Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 6057 kez okundu. | Spor Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Ağustos 2016 - 19:16

Futbolcuların ödemeleri konusunda hiçbir sıkıntı yok

Büyüt
Küçült
Futbolcuların ödemeleri konusunda hiçbir sıkıntı
Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kulüp başkanı Turgay Cinerin almış olduğu küçülme kararının, istedikleri oyuncuları transfer edememek dışında kendilerine hiçbir sorun yaşatmadığını vurgulayarak, Futbolcuların ödemeleri konusunda hiçbir sıkıntı yok. dedi.

Kemerburgaz Tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Çalımbay, alınan küçülme kararının belli bir süreyi kapsayacağını ve daha önce Mersin İdmanyurdunda yaşanan sıkıntılarla kıyaslanmaması gerektiğini belirtti.

Mersinde yaşadığım en büyük sıkıntı transfer yasağının olmasıydı diyen Rıza Çalımbay, Kasımpaşada kimsenin parası kalmaz ve zamanında ödenir. Tesisler zaten mükemmel. Zamanında Mersine iyi oyuncular kazandırdım. Bu sene onları transfer etmek istedim ama maddiyat yüzünden alamadık. Sıkıntı sadece benimle ilgili. İstediğim futbolcuları alamadım çünkü küçülmeye gidince bu normal. ifadelerini kullandı.

Çalımbay, yeni hedeflerinin kesinlikle yukarılara oynamak olduğunu ve sezonun çok zor geçeceğini bildiklerini kaydederek, şunları aktardı:

Bu sene 8-9 oyuncumuzu kaybettik. İlk 11den en az 6-7 oyuncu takımdan ayrıldı. Bizim en büyük sıkıntımız istediğimiz futbolcuları alamıyor olmak. Biz her zaman iyi oyuncular bulmuşuzdur. Yönetimimiz böyle bir karar alınca, B planına geçmek zorunda kaldık. Şu anda kadro olarak eksiğimiz var. Kadromuzu 3-4 oyuncuyla takviye edebilirsek hazır olacağız. Yeni sezon oldukça zor geçecek ama bunun farkındayız. Milli takım arasından sonra takımımız oturacak. Bizim hedefimiz yukarıya oynamak ve orada iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Yönetimimizin elinde olmayan nedenlerden dolayı böyle bir karar almasını anlıyor ve saygı duyuyoruz. Elimizdeki imkanlarla iyi bir takım kurmaya çalışıyoruz.

Avrupayı hak edenlerin başında geliyorduk

Rıza Çalımbay, Kasımpaşanın Avrupa kupalarına gidememesini en büyük nedeninin geçen sezon yaşanan hakem hataları olduğunu anlattı. Yaşanan talihsiz hatalardan çok fazla mağdur olduklarını ve geçen sene bu yüzden oldukça fazla puan kaybettiklerini dile getiren Çalımbay, şunları kaydetti:

Geçen sezon Osmanlıspor maçında yapılan bir hata belki de bizim Avrupaya gitmemizi engelledi. Yeni gelen MHKye inanıyorum. Yusuf Namoğlu, hakemlik hayatında ve federasyonda çalıştığı zamanlarda başarılı olmuş birisidir. Bu hataların yeni sezonda olmayacağına inanıyorum. Sadece 2 puanla Avrupaya gidemedik. Yoksa biz Avrupayı hak edenlerin başında geliyorduk. Ben Türk hakemlerinin başarılı ve çok iyi hakemler olduklarına inanıyorum. Bu sene hakemlerin işi kural değişikliğinden dolayı çok zor. İnşallah hatasız, güzel bir lig olur.

Rıza Çalımbay, ligin ilk haftasında oynayacakları Trabznspor maçı öncesinde rakiplerini oldukça iyi takip ettiklerini de ifade ederek, Trabzonspor çok iyi transferler yaptı. Çok kaliteli oyuncular alıyorlar. Geçen seneki gibi değiller. Transferleri ileriyi düşünerek yapıyorlar. Şimdi olmasa da ileride kendilerine çok faydalı olacaktır. Biz transferde daha çok maddi açıdan zorlanmayacak şekilde hareket ettik ve inşallah bunda başarılı olacağız. Biz oraya puan ya da puanlar almak için gideceğiz ve elimizden geleni yapacağız. açıklamasında bulundu.

Eren ve Omeruo takımlarına faydalı olacaktır

Rıza Çalımbay, Galatasaraya giden Eren Derdiyok ve Beşiktaşa transfer olan Kenneth Omeruonun takımlarına çok faydalı olacaklarını aktardı.

Oyuncuları bırakma taraftarı olmadıklarını ama gidenlerin yerini alacakları oyuncularla telafi edeceklerini bildiren Çalımbay, Eren ve Omeruonun gittikleri takımlarda çok başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum. Ereni isteyen takım çoktu ve transferi biraz geç oldu. Ereni önce Beşiktaş istedi. Avrupadan takımlar da vardı. Yerine Zürihten Etoundiyi transfer ettik. Kendisini seyrettik ama çıplak gözle değil. Geçmişine bakınca iyi bir oyuncu ama her şeyi zaman gösterecek. ifadelerini kullandı.

Rıza Çalımbay, Eren Derdiyok transferinde gündeme gelen Umut Bulut ve Donkun takası konusunda ise Takas gerçekleşseydi kadromuzdaki boşluklar istediğimiz şekilde dolardı. Eren satılırken kulüp para kazansın diye satıldı. Gelen arkadaşların maliyetleri daha fazlaysa, Erenin gitmesinin bir anlamı olmazdı. Umutu ben her zaman çok istemişimdir. Yönetimimiz gerekeni yaptı. diye konuştu.

Çalımbay, altyapıdan yararlı olabilecek oyuncuları mutlaka takıma kazandıracaklarını ve ana kadrolarında 19 futbolcunun bulunduğuna da dikkati çekerek, Bizi, geçen senekinden daha zor bir sezon bekliyor. En büyük sıkıntımız alternatiflerimizin olmaması. Önümüzde daha süre var ve 3 oyuncu alırsak sıkıntı kalmayacak. Ana kadromuzu 22 oyuncuya yükseltmek istiyoruz. değerlendirmesinde bulundu.

Hedefim şampiyonluğa oynamaktı

Tecrübeli teknik adam, küçülme kararından önce hedefinin şampiyonluğa oynamak olduğunu söyledi.

Geçen sezon kurulan iyi kadroyu koruyup, üzerine iyi takviyeler yaparak bu hedefe ulaşabileceğini düşündüğünü vurgulayan Çalımbay, Bu sene hedefim şampiyonluğa oynamaktı ama maalesef böyle bir karar alındı. Ben hiçbir zaman büyük transferler yapmamışımdır. Bizim yaptığımız, iyi oyuncular bulmaktır. Kulüplere bir şeyler her zaman kazandırmışızdır. Biz, böyle bir karar verildi diye bırakıp gidecek değiliz. Yarı yolda bırakmayız. Bize yakışan o olmaz ve hedef bitmez. diye görüş belirtti.

Ederi alacaktık

Çalımbay, küçülme kararından önce çok iyi bir transfer planlaması yaptıklarını anlattı. Giden oyuncuları aratmayacak transferlerin, o dönem gündemde olduğunu ifade eden Çalımbay, Bizim transfer planlamamız çok iyiydi. Portekizin 2016 Avrupa Şampiyonasının finalinde golünü atan Eder bile listemizdeydi. Eder, biz talip olduğumuzda kiralık oynuyordu ve belli bir noktaya gelmiştik. Buna benzer oyuncular vardı. Maddi açıdan da çok büyük külfetleri yoktu. diyerek sözlerini tamamladı.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024