yeni düzenlemelerle hareket alanlarının daraldığını hatta alanlarının ne olduğunu anlayamaz hale geldiklerini bildirdiler.(Muhatarlarla ilgili ileri tarihte yayınlayacağımız yazı dizimizle bu konuyu geniş şekilde ele alacağız.).Bu konu da Muhtarlar Federasyonu ve Derneklerinin kendilerini bilgi aktarmakta yetersiz kaldıklarınıda dillendirdiler.

Toplantıya ilçe parti yönetimleri temsilcilerle katıldıkları gözlendi.Eminönün'de gerçekleşen toplantıya AK PARTİ ilçe başkanı ve Fatih belediye başkanının katılmaması olumsuz söylentiler oluşmasını sağladı.

Önceki kurul listesisinin kabul edildiği toplantıda görev bölüşümü ve seçimi henüz gerçekleşmedi.En az iki farklı grubun yönetim kurulunda etkin oldmak için gizli bir çekişme içinde oldukları gözlemleniyor.

Muhtarlarında belirttiği gibi Muhtarlık müessesinin ilk kurulduğun dan bu zamana kadar gerek siyasi gerekse halka en yakın çözüm noktası olan geniş yetkileri  teker teker elden giderken kurul seçimleri için  az  ve coşkusuz katılımın olması bir tarafa etkinliklerini daha üst seviyeye çıkarma yerine kısır bir yönetim mücadelesine girmiş olmaları üzücü.

Fatihaktuel.com. Yorum : Tüm etkin ve yetkinlikleriniz tek tek elden giderken birkliğinizi zedelemeyen bir seçim gerçekleştirmenizi arzuluyoruz.Bir makam ve kartvizit için uğraşma yın.Kim nasıl seçilirse seçilsin FATİH HALKI ve İstanbul için hayırlısı olsun.

Sonuç ve gelişmeleri Muhtarlar yazı dizisi ve haberlerle sizlerle paylaşacağız.

 




E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024