Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3367 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Ekim 2016 - 16:25

Şentoptan erken seçim açıklaması

Büyüt
Küçült
Şentoptan erken seçim
AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, YSK kafasına göre pusula basamaz. Bir seçim kararının alınması, hangi partilerin seçime gireceğinin belli olması, bunların sıralamasının kurayla tespit edilmesi lazım dedi

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, yakında erken seçim olacağı kanaatinde olmadığını söyledi.

Meclise gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Şentop, Ufukta erken seçim mi var? sorusuna, Hayır karşılığını verdi. Bir gazetecinin Pusulalar basılmış... sözleri üzerine Şentop, YSK kafasına göre pusula basamaz. Bir seçim kararının alınması, hangi partilerin seçime gireceğinin belli olması, bunların sıralamasının kurayla tespit edilmesi lazım. Pusula ancak öyle basılır. dedi

Şentop, filigranlı kağıt hazırlığı yapıldığının ifade edilmesi üzerine, Filigranlı kağıt almıştır, alabilir. Bunu her zaman yapıyor. Elindeki stoklara göre belli bir miktar tutuyor. 7 Hazirandan sonra gördük işte, YSK karar alındıktan sonra 60 gün içinde seçim yapıyor. Daha sıkıştırılırsa bu 40-45 güne de düşürülebilir. Ama bir seçim kararı alınmadan, hangi partiler seçime girecek ve sıralama belli olmadan pusula basmak mümkün değil. Böyle bir şey yok. Seçim meselesi her zaman konuşulur. Türkiye bir yıl içinde iki seçim geçirdi. Yakında erken seçim olacağı kanaatinde değilim. Yok böyle bir şey... diye konuştu.

7 MADDEDE ANLAŞTIK

Anayasa değişikliği yapılıp yapılmayacağı sorularına Şentop, Ümitliyiz. Bakalım. 7 maddede anlaştık. karşılığını verdi.

AK Partili siyasetçilere yönelik saldırıların sorulması üzerine Şentop, örgütün bu kez marjinalize olduğunu, sona erme noktasına geldiğini söyledi. Saldırıların ölgede siyaset yaptırmayacağım mesajı olup almadığına ilişkin soruya da Şentop, Tabii onda başarılı olamaz da muhtemelen örgütle bağlantılı partiler var orada. Aslında bir siyasi hareket yerelde farklı, ülke genelinde farklı isimlerle ortaya çıkıyor. Belediyeleri tümüyle terör örgütüne finans, insan kaynağı ve araç sağlayan bir yapıya dönüştürmüşlerdi. Onunla ilgili bir müdahalenin PKKda rahatsızlıkları bunlar... dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024