Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4435 kez okundu. | Yerel Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 11:25

Emlak Vergisinde Muhtarlar insiyatif lerini Kullanmadılar mı?

Büyüt
Küçült
Emlak Vergisinde Muhtarlar insiyatif lerini Kullanmadılar

Tüm Türkiye Belediyelerin de olduğu gibi Fatih İlçesinde Fahiş mikatarlara çıkarılan ve can yakan Emlak vergilrinde Mahalla Muhtarlarının insayatif kullanmamaları mahale sakinlerini çıldırtmaya ve seçimde muhtarlar aleyhine eksi bir oy olarak döneceğe benziyor.

Kanunen Belediye meclisinin aldığı emlak değerlerinin onaylanmak için Bayındırlık Bakanlığı, İl ticaret odası ve mahalle muhtarlıklarına gönderildiği ve olumlu dönüş gerçekleşmesiyle değerlerin kesinleştiği biliniyor.

Hükümetin Belediye gelrlerini artırıcı bir eylem olan emlak değerleri yükseltilmesinde bayındırlık bakanlığının olumsuz görüş bildirmesi düşünülemezdi. İstanbul Ticaret Odası ise gelen bilgilere sadece değerleme kriterlerine göre bakıp değer bildirdiklerini onun için düzenlemeye gerek duymadan olumlu sonuç verdiklerini bildiriyorlar.

En son ise Mahalle Muhtarlarına değerleme için liste sunulduğunda Muhtarların Bölge ve mahalli bölgeyi daha iyi bildikleri için düzenleme ve itiraz hakkları olduğu bilinmesine rağmen belediyenin gönderdiği fiatlandırmaya herhangi bir itiaz etmeden olumlu oy kullananarak geri gönderdikleri biliniyor.

Görüştüğümüz bazı Muhtarlar bu bilgi isteğinin mevzuatla ilgili şekli bir uygulama olduğu usul yerini bulsun diye uygulanan bir şekil olduğunu belirttiler.Oysa Fatih'te bir kaç muhtarın bu haksız artışa karşı mahallesinin fakir bir mahalle oluşunu dile getirerek bu olayda seçmeninlerine hiç bir savunma veremez hale gelebiliriz.Tamamen masa başında belediyenin gelir artışına endeksli bu uygulamada özellikle mahallelerine ait bazı sokaklarda indirimler gerçekleştirildiği biliniyor.

Gerçekten Mahalle Muhtarları bu insiyatifi seçmenleri doğrultusunda kulanmadımı  ? Yoksa Muhatarların dediği gibi sadece bu bir şekil şartımı ve Muhtarların bir yetkisi yokmu bilinmez amma bu vergiler çok canlar acıttı





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024