Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1206 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Nisan 2015 - 13:53

Viko by Panasonicten üç ayrı akıllı çözüm

Büyüt
Küçült
Viko by Panasonicten üç ayrı akıllı
Teknoloji Haberleri › Viko by Panasonicten üç ayrı akıllı çözüm haberi

Japonlarla yaptığı evliliğin ardından Viko by Panasonic adını alan Viko, akıllı sayaç, elektrik hatları üzerinden veri iletimi ve akıllı bina sistemleri konusuna yoğunlaştı.

Yaşar Kızılbağ

Japonlarla yaptığı evliliğin ardından ‘Viko by Panasonic adını alan Viko, 63 kişilik Ar-Ge ekibiyle ‘akıllı sistemler üzerine yoğunlaştı. Akıllı sayaç konusunda pilot uygulamalara başlayan Viko by Panasonic elektrik hatları üzerinden veri iletimi ve akıllı bina sistemleri üzerinde de çalışıyor. Viko by Panasonic CEOsu Nusret Kayhan Apaydın, Panasonicle akılıl bina sistemleri konusunda çalışmalara başladıklarını belirterek “Bir binayı bu sistemlerle baştan aşağı donatıp akıllı binalar haline getireceğiz” dedi. Apaydın akıllı sistemleri ile ilgili şu bilgileri verdi: “Akıllı ev sisteminde tatile çıkarken kapıda sadece hoşçakal düğmesine basarak bütün aydınlatma sistemlerini olması gereken düzeye getirebiliyorsunuz. Evde biri varmış gibi belli saatlerde ışık kendiliğinden açılıp kapatılabiliyor. Çiçeklerin otomatik sulanabiliyor. Yine aynı evde perdelerin güneş ışığına göre açılıp kapanmasını mümkün. Akıllı telefon aracılığıyla eve ulaşıp dönerken klimayı istediğiniz bir konuma getirebilirsiniz. Bütün bu imkanları sağlayabiliyoruz. Panasonic ile bu konuda işbirliğimiz başladı.”

Şebekeden veri iletimi

Apaydın PNG teknoloji ile enerji hatları üzerinden veri iletimi teknolojinden de bahsederek “Pilot uygulamalar yaptık. Panasonicle de bir teknoloji oluşturuyoruz” dedi. Akıllı sayaçlar konusunda da lider pozisyonda olduklarını anlatan Apaydın dağıtımın özelleşmesi sonrası akıllı şehir ve akıllı şebeke uygulamalarının yaygınlaşacağını belirterek “Enerjiyi daha verimli yönetmek için akıllı şebeke kurulmak zorunda. Bunların altyapısı ise akıllı sayaçlardan geçiyor. Trakya bölgesinde 4.500 adetlik uygulama yaptık. Çoruh bölgesinde de Aksa ile 20 bin adetlik bir uygulamamız var. Van Gölü bölgesinde 12 bin adet kurulum yaptık. Dicle bölgesinde de 40 bin adede ulaşacak uygulamamız olacak. GPRS sistemini kullanarak gitmeden fatura okunabiliyor. Ayrıca kayıp kaçak varsa onu da görme imkanı var” diye konuştu.

Bütün bu teknolojiler konusunda Panasonicle ortak çalışmaların sürdüğünü anlatan Apaydın hem Vikodan Panasonice hem de Panasonicten Viko dünyasına ürün geçişleri başladığını da söyledi. “Panasonic 75 milyar dolar cirosu olan dünya devi bir şirket” diyen Apaydın yakında Panasonicin kablosuz elektrikli el aletleri Türkiyeye getireceklerini söyledi. Nusret Kayhan Apaydın “LED aydınlatma ürünleri,  yangın alarm sistemleri ve güvenlik sistemlerini de Türkiyeye getireceğiz. Güneş enerjisi panellerini Türkiyeye getirmeyi planlıyoruz” dedi.

Birçok ülkede pazar lideri

Vikonun doğuşunun 1966 yılına dayandığını belirten Apaydın “1980 yılında ise şu anda da yönetim kurulu üyemiz olan iki ortak Vikoyu devraldı. O zaman 500 metrekare olan tesis hızlı bir yolculukla 56 bin metrekarelik kapalı alana ulaştı. Geçen süreçte pazar payımız ve marka bilinilirliğimiz arttı. Grup priz, anahtar ve aksesuarda yüzde 50 pazar payına ulaştık. 70ten fazla ülkeye mal satıyoruz. Türkiyedeki liderliğin yanı sıra bazı ülkelerde de liderlik pozisyonu elde ettik. Ukraynada açık ara pazar lideriyiz. Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Gürcistan Özbekistan, Kosova hatta Angolada da pazar lideriyiz” dedi. Bu durumun dünya devlerinin de ilgisini çektiğini ve 9 şirketin girdiği yarışta Panasonicin ipi göğüslediğini anlatan Apaydın “Kasım 2013te el sıkıldı” diye konuştu.

iPhone gibi elektrik düğmesi

Viko by Panasonic CEOsu Nusret Kayhan Apaydın, anahtar ve prizlerde de akıllı ürünler geliştirdiklerini söyledi. Apaydın “iPhonede olduğu gibi elinizi dokundurarak çalışan elektrik düğmeleri ve sensör teknoloji ile ilgili ürünlerimiz var. Ayrıca Anadolu koleksiyonu yaptık. Gerçek cam, ahşap, taş ürünler kullandık. Butik bir ürün Anadolunun el sanatlarını anahtar ve prizlere taşıdık” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024