Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2646 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Aralık 2018 - 10:09

Yavaştan CHP -İYİ PARTİ İttifak şartı

Büyüt
Küçült
Yavaştan CHP -İYİ PARTİ İttifak
Adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Mansur Yavaş, CHP ile İyi Partinin ittifak yapması halinde aday olacağını belirtti.

Mansur Yavaş, Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürke konuştu.

Mart 2019da yapılacak yerel seçimlerde CHP ve İyi Partinin ittifakı olursa ortak aday olabileceğini belirten Yavaş, Adaylık konusunda bir an önce karar verilmesini bekliyorum. Sürecin uzaması iki siyasi parti için de şahsım açısından da yıpratıcı olmaya başladı ifadesini kullandı.

Yavaş, Benim bir kararsızlığım yok. İki siyasi parti ittifak yaparsa adayım açıklamasında bulundu.

CHPden seçilip İYİ Partiye geçeceği iddiasını yalanlayan Yavaş, şunları kaydetti:

2014te yerel seçimlerde de böyle oldu. CHP muhalifleri adaylığım üzerinden Kılıçdaroğlunu da beni de hırpaladı. Sonunda destekte geç kaldılar. Bu kez de hiç değilse bekleyip karar versinler. Eleştireceklerse de parti içinde eleştirsinler. Bunu kamuoyuna açık bir biçimde yapmaları adayı da partiyi de yıpratıyor. Hedef ben miyim, Sayın Kılıçdaroğlu mu anlamış değilim. İkimizin de seçimi kaybetmemizi isteyen bazı çevreler var. ‘Kılıçdaroğlu seçimi kaybetsin de gitsin diye bakanlar var. Kendisini, Türkiyeden, partisinden çok sevenler, koltuk derdinde olanlar bunu yapıyor. Adaylığım açıklanırsa eleştirini ondan sonra da sürmelerini bekliyorum. Bazılarının Sayın Kılıçdaroğluna karşı mücadeleyi benim üzerimden yapacağını düşünüyorum.

Ankarada CHP seçimi 1994 yılında bölündüğü için kaybetmişti. Adaylar egolarını yenemedi. Biz, ‘birleşelim kazanalım istiyoruz. Ama buna da karşı çıkıyorlar. Zaman giderek iki siyasi partinin aleyhine işliyor. Gecikme olmamalı. Parti yönetimlerinin elinde anketler var. Anketlere göre kim kazanacaksa o aday yapılmalı. Ben önde çıkmıyorsam tabii ki beni de yapmasınlar. En yakın rakibimin 12 puan önünde olduğumu anket şirketi yöneticileri televizyonlarda açıklıyor.






E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024