Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 38493 kez okundu. | Yerel Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Eylül 2013 - 15:44

Hüseyin Demir den Fatih Belediyesine “Tarih ve Kültür Parkı” projesi

Büyüt
Küçült
Hüseyin Demir den Fatih Belediyesine  “Tarih ve Kültür Parkı”
Yazarlarımızdan Murat Kitabevi Sahibi ,Fatih Kent Konseyi üyesi, Hüseyin Demirden Fatih Belediyesine Fatihe vizyon Katacak Proje takdimini Gazete miz le paylaştı

 

FATİH BELEDİYE BAŞKANI’NIN İLGİSİNE

Hüseyin Demir

Duyarlı bir vatandaş olarak Fatih’te olmasını arzu ettiğim  “Tarih ve Kültür Parkı”  projesi, yıllardır zihnimi meşgul eder durur. Bu projenin hayata geçirilmesi Fatih’imizin o görkemli mazisine çok da yakışacağını düşündüğümden, önce Kent Konseyi’ne sundum. Ama maalesef ilgililerinin iltifatına mahzar olamadı. Unutulup gitmesine de gönlüm razı olmadı. Onun için şimdi yeniden siz değerli okuyucularımla birlikte Fatih’in belediye başkanına, değerli Mustafa Demire de arz etmek istedim. Efendim, projemiz şundan ibarettir:  

İstanbul’un en eski yerleşim alanlarına sahip Fatih ilçemiz, tarih­sel yapılar açısından oldukça zengin olması, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde cazibesinden hiçbir şey kaybetmemesi ve sınırları içinde sadece Türkiye’de değil dünyada da eşine az rastlanan çok önemli tarihi ve turistik eserler barındırır olması hasabiyle, İstanbul’un Medeniyet Merkezi ve Modeli sloganıyla yola çıkarak hazırladığımız Fatih Tarih ve kültür Parkı’nın, Fatih’in vitrini olmasını düşünüyoruz. Fatih Tarih ve Kültür Parkı projesi, yüzlerce tarihi eser arasından, bilinirliğine, dönemini temsil yeteneğine ve maketi yapılabilirliğine göre seçilerek yüzlerce  mimari eserin, belli bir oranda  küçültülerek minyatür modellerinin sergilendiği bir açık hava müzesi oluşturmayı hedeflemektedir.

Ziyaretçilerin/ turistlerin azami istifadelerinin temini için Sergilenecek eserlerin, sesli rehberlik sistemi ile  Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça, Farsça, Japonca ve İspanyolca olmak üzere dokuz farklı dilde tanıtılması tasarlanmaktadır.

 Gücünü ve güzelliğini arkasındaki 3000 yıllık uygarlıklardan alacak Fatih Tarih ve kültür Parkı, hoş bir gezi parkı olmasının yanı sıra, aynı zamanda bir kültür ve sosyal sorumluluk projesi olacaktır. Genç kuşaklar burada ne kadar köklü bir uygarlıkla beslendiklerini  keşfedeceklerdir.

 Yerli ve yabancı turistlerin Fatih turlarında ilk adresleri, kısa sürede muhteşem bir Fatih turu atmak isteyenler için de ideal bir mekân olacaktır…

 

Hülasa: Fatih Tarih ve Kültür Parkı, Fatih’in vitrini olacaktır.

Ayrıca Panorama Zafer Müzesi ve Kristal İstanbul Müzeleri’ne ve FATİHİN ÖNEMLİ eserlerine yer verilmek suretiyle   ve bütün alanı boydan boya gezdiren Fatih Parkı Express treni ile mekanın cazibesi arttırılabilecek, çocukların ve gençlerin, hatta yetişkinlerin bile hoşça vakit geçireceği  bir mekana dönüştürülebilecektir.

 

Çalışma yöntemiFatih belediyesi tarafından uygun görülen ve tahsisi yapılan açık veya kapalı olarak düzenlenmiş bir alanda, tarihi yarımadada yer alan öne çıkmış ÖNEMLİ  eserlerin, Cami, Müze, Hamam, Çeşme, Külliye vs. belli ölçekte maketleri yapılarak sergilenmesi ve eserler hakkında bilgi verilmesi sağlanacaktır.

İlgili kurum ve kuruluşlar: Büyük Şehir ve Fatih belediyesi.

Selam ve dua ile.

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024