Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 15122 kez okundu. | Yerel Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 11:09

Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak Kadınlarla Çalışmak İstemiyormuş

Büyüt
Küçült
Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak  Kadınlarla Çalışmak

İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü için görev bekleyen biri engelli 3 kadına ‘’Kadınlarla çalışmıyorum ‘’ diye İstanbul Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak hakkında inceleme başlatıldı.

İstanbul da ilk kez bir kaymakam  kadın-erkek ayrımcılığı yaptığı iddasıyla İstanbul Valiliği İnsan Hakları İl Kurulu’na şikayet edildi. İddiaya göre olay şöyle gerçekleşti:

Eyüp ilçe yazı işleri Müdürü’nün emekli olmasıyla boşalan göreve İçişleri Bakanlığı görevde yükselme sınavını başarıyla kazanan biri engelli üç bayan talip oldu.Ancak iddiaya göre Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak kadınlarla çalışmak istemediğini söyledi ve göreve bir erkek atadı.Yazı işleri şefi A.İ.’nin şikayeti üzerine Kaymakam hakkında inceleme başlatıldı.Yazı işleri Müdürlüğü görevini yaklaşık 6 aydır yürüttüğünü ,halen şef kadrosunda görev yaptığını belirten A.İ . şikayet dilekçesinde kaymakamın kendisine ‘’kadınlarla çalışmıyorum’ dediğini öne sürdü.

 

Bu Halinle Buralara:

Engelli olan A.İ. Kaymakam’ın durumuyla ilgili ‘Bu halinle , buralara kadar gelmişsin ama sen olsan isternisin’’? dediğini de idda etti.Yazı İşleri Müdürü adaylarından N.C de bu yönde ifade verdi.Kaymakam bu hafta ifade verecek.

 

İnşaatlar olduğu için Erkek istedim.!

 

Kaymakam Osman Kaymak iddialarla ilgili şunu söyledi.:

 

‘Kaymakam olarak erkeği tercih ederim. Daha önceki memurum da erkek ti. Kadınla çalışmada

Doğum izni gibi sıkıntılar olabilir.Ayrıca etrafta inşaatlar olduğu için erkek olsun dedim.Üçünü de yetersiz buldum.Vali oluruyla bir erkek atadım.’Bu halinle derken de sen rahatsızsın demek istedim..Hanın arkadaşımız sakat,yürüyemiyor.benim sık sık yazı işleri müdürünü çağırmam lazım .Yazı işleri müdür kaymakam’ın eli ayağıdır.Bastonla yürüyor’ dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024