Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2012 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mart 2015 - 19:13

Facebook gökten internet dağıtacak

Büyüt
Küçült
Facebook gökten internet
Teknoloji Haberleri › Facebook gökten internet dağıtacak haberi Facebook, insansız hava araçları kullanılarak internet taşımayı planladığı projesi hakkında yeni bilgiler sundu. Aquila adı verilen drone gökten lazerle internet taşıyack.
Connectivity Lab adı verilen proje kapsamında gelişmekte olan ülkelere bedava internet sunmayı amaçlayan Facebook, Aquila kod adı verilen drone ile milyonlarca insana gökten internet indirmeyi planlıyor.   Facebook'un F8 geliştirici konferansında sunduğu yeni bilgilerde, kanat genişliği Boeing 767 kadar olması planlanan Aquila, kullanacağı hafif materyaller sayesinde bir arabanın ağırlığına sahip olacak.   Kanat genişliği 47 metre veya üzerinde olacak drone, güneş enerjisi kullanarak en az üç ay göklerde kalacak. Bu süre esnasında, drone lazer teknolojisi kullanarak 1-3 kilometre yükselikten yere internet iletecek. Aquila drone'ları, birbirleri arasında iletişim kurarak geniş bölgeler üzerinde koordineli bir şekilde hareket edebilecek. Facebook, Connectivity Lab kapsamında geçtiğimiz yıl Britanya merkezli Ascenta firmasından beş kişilik mühendis ekibi transfer etmişti. Transfer edilen ekibin, geçmişte uzay-havacılık alanında yer alan Boeing ve Honeywell'in yanı sıra Qinetiq ve Harris Corporation için çalıştığı ifade edildi. Ascenta ekibi, güneş enerjisi kullanarak en uzun süre havada kalabilen Zephyr drone'unu tasarlamasıyla biliniyor.   Facebook'un gökten internet indirecek mühendis ekibinde NASA ve ABD Ulusal Optik Astronomi Gözlemevi'ndan mühendisler de katıldı.   Kaynak: Al Jazeera



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024