Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3846 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Şubat 2017 - 14:55

RAKKA ve Suriyeliler için Referandum Önerisi

Büyüt
Küçült
RAKKA ve Suriyeliler için Referandum
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyelilere vatandaşlık meselesi ve Rakka için referanduma gitme çağrısı yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Suriyeli mülteciler için Suriyelilere vatandaşlık hakkı vereceğiz diyorlar, insaf. Niye vereceksin? İstiyorlarsa, Suriyelilere vatandaşlık verilsin mi verilmesin mi? Gelin referanduma gidelim dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Dün İzmirde belediye başkanımız beraat etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi in başarılarından rahatsızlık duyuyorlardı. Sahte deliller ürettiler. Aziz Kocaoğlu 397 yıl hapis cezasıyla yargılandı ve dün kendisi ve arkadaşları beraat etti. Aziz Kocaoğlu dan niye rahatsızlık duyuyorlar? 

Çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi in kredi notu Türkiye Cumhuriyeti devletinin notundan daha iyi. İstanbulun üçte bir fiyatına İzmir metrosu yapılıyor. Ankara ve İstanbulu gölgede bırakıyor. Aziz Kocaoğlu un bu başarılarından ötürü yargılanması gerekiyordu. 

NEYLE SUÇLANIRSAK SUÇLANALIM...

Bugün 28 Şubat, bir postmodern darbe yaşanmıştı. Açık ve net söylüyoruz; herkesin görüşüne, inancına, kimliğine saygımız var. Devlet vatandaşına hizmet eder, elinde sopayla vatandaşı dizayn etmez. 28 Şubata ne kadar karşıysak 20 Temmuz darbesine de o kadar karşıyız. Biz mağdura sahip çıkıyoruz, FETÖcülere değil. 

1 milyonu aşkın mağdur ailelere sesleniyorum. Sizin yanınızda olacağız, bizi neyle suçlarlarsa suçlasınlar. İbrahim Kaboğlu, anayasa hukuku hocası. Üniversiteden attılar. Yurtdışına gidip ders veremiyor. Sen pasaportunu alırsan sadece Türkiyede kalacaksın. Kaboğlu un ne günahı vardı. Sayın Başbakan kurunun yanında yaş da yanmış olabilir diyor. Nasıl bir mantıktır bu? 

20ye yakın intihar var. Hangi vicdan, hangi din kabul eder bunu? 15 yıl önce insanlar kömüre muhtaçtı yine kömüre muhtaçlar. Kendi gelirleri 6 kat arttı, muhtaç aileler yine kömüre muhtaç. Kömür de verilsin, her türlü imkan sağlansın. Önemli olan kimseye muhtaç hale getirmemek. Bu ailelerin geliri niye artmıyor?

 

 

 

GEL REFERANDUMA GİDELİM

Ekonomide, dış politikada, eğitimde sorunlarımız var. Gelir 3 kat arttı diyorlar, 6,5 milyon işsiz var. Nasıl oluyor bu? 15 yıldır tek başına iktidardasınız. Ne oldu, işsizlik arttı. Terörsüz Türkiye devraldınız, Türkiye kan batağı içinde. Bütün komşularımızla aramızı bozdunuz. Bizim gençlerimiz Suriye için Suriyede şehit oluyor. 

Onların gençleri Türkiyede, nasıl oluyor bu? Bizim evlatlarımız işsiz, onların işi var. İşsiz gencim bu düzene hayır diyorum demeyecek misin? 81 ilde Suriyeli var, niye kamplarda tutmuyorsun? Bizim esnaf vergi veriyor, Suriyeli esnaf vermiyor. Sen de bu düzene hayır demeyecek misin? Suriyelilere vatandaşlık hakkı vereceğiz diyorlar. 

İnsaf ya, niye veriyorsun vatandaşlık hakkı. Hangi gerekçeyle veriyorsun? Suriyelilere vatandaşlık verilsin mi verilmesin mi referanduma gidelim. Gel referanduma gidelim, milletten kormayacaksınız. Şimdi tutturmuşlar Rakkaya gideceğiz. Gel referandum yapalım, Rakkaya bu ülkenin gariban çocukları gitsin mi gitmesin mi? Gel beraber gidelim millete. 

Gençleri kandırmak için 18 yaşında milletvekilliği getiriyoruz diyorlar. 18 yaş milletvekilliğini kendi çocukları için getiriyorlar. Bakkalın 18 yaşındaki çocuğu milletvekili olacak mı, çiftçinin olacak mı, memurun olacak mı? Bunlar kendi çocuklarına istikbal hazırlıyorlar. Genç arkadaşım hala bu düzene hayır demiyor musun?





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024