Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2066 kez okundu. | Yasam Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Haziran 2016 - 13:49

Siber Dünya NATOnun Resmi Savaş Alanları Arasına Girdi

Büyüt
Küçült
Siber Dünya NATOnun Resmi Savaş Alanları Arasına

 

Bildiğiniz gibi son dönemde siber saldırıların sayısı sadece artmakla kalmadı, aynı zamanda saldırıların kendileri de büyümeye başladı. Öyleki bu tür siber saldırılar ülkeler arasında da saldırı yöntemi olarak kullanılmaya başlandı. Bu durumun farkında olan NATO, bundan sonra siber dünyayı resmi bir savaş alanı olarak kabul edecek. Yani bundan sonra NATO için resmi savaş alanları: kara, hava, deniz ve siber dünya olacak.

 

 

 

Peki bu ne anlama geliyor? Şöyleki aynı diğer resmi savaş alanlarında olduğu gibi artık siber dünyada yapılan saldırılar da NATOdan karşılık alacak. Yani eğer NATO üyesi bir ülke siber savaşın parçası haline gelirse, diğer NATO üyesi ülkeler onun yanında yer alacak. Son dönemde özellikle İran, Çin ve Rusyadan hackerlar ABDye sık sık siber saldırılar düzenliyordu. Siber savaşın artık NATO tarafından da resmi olarak tanınıyor olması, ileride bu tür hacker saldırılarına karşı daha ciddi yaptırımların uygulanabileceğini gösteriyor.

 

Microsoft CEOsu Windows Phone Başarısızlığını Kabullendi





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024