Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1825 kez okundu. | Spor Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Mayıs 2015 - 06:12

Dzumhur bombalar altında doğdu Federere rakip oldu

Büyüt
Küçült
Dzumhur bombalar altında doğdu Federere rakip
Spor Haberleri › Dzumhur bombalar altında doğdu Federere rakip oldu haberi

Bosnadaki savaşta kuşatma altındaki Saraybosnada dünyaya gelen Dzumhur, Roland Garrosta dünyanın 2 numarası Federer ile karşılaşacak.

AA

Bosnadaki savaşta, kuşatma altındaki Saraybosnada dünyaya gelen Damir Dzumhur (23), Roland Garros 3. Turu da 17 Grand Slam şampiyonluğu bulunan dünyanın 2 numarası Roger Federer ile karşılaşacak.

Roland Garros 2. Turu da Marcos Baghdatisi 3-1 mağlup ederek tarihi bir başarıya imza atan Dzumhur, kariyerindeki en önemli maçına yarın TSİ 12.00da çıkacak.

ATP sıralamasında 88. sırada bulunan Dzumhur, ilginç hayat hikayesiyle dikkati çekiyor.

Bosnadaki savaşın devam ettiği günlerde, bombardıman ve kuşatma altındaki başkent Saraybosnada 20 Mayıs 1992 yılında doğdu. Savaşta Sırplar tarafından sürekli bombalanan Koşevo semtindeki doğum hastanesinde dünyaya gelen Dzumhur, teniste elde ettiği başarılardan dolayı ülkesinin gururu olmaya devam ediyor.

Geçen yıl Avusturya Açık a 3. Tura yükselerek ülkesi ve kendi adına tarihi bir başarıya imza atan Dzumhur, bu kez de Roland Garros a Bosnalıların göğsünü kabartı.

 Siz çok şanslı bir annesiniz

Dzumhurun Saraybosnada yaşayan annesi Cenata Dzumhur, AAya daha önce yaptığı açıklamada, oğlunun doğduğu o günlere dair şu ifadeleri kullanmıştı:

Biz, Sırp askerlerince kuşatılan ve onların kontrolündeki Grbavitsa semtinde yaşıyorduk. 4 Mayıs 1992 tarihinde, evimizi terk etmek zorunda kaldık. Bir araçla, doğrudan hastaneye getirildim. Keskin nişancılar dört bir yandan ateş ediyor, şehre bombalar yağıyordu. O gün beni hastaneye taşıyan Kızılhaç aracının bana söylediği, (Siz çok şanslı bir annesiniz. Tek bir kurşun dahi size isabet etmedi) sözü hala kulaklarımda. Belki de o günden başlayan tüm bu olaylar, Damirin şansıydı. Hayattaki ilk günleri çok sıkıntılıydı. Çünkü, henüz birkaç günlük olmasına rağmen, tüm bebekleri bombardıman esnasında, sığınaklara indirmemiz gerekiyordu. Hastanenin camından, yakınlardaki Zetra Spor Salonu un yanışını ve hastaneyi bebekleriyle terk eden anneleri izliyordum. Acaba ben de hastaneden çıkmalı mıyım diye kendime sordum. Damir, hastanenin tamamen boşaltılmasından önce, dünyaya gelen son bebeklerden biriydi.

 Tenisle nasıl tanıştı?

Damirin tenisle tanışması, büyük bir tenis hayranı olan ve aynı zamanda amatör olarak bu sporla ilgilenen babası Nerfid Dzumhur sayesinde oldu. Baba Dzumhurun Bosnadaki savaş devam ederken, 1994 yılında Saraybosnada açtığı tenis okulunda henüz iki yaşında top toplamaya başlayan Damir, ilk ciddi tenis antrenmanlarına ise 5 yaşındayken başladı.

 Federer-Dzumhur karşılaştırması

Dünyanın 2 numarası Roger Federer ile karşılaşacak olan Dzumhur, ATP verilerine göre, bugüne kadar 380 bin 938 dolar ödül kazanırken, 17 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Roger Federer ise 90 milyon 231 bin 144 dolar ödül kazandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024