Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2559 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Mart 2015 - 12:42

Volkan Bozkır: Düşmanlıkta birleştiler

Büyüt
Küçült
Volkan Bozkır: Düşmanlıkta

AB Bakanı Volkan Bozkır, Paralel örgüt ve CHPnin 1915 Ermeni olaylarının 100. yılı dolayısıyla, açıkça Türkiye karşıtı cephede yer aldığını belirterek, ABD ve Avrupada Türkiye düşmanları ile birlikte yoğun çaba sarf ediyorlar dedi.

Nuh Albayrak

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “Paralel yapı ve muhalefet, Amerika ve Avrupadaki Türkiye düşmanları ile birlikte ülkemiz aleyhinde yoğun çaba sarf ediyor” dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere İtalyanın başkenti Romada temaslarını sürdüren Volkan Bozkır, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Paralel örgütün Türkiye düşmanları ile işbirliği yaptığını vurgulayan Bozkır, “Bu seneye kadar içeride ne kadar yoğun tartışmalar olursa olsun, muhalefet milletvekilleri Avrupa Parlamentosunda böyle muhalefet yapmazlardı.

Paralel yapı ve kabuk değiştiren muhalefet ile özellikle 1915 olaylarının 100. yıldönümü sebebiyle Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenler ülkemiz aleyhine yoğun faaliyet gösteriyorlar” diye konuştu.

CHP de var, Paraleller de...

Türkiye karşıtlarının koalisyon kurduğunu ifade eden Bozkır şunları söyledi: “2015, 1915 olaylarının yıldönümü. ABDde olsun, ABde olsun Türkiyenin imajına zarar vermeye matuf koalisyonlar var. Basın imkanlarını da kullanarak, Türkiyeye zarar verebilecek her türlü konunun üzerine yeni bir operasyon inşa ediyorlar. Bunlar Türkiyeye zarar vermek isteyen gruplar. Paralel yapı da var... Türkiyedeki muhalefetin yapısı da kabuk değiştirdi. Geçtiğimiz hafta Karma Parlamento Komisyonu toplantısını CHPli üyeler boykot edip deklarasyon yayınladılar. Oysa Ankara Antlaşmasını imzalayan İsmet İnönü... Bunun dâhi farkına varmadan hareket ettiler.” Avrupa Parlamentosunda; Kıbrıs lobisi, Ermeni lobisi ve Kürt lobisinin bulunduğuna dikkat çeken Bozkır, “24 Nisanda soykırımı tanıyan bir karar çıkmaması için uğraşıyoruz. Muhtemelen çıkmayacak. Karar çıkarsa bize tebliğ ediyorlar, o da iade ediyor. Ondan başka bir kıymeti yok. Bağlayıcılığı yok” diye konuştu.

O mektuplar bizi etkilemez

Paralel yapının ABDdeki kampanyasının, milletvekillerinin ve senatörlerin yazdığı mektupların tamamen organize olduğunu vurgulayan Bakan Bozkır, “Türk-ABD ilişkileri öylesine, kağıt üzerinde ilişkiler değildir. İki taraf için de çok önemlidir. Bu kadar önemli bir ilişkiye birkaç senatör ya da kongre üyesinin mektubuyla zarar vermek mümkün değildir. Türk kamuoyu da artık neyin ne olduğunu anlar vaziyete geldi. Onun için her iki mektubu da ben çok fazla önemsemiyorum” ifadelerini kullandı. 

TANAP ile Avrupaya yaklaştık

AB ile önümüzdeki günlerde 17nci faslın açılma ihtimali bulunduğuna da işaret eden Bozkır, Fransanın blokajını kaldırdığını, yeniden müzakere pozisyon belgesinin de 10 gün önce verildiğini söyledi. Avrupanın, Enerji Birliği için çalıştığını da kaydeden Bozkır,  TANAP ile Türkiyenin ABye yaklaştığını, Türkiye ile AB arasında ortak zirve önerdiklerini belirtti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024