Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3310 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Şubat 2015 - 16:45

Ve Erdoğan Kübada

Büyüt
Küçült
Ve Erdoğan

Kolombiyadaki programını tamamlayan Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan özel uçak TUR, TSİ 06.30da Havana Jose Marti Uluslararası Havaalanına indi. Erdoğanı, Küba Dışişleri Bakan Yardımcısı Roglio Sierra, Türkiyenin Havana Büyükelçisi Hasan Servet Öktem ve diğer ilgililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de Kübaya geldi.

Başkent Havanada Jose Marti Anıtını ziyaret edecek Erdoğan, Küba Devlet Başkanı Raul Castro tarafından resmi törenle karşılanacak.

Heyetler arası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, onuruna verilecek resmi öğle yemeğine katılacak. Eski Havana ile Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezini ziyaret edecek Erdoğan, ziyaretin üçüncü durağı olan Meksikaya geçecek.

ERDOĞAN CAMİ İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl aralık ayında, 1. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesinde yaptığı konuşmada Amerika kıtasının 1492den önce keşfedildiğini savunmuştu. Erdoğan, yaptığı konuşmada Oysa Kolombtan 314 sene önce 1178de Müslüman denizciler Amerika kıtasına ulaşmışlardır. Kristof Kolombun hatıralarında Küba kıyılarında dağın tepesinde bir caminin varlığından bahsedilmektedir. Kübalı kardeşimle bunu konuşuruz. O dağın tepesine bir cami bugün de yakışır demişti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024