Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2081 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Temmuz 2015 - 07:53

Tahşiyede 8 polise daha gözaltı kararı

Büyüt
Küçült
Tahşiyede 8 polise daha gözaltı
Politika Haberleri › Tahşiyede 8 polise daha gözaltı kararı haberi Tahşiyeciler grubuna yönelik kumpas soruşturmasının 3. dalgasında, 8 polis gözaltına alındı. Bir zanlının evinden dinleme kaydı kopyaları çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ‘Tahşiyeciler grubuna yönelik kumpas soruşturması kapsamında, aralarında polis müdürlerinin de yer aldığı 8 polis hakkında daha “suç ve delil uydurdukları” ve ‘kumpas kurdukları iddiasıyla gözaltı kararı alındı. İstanbulun da arasında bulunduğu beş ilde düzenlenen operasyonlarda, 8 polis yakalanarak İstanbul Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Evde kayıtlar bulundu

Bu arada, gözaltına alınan bir polis müdürünün evinde yapılan aramada, görevde olduğu dönemde emniyet tarafından yapılan bazı telefon dinleme kayıtlarının kopyalarının bulunduğu öğrenildi. Bulunan kayıtların, hangi soruşturma kapsamında yapılan dinlemelere ait olduğunun araştırıldığı bildirildi.

Tahşiye Yayınevinin sahibi Mehmet Nuri Turanın şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, 2014ün aralık ayında operasyon düzenlenmişti. Bu kapsamda, 2009 yılında “Tahşiyeciler” grubuna yönelik düzenlenen operasyonda, “suç ve delil uydurdukları”, “şüphelilere kumpas kurdukları” iddialarıyla 31 kişi gazaltına alınmış, Hidayet Karaca dahil 4 zanlı tutuklanmıştı.

Gülene yakalama

Soruşturma kapsamında, Fetullah Gülen hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. Soruşturma kapsamında eski polis şefleri Yurt Atayün ile Ali Fuat Yılmazerin de aralarında bulunduğu 5 kişi daha tutuklanmıştı. Soruşturmanın ikinci dalgasında ise gözaltına alınan 20 polisten 4ü tutuklanmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024