Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3360 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Mart 2018 - 11:06

Tüm çalıntı silah sayısına ilişkin Meclise soru önergesi verdi.

Büyüt
Küçült
Tüm çalıntı silah sayısına ilişkin Meclise soru önergesi
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, son üç yılda kayıp ve çalıntı silah sayısına ilişkin Meclise soru önergesi verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, son üç yılda kayıp ve çalıntı silah sayısının yüzde 720 arttığını belirterek İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya soru önergesi verdi. Bakanlıkın twitter hesabından yanıt geldi.

Bakanlık, CHPli Mehmet Tümün sorularına sosyal medya hesabından şu yanıtı verdi:

“İçişleri Bakanlığı 2017 Yılı İdare Faaliyet Raporu da 106 bin 740 olarak yer alan kayıp silah sayısı, 1944 yılından 2017 yılının sonuna kadarki 73 yıllık süreçteki toplam kayıp silah sayısını ifade etmektedir. Kamuoyuna duyurulur!”

CHPLİ TÜMDEN CEVAP

İçişleri Bakanlığı ın son dört yıllık faaliyet raporunu paylaşan CHPli Mehmet Tüm, Bakanlıkın kendi kendini yalanladığını ifade ederek şunları söyledi:

“İçişleri Bakanlığı halktan gerçekleri gizliyor ve açıklamalarıyla insanların aklıyla dalga geçiyor. Bakan Süleyman Soyluyu İçişleri Bakanlığı ın internet sitesine girmesini tavsiye ediyorum. Orada şunu çok açık ve net görecek. 2014 yılı faaliyet raporunda kayıp silah sayısı 14 bin 682 olarak gösteriliyor, daha sonra bu sayı 2015 e 91 bin 120ye, 2016da 107 bin 628e ve en son 2017de 106 bin 740a çıkıyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra emniyetin silah envanterinde ciddi sayıda silahın kaybolduğunu iyi biliyoruz. Ortada bu silahlarla işlenen cinayetler var. Kayıp silahların yanında ruhsatsız silahlarla ilgili de ciddi endişelerimiz var. Silahlar 1944 en beri kayıp demek, 80 milyonun aklıyla dalga geçmektir. Bunların kayıp olduğu yeni mi aklınıza geldi? Bakanlık aklımızla dalga geçmeyi bırakıp bir an önce bu silahlarla ilgili gerçekleri açıklamak zorundadır.”

CHPli Mehmet Tüm, sosyal medya hesabından şu iletileri paylaştı:

“İnsanların aklıyla dalga geçmeyin! Bakanlığınızın kendi internet sitesinde 2014 yılı raporunda kayıp silah sayısı 14 bin 682; 2017 içinse 106 bin 740 yazıyor. Bu rakamlar bizim değil, bakanlığınızın rakamları! Kaçmak yok, @TC_icisleri bu rakamları tek tek açıklamak zorundasınız!”

“@TC_icisleri göz göre göre kamuoyuna yalan söylemektedir. 106 bin kayıp silah 1944 yılından beri değil, son 2 yıldan beri kayıp! Bakın işte İçişleri Bakanlığının kendi sitesinde yer alan istatistikler. 1944 en beri kayıp silahlar yeni mi aklınıza geldi Sn. @suleymansoylu?”

1_7

2_6

3_4

4_1





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024