Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2755 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Mart 2015 - 13:19

Türkmen lider Berdimuhammedov Ankarada

Büyüt
Küçült
Türkmen lider Berdimuhammedov

Atatürkün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Berdimuhammedov, daha sonra Misak-ı Milli Kulesine geçti ve Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Berdimuhammedov, deftere, Türkiye Cumhuriyetinin önde gelen devlet adamı, Türk halkının vefalı oğlu, ulusunun bağımsızlık mücadelesi için savaşan Mustafa Kemal Atatürkün manevi huzurunda, onun mertebesinin büyüklüğüne şahitlik ediyoruz yazdı.

Berdimuhammedov, bağımsız ve tarafsız Türkmenistanın vekili olarak büyük Atatürkün vasiyetlerine vefalı bir şekilde kardeş Türk halkına başarılar diledi.

Anıtkabir ziyaretinin ardından Berdimuhammedov, Dikmen Vadisi Türkmenistan Parkını ziyaret ederek, Türkmenistan Milli Şairi Mahtumkulu Firakı Anıtına çelenk bıraktı. Çelenk bırakma töreninde Berdimuhammedova Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayında resmi törenle karşılanacak Berdimuhammedov, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısına katılacak. Berdimuhammedovun onuruna Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca akşam yemeği verecek.

Berdimuhamedov, gün içinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde düzenlenecek törene katılacak ve kendisine burada fahri doktora unvanı verilecek. Türkmenistan Devlet Başkanı, yarın da İstanbulda Türkmenistan Uluslararası Yatırım Forumunun açılış törenine katılacak.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024