Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2395 kez okundu. | Spor Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Aralık 2014 - 14:40

Elvir Baliçin aklı hala Bursasporda

Büyüt
Küçült
Elvir Baliçin aklı hala
Boşnak teknik adam, bir panele katıldığı Bursada, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok iyi günler geçirdiği Bursasporu hiçbir zaman unutamayacağını söyledi.
Bursasporun, kalbinde çok ayrı bir yeri olduğunu, profesyonel futbol yaşamıyla ilgili en önemli gelişmeleri burada yaşadığını vurgulayan Elvir Baliç, yeşil-beyazlı kulüple ilgili organizasyonlara davetleri hiç düşünmeden kabul ettiğini belirtti.

Saffet Susiçin yardımcılığını yaptığı Bosna Hersek Milli Takımındaki görevinden ayrıldığını dile getiren Baliç, Bursasporu son zamanlarda yakından takip etmeye başladığını, bu ekibin Şenol Güneşin göreve gelmesiyle toparlanma süreci yaşadığını anlattı.

Baliç, Bursasporda 2009-2010 sezonundaki şampiyonluktan sonra hedeflerin büyük belirlenmeye başladığını ifade ederek, "Bursasporda oynamak da çalışmak da kolay değil. Her zaman büyük bir beklenti var, büyük bir potansiyel var. Bursasporun çok müthiş bir taraftarı var. İnanıyorum ki Bursaspor, sezon sonunda en az ilk 4e girer" değerlendirmesinde bulundu.

İleride ülkesinin milli takımında ya da başka bir ekipte teknik direktörlük yapabileceğini bildiren Baliç, kariyerini bu alanda sürdürmek istediğini aktardı.

"Bursaya gelecektim, eşyalarımı bile hazırlamıştım"

Elvir Baliç, geçen sezon Christoph Daumun istifasının ardından Bursaspor Kulübü yöneticilerinin teknik direktörlük için kendisiyle temasa geçtiğini hatırlattı.
Görüşmelerinin olumlu geçtiğini dile getiren Boşnak teknik adam, şunları kaydetti:

"Bursaspor ile her konuda anlaşmıştık, Bursaya gelecektim, eşyalarımı bile hazırlamıştım. Ne olduysa Galatasaray maçı 2-2 bittikten sonra oldu. Herhalde futbolcularla bir toplantı yapılmış. Futbolcular, herhalde yönetimle beraber yardımcı hocanın (İrfan Buz) devam etmesini istedi. Ondan sonra benden vazgeçildi. Tabii ki üzüldüm ama sonuçta kısmet bu işler. İnşallah ileride bir gün çalışırız. Türkiyedeki futbolculuk yaşamıma Bursasporda başladım. Bursasporda antrenörlük yapmak neden olmasın. Çok büyük bir beklenti içindeler. Biz buna hazırız. Tecrübemin buna müsait olduğunu düşünüyorum. İnşallah ileride olur."

Bosna Hersekte kulüplerin ciddi sıkıntı içinde olduğunu, en üst düzey ligdeki kulüp sayısının 16dan 12ye düşürüldüğünü bildiren Baliç, genç oyuncuları yakından takip ettiğini ve başta Bursaspor olmak üzere onların Türkiyeye gelmesini arzuladığını belirtti.

"Süper Ligden zevk alamıyorum"
Baliç, birkaç yıldır yaşanan tartışmaların Türk futboluna ciddi zarar verdiğini söyledi.
Spor Toto Süper Ligden zevk alamadığına işaret eden Baliç, şöyle konuştu:

"Süper Ligi seyrederken de başka bir yerde maç varsa onları izliyorum. Türk futbolunda ciddi bir düşüş var. Bütün takımlara baktığımız zaman, özellikli 2-3 Türk oyuncu seçemiyorsunuz. Tabii ki bu da Türk Milli Takımına yansıyor. Şu anda Türk Milli Takımı da çok kötü durumda. Harcanan paralar bana göre biraz fazla. Harcanan paralarla bu yabancıları getirmeleri ve en önemlisi gittikten sonra büyük tazminatlar ödemeleri Türk futbolunu zor duruma düşürüyor. Federasyon ve Türk futbolunun biraz daha altyapıdan çıkan oyunculara güvenmesi lazım. Çıktıkları zaman çok büyük bir desteğe ihtiyacı var. İnanıyorum ki ilerleyen zamanlarda düzelecek."

Elvir Baliç

Bosna Hersekte 1974te dünyaya gelen ve futbola 1984te Saraybosnanın Zeljenicar takımında adım atan Elvir Baliç, 1992de başlayıp 4 yıl süren savaş sonrası FK Sarajevo takımına transfer oldu.
Kulübünün Boşnak askerlere yardım amacıyla dünyanın değişik ülkelerinde katıldığı turnuvalarında yer alan Baliç, 1995-1996 sezonunda Bursaspora transfer oldu. Yeşil-beyazlı formayı 3 sezon giyen Baliç, 1998de 9,5 milyon dolar gibi rekor bir ücretle Fenerbahçeye geçti.

Türk vatandaşı da olan Baliç, 1999-2000 sezonunda 19 milyon dolarlık bonservis ücretiyle İspanyanın dünyaca ünlü kulübü Real Madride gitti. Bu kulüpte oynayan Türkiye Cumhuriyeti pasaportlu ilk futbolcu olan Baliç, sakatlığı nedeniyle fazla forma şansı bulamadı ve yeniden Türkiyeye döndü. Galatasaray, Torku Konyaspor, Ankaragücü ve İstanbulsporda da forma giyen Baliç, 2009da aktif futbolu bıraktı.

Baliç, 2010da Bosna Hersek Milli Takımında Saffet Susiçin yanında yardımcı antrenör olarak göreve başladı ve onun istifasıyla bu görevinden ayrıldı.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024