Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3396 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Temmuz 2015 - 11:15

Yapay zekalı robotlar korkutuyor

Büyüt
Küçült
Yapay zekalı robotlar

Bilim adamaları yapay zeklı silahların kullanımı konusunda, henüz geç kalmamışken geri adım atılması gerektiği uyarısında bulunuyor

Aralarında ünlü bilim adamı Stephen Hawkings ve Apple kurucu ortağı Steve Wozniakın da bulunduğu teknoloji alanında bilinen isimlerden oluşan bir grup bilim adamı yapay zekaya sahip silahların engellenmesi gerektiği uyarısında bulundular..   Arjantinin başkenti Buenos Aireste düzenlenen Uluslararası Yapay Zeka Sempozyumunda yayınlanan bildiride bilim adamları, yapay zekâlı silahlar konusunda uyarıda bulundu. Bilim adamları, insanların savaşlardan daha az zarar görmesi için yapay zekaya sahip silahların geliştirilmesinin önüne geçilmesi, bu konuda ilgililerin sorumluluk alması için çağrıda bulundu.   Bilim adamları bildiride yapay zekaya sahip, hedeflerini kendi belirleyen silahların barutun bulunması ve nükleer silahların keşfedilmesinin ardından dünya tarihinin savaşlar açısından geçireceği üçüncü devrim olacağını kaydetti. Bildiride yapay zeka silahlanma rekabetinin henüz başındayken önüne geçilmesi gerektiği ifade edildi.   Bildiride şu ifadelere yer verildi: Bu teknolojiye ulaşmak bu hızla uzak değil, sadece bir kaç yıl sürecek. Bu kıyamet silahlarını teröristler, diktatörlerle sivilleri hedef alan veya etnik temizlik gayesi bulunan diğer insanların ellerinde düşünün. Yapay zekayı kullanmanın pek çok yolu var. Silah yapmak zorunda değilsiniz, sivillerin savaşlardan en az zarar görmesi için de kullanabilirsiniz. (Dünya Bülteni)  



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024