Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 9165 kez okundu. | Yerel Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Kasım 2012 - 11:00

Güney Kore Heyeti Başkan Demir’i Makamında Ziyaret Etti

Büyüt
Küçült
Güney Kore Heyeti Başkan Demir’i Makamında Ziyaret
2013 yılında düzenlenecek olan “İstanbul-Gyengju Dünya Kültür Expo 2013” etkinlikleri öncesi G. Kore heyeti İstanbul’u ziyaret etti.

 İstanbul ziyaretini gerçekleştiren heyet içerisinde yer alan Güney Kore Gyeongsangbuk-do Vali Yardımcısı Lee ın Seon, İstanbul-Gyeongju Dünya Kültürleri Fuar Konsolosu Yu, Jeong-Geun, İstanbul-Gyeongju Dünya Kültürleri  Etkinlik Planlama Dairesi Müdürü, Kim, Jong-Su Fatih Belediyesi’ne gelerek Belediye Başkanı Mustafa Demir’i makamında ziyaret ettiler.

 

Güney Kore Gyeongsangbuk-do Vali Yardımcısı Lee ın Seon, kendilerini kabul eden Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür ederek, "İki ülke arasında ticaretin ve ilişkilerin geliştirilmesine gayret ediyoruz. İki ülke arasında direkt uçuşları artırmak için havayolu şirketleri ile görüşüyoruz.Türkiye’deki G.Koreli bilim ve işadamlarıyla da bir araya geleceğiz" dedi.

 

Fatih’e Sürpriz Teklif

 

Güney Kore Gyeongsangbuk-do Vali Yardımcısı Lee ın Seon, ‘İstanbul’a ilk kez geliyorum. Ayasofya ve Sultanahmet Camii mükemmel eserler. Fatih, tarihi eserleri olan önemli bir merkez’ dedi. Fatih’i çok sevdiğini tarihi dokusuna hayran olduğunu belirten Lee ın Seon, Fatih’le kardeş şehir olmak istediklerini dile getirerek, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’i G. Kore’ye davet etti ve "Sizi ülkemizde ağırlamaktan onur duyarız" dedi.

 

Başkan Demir’de ziyaretlerinden dolayı G. Kore heyetine teşekkür ederek, ‘ Türkiye ile G. Kore arasında eskiden gelen bir ilişkimiz var. Mesafe olarak uzak olmamıza rağmen G. Kore, Türkiye ve Türkler için hep zaman yakın olmuştur, G. Kore’yi her zaman kendimize yakın görmüşüzdür. Kültürel ve turizm alanında ilişkilerimizin daha da gelişmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız’ dedi. 2012 de 10 milyon kadar turistin tarihi yarımadayı ziyaret ettiğini, önümüzdeki yıl bunun Expo 2013’le birlikte daha da artacağına inandığını söyledi.

kaynak:www.bolgeselhaber.com





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024