Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2246 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Kasım 2017 - 12:21

Suudi Arabistan ve ılımlı İslam eleştirisi

Büyüt
Küçült
Suudi Arabistan ve ılımlı İslam
MHP Lideri Devlet Bahçeli FETÖye sipariş edilen dinler arası diyaloğa şimdi aklı bir karış havada prensler mi taliptir? dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli bugünkü grup konuşmasında Suudi Arabistandaki Prens operasyonlarını, Veliaht Prens Muhammed bin Selmanın ılımlı İslam çıkışını ve Riyad yöneitminin bir robota vatandaşlık vermesini eleştirdi. Türkiye gündemi özelinde ise seçim barajı ve Atatürk eleştirilerine cevap veren Bahçeli, Suriye ve Irak konusunda da uyarılarda bulundu.

İşte o açıklamalar:

SUUDİ ARABİSTAN AÇIKLAMALARI

Suudi Arabistanda sular durulmuyor. Riyad ziyareti esnasında istifasını açıklayan Lübnan başbakanıyla ilgili belirsizlikler artıyor. Beyrut ile Riyad arasındaki ilişkiler sürekli geriliyor. Rehin mi, yoksa gönül rızasıyla mı Suudi Arabistanda bulunduğu tam olarak anlaşılmıyor, açıklanamıyor. İsrail ile ilgili kuşkular, Suudi Arabistanı tümden kavramış, geniş çaplı operasyonlar, tutuklamalar, cinayetler, bölgesel projeler son günlerde herkesin gündemindedir.

Ilımlı İslam yorumundan, yolsuzluk suçlamasından dolayı prenslerin teker teker gözaltına alınıp, 10 yıldızlı bir otelde zorla tutulmalarına kadar yaşanan onca hadise Suudi Arabistanı tartışmaların odağına çekmiştir. Bu ülkede tansiyon oldukça yüksektir. Kıran kırana bir iktidar savaşı yaşanmaktadır. Tahta geçmesi beklenen 32 yaşındaki oğlunun saha temizliği yaptığı, engel çıkaracak ne kadar isim varsa susturmaya çalıştığı yoğun biçimde iddia edilmektedir. Yaşananlar, körfez ülkelerini de tehdit etmektedir.

Bizim ilgi alanımız kimin kral, kimin veliaht olacağı, kimin suçlu, kimlerin suçsuz yere tutulduğu değildir. Bunlar Suudi Arabistanın iç meselesidir. Ama inancımız, kutsal miraslarının bulunduğu Suudi Arabistanın küresel oyunlarına teşne olması hakikaten de esef vericidir. Bizim tarafımızdan yadırganmış, yanlış bulunmuştur. Gerçekte kimin galip geleceğini zaman gösterecektir. Taht ve taç kavgasına tutuşanlara hatırlanmasını istediğim gür bir seda vardır. Endülüslü mimarlar, İspanya ın Granada şehrindeki Elhamra sarayını 250 yılda tamamlamıştır. Endülüs düşse de Elhamra tarihe mal olmuştur. “Allah an başka galip yoktur” Kendini galip görenler, günü geldiğinde mağlup olduklarını anlayacaklardır. Mağluptur bu yolda galip olduğunu zannedenler, yüce dinimizin hangi buyruğunda bugünkü İslam toplumlarının rezilliğine cevaz vardır? Şüphesiz yoktur.

ILIMLI İSLAM TEPKİSİ

Ilımlı İslam projesine destek aklı bir karış havada yeni yetme prensler mi taliptir? Ne ılımlısı, neyin ılığı? Ilımlı İslam da neyin nesidir? Düne kadar radikal niyetlere sponsor olanlar, şimdi de ibreyi Ilımlı İslama mı çevrilmiştir? Bunun sonu bölgesel yok oluştur. Bu yolun sonunda, hayır, huzur, direniş yoktur.

RİYADA ROBOT ELEŞTİRMESİ

Suudi Arabistan bir Hollywood yıldızına benzetilen, robota dünyada ilk kez vatandaşlık vererek ne yapmak istemektedir? Nasıl bir hüsran, husumet kutsal topraklarda hakimiyet kurmuştur? Allahın emir ve yasaklarını çiğneyen, batıl hedeflerle yan yana gelen anlayışı Müslümanlıkla bir tutmak nereye kadar mümkündür?

YÜZDE 10 BARAJI

Yüzde 10 barajı seçmen oylarınının TBMMde temsil edilememesi sorununu doğurmaktadır. Önemli bir adaletsizliktir. Yüzde 10a kafayı takanlar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile artık baraj, yüzde 50+1e çıkmıştır. Yönetimde istikrar ilkesi sağlanacağına göre temsilde adaletin temin edilmesine yönelik engel teşkil ettiği açık olan yüzde 10 seçim barajı tıkanmaya yol açmayacak şekilde yeniden ele alınmalıdır. CHP, baraj aşağı insin, 0 ile yüzde 3 arasında olsun diyor. Ses edilmiyor. Baraj tekrar düşünülsün, bir kez daha ele alınsın dediğimde kıyamet kopuyor. Bu ne yaman bir çelişkidir. CHP, siyasi varlığı ile ilgili korku mu yaşıyor? Vicdanına baraj yaptıranlar, şerefine mim çektirmişler, hele bir deyin, bize ne söylemeye çalışıyorsunuz. MHP barajları yıka yıka, manşetleri yara yara bugünlere gelmiştir. Yoluna da devam edecektir.

SURİYE ve IRAK UYARISI

IŞİD ile süren mücadelede önemli mesafeler alınmaktadır. 9 Kasımda Suriye rejimi, Ebu Kemali Bağdat yönetiminin desteğiyle almıştır. Anlaşıldığı kadarıyla IŞİD Irak ve Suriye topraklarında işgal ettiği alanların büyük kısmını yitirmiştir. Çekildiği bölgeleri PKK YPG PYD terör örgütleri doldurmaktadır. Bu kabul edilemez bir komplo ve şiddetli bir tuzaktır. ABD, Rusya ve Ürdün arasında imzalanan, Amman Gözlem Merkezi in kurulması dikkat çekici gelişmiştir. Buna Türkiye in nasıl yaklaşacağı belli değildir. Ürdünü sivriltme çabalarının hangi manaya geldiğini, sonuçlarının nelere mal olacağını yakın zamanda görmek mümkün olacaktır.

ATATÜRK ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

Gazi Mustafa Kemal Atatürke yönelik artan ilgiden ziyadesiyle mutluluk duyuyorum, devamını temenni ediyorum. Aziz Atatürkün siyaset üstü kalması samimi dileğimdir. Atatürk kimsenin tekelinde deği. PKK, HDP ve FETÖ ün yörüngesine giren CHP in Atatürk adını anmaya ne yüzü ne de hakkı kalmıştır. Atatürk hiç kimsenin siyaset dövüşünün, sivri dilinin konusu olmayacaktır. Atatürke alaka yükseliyormuş, ne var bunda? Olması gereken bu değil mi? Ne güzel işte bunu polemik malzemesi haline getirmek ahlaki mi? Yüzde 50+1 nelere kadirmiş, Atatürk konusu abartılıyormuş. Bazıları şaşkınlık geçiriyor, kelli felli kalem sahipleri hayretler içindeymiş. İpsiz sapsız değerlendirmeleri buruşturup atınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetidir. Atatürk tam bağımsızlıktır. Atatürk, Türk milliyetçisidir. Komünist, köksüz, feslisi fessizi kim varsa kıvranmaktadır. Varsın cehaletlerinin esiri olsunlar. Fazla söze yer ve gerek yoktur. Atatürk ortak kıvancımız, kurtuluşumuzun kutup başı olarak ebediyete kadar eserleri ile eşsiz mirasları ile varolacaktır. Manen yaşayacaktır.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024