Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3971 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Şubat 2017 - 16:18

Yıldırım: Gerekirse ortak etkinlik yaparız

Büyüt
Küçült
Yıldırım: Gerekirse ortak etkinlik
Başbakan Binali Yıldırım, MHP ile ortak bir referandum kampanyası olacak mı sorusuna Gerekirse ortak etkinlik yaparız şeklinde cevapladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Malta ziyareti kapsamında görüştüğü Malta Başbakanı Joseph Muscat ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Açıklamaları sırasında kendisine yöneltilen MHP ile ortak bir referandum çalışması olacak mı sorusunu cevaplayan Başbakan Yıldırım, Gerekirse ortak bir etkinlik yapmayı değerlendiririz diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırımın açıklamasından satırbaşları:

Malta ın 15 Temmuzdan sonra hükümetimize ve demokrasimize açıkça destek vermesini takdirle karşılıyoruz. Sayın Başbakanla mülteci sorununu ve Suriyeyi de ele aldık. Suriyede ve Libyada siyasi çözümlerin bulunup, istikrarın sağlanması gibi konuları ele aldık. Bu konuda müşterek olarak neler yapabileceğimizi de değerlendirdik.

AB ile Türkiye arasındaki mülteci anlaşması ve vize serbestliği ile ilgili bugün yaşanan sorunları da değerlendirdik. Bu konularda AB in yeni bir akış açısıyla daha hızlı hareket etmesi gerektiğini ifade ettik.

 

 



ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN BEDELİNİ KKTC ÖDÜYOR​

 

Kıbrıs a bir süredir görüşmeler devam ediyor. Geçen gün Anastasias kapıyı vurup çıkmış, kriz oldu diye haberler çıktı. Sonrasında Anastasias, Ben sigara içmeye çıktım dedi. Türkiye, her zaman çözümün yanındadır. Çözümsüzlüğün bedelini Türk tarafı ödüyor. Eminim ki burada bulunacak çözüm, güvenliği sağlayacak ve her iki tarafın adil eşit yönetişim hakkını da beraberinde getirecektir. Bu konuda AB in üzerine düşen görevler de vardır. Türkiye in 4 özgürlük dediği hususları da AB in güvence altına alması gerekiyor.,

TERÖRİSTLERE LOJİSTİK DESTEK VERMEK BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİLDİR

Türkiye 5 yıldır, 3 milyon göçmene ev sahipliği yapıyor. Onlarla aşını paylaşıyor, onlara eğitim veriyor. Başkaları sadece uzaktan bakıyor. Türkiye zorda olanlara yardım eden bir ülkedir. Ancak Türkiye aynı zamanda DEAŞla, PKKyla, FETÖyle mücadele ediyor. Hangi Avrupa ülkesinde uçaklar meclisi bombaladı, silahsız insanlar acımasızca öldürüldü?

Basın özgürlüğü evrensel bir haktır. Genelde insanların görüşlerini ifade etmeleri evrensel bir haktır. Türkiye bir hukuk devletidir. Türkiyede bu hakları herkes kullanıyor, kullanmaya devam edecektir. Basın özgürlüğü ayrı bir şey, basın özgürlüğü kisvesi altında teröre destek olmak farklı bir şey. Bir basın kartı alıp, teröristlere lojistik destek vermek basın özgürlüğü değildir.

GERÇEKLER TERS YÜZ EDİLİYOR

Gerçekler ters yüz edilip, Türkiyede basına baskı varmış gibi bir sonuç çıkartılmaya çalışılıyor. AB üyeliği için 23 ve 24. fasılları AB açsın, ne söyleyeceklerse cevabını verelim. Hariçte gazel okumak olmaz. Bu fasıllar açılsın, biz bu konuyla ilgili ne varsa konuşmaya hazırız.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024