Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 596 kez okundu. | Yasam Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mayıs 2016 - 10:09

Yağmur sonrası yaz geliyor

Büyüt
Küçült
Yağmur sonrası yaz

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, hava sıcaklıklarının gelecek hafta başından itibaren yaz mevsimi değerlerine yaklaşacağını bildirdi.

Şen,  yurt genelinde mevsim ortalamalarında seyreden hava sıcaklıklarının, çarşamba gününden itibaren ortalamaların 2 ila 3 derece altına ineceğini ve hafta sonuna kadar etkili olacağını belirtti.

Yurdun güneydoğusu hariç diğer bölgelerde yağış görüleceğine dikkati çeken Şen, Son değerlendirmelerimize göre bu hafta sonuna kadar yurdun güneydoğusu hariç diğer bölgelerde yağışlar görülecek. Doğuda ise hafta sonu dahil olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlarda yıldırım ve su baskını olasılığı yüksek. Pazartesi gününden itibaren de yurt genelinde hava sıcaklıkları önemli derecede artacak, yaz değerlerine yaklaşacak. Yağışlara ise bir süre ara var. değerlendirmesinde bulundu.

BU HAFTA YAĞMUR VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre ise bu hafta yurdun büyük bir bölümü yağışlı geçecek.

Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Doğu Karadenizin iç kesimleri, İç Anadolunun güney ve batısı, Batı Akdeniz, Doğu Anadolunun kuzeyi ile Samsun, Çorum, Amasya, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Mersin, Van, Bingöl ve Muş çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Gece saatlerinde İzmir ve Aydının kıyı ilçelerinde, gündüz Marmaranın güney ve doğusu, Ege Bölgesi, Göller Yöresi, İç Anadolunun kuzeybatısı ile Batı Karadenizde kuvvetli olması bekleniyor.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024