Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1672 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Kasım 2015 - 15:22

Rusya: Erdoğan-Putin görüşmesi iptal değil ancak...

Büyüt
Küçült
Rusya: Erdoğan-Putin görüşmesi iptal değil

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Erdoğan ve Putinin, 30 Kasımda Pariste düzenlenecek İklim Zirvesinde ayrıca bir görüşme yapması öngörülmüyor.  Liderlerin arasında planlanmış bir telefon görüşmesi olduğu konusunda da bilgim yok ifadelerini kullandı.

Peskovun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

TÜRKİYEYE HİÇBİR AMBARGO UYGULANMAYACAK

*Türkiyeye hiçbir ambargo uygulanmayacak. Bunun yerine ilave denetim önlemleri alacağız. Türkiyenin öngörülemeyen eylemleri karşısında bu tepkimiz doğaldır.

İlgili HaberPutin: Türkiye özür dilemedi

* (Batılı ülkelerin Su-24 uçağının düşürülmesine ilişkin tepkileri konusunda) Biz dikkatimizi tarafsız değerlendirmelere yoğunlaştırdık. Uçağımıza Suriye hava sahası üzerinde saldırıldı.

* Karadeniz boğazlarında - buna İstanbul Boğazı da dahil - seyrüsefer kurallarını Montrö Sözleşmesi düzenliyor. Bu noktada, Karadeniz boğazlarında seyrüsefer serbestisi normlarının istikrarlı kalmasını umuyoruz.

TÜRKİYEDEN GERÇEKÇİ BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

*St. Petersburgda yapılacak Türk-Rus Toplumsal Forumuna ilişkin resmi bir iptal yok. Ama forumun gerçekleştirilmesi konusunda birçok sorun mevcut. Durum henüz açıklığa kavuşturulmadı. (Türk-Rus Toplumsal Forumunun eşbaşkanı olan Lyubov Glebova, Aralık ayında yapılması planlanan forum toplantısının iptal edildiğini açıklamıştı.)

*Türkiyeden uçağımızın düşürülmesine ilişkin halen gerçekçi bir açıklama bekliyoruz. Türkiyeyle ikili ilişkilerimize verilen böylesi yıkıcı bir hasarın düzeltilmesi çok zor.

*Uçağımızın düşürülmesi, çok ciddi sonuçları olan çok ciddi bir olay. Diğer yandan biz ikili ilişkilerimize, karşılıklı çıkara dayanan ve büyük perspektifleri olan ortaklık ilişkilerimize çok kıymet veriyorduk.

* (Türkiyeden alınan tarım ürünleri üzerindeki kontrollerin sıkılaştırılacak olmasının nedenleri arasında terör tehdidi olup olmadığına dair soru karşısında) Türkiyeden ithal tarım ürünlerine kontrolün sıkılaştırılmasının birbirinden farklı birçok nedeni var.

SPUTNİK





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024