Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2782 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Şubat 2015 - 12:07

Paralel yalanlar yetmedi koroya bir de CHP katıldı

Büyüt
Küçült
Paralel yalanlar yetmedi koroya bir de CHP
CHPli Gürsel Tekinin gazetelere el koyacağız açıklamasına tepki göstermeyen Taraf ve Zaman, SPKnın rutin denetimini basın özgürlüğüne darbe diye lanse etti. Koroya basın örgütlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da katıldı.

Haber Merkezi

Paralel Yapı yalan ve çarpıtmada sınır tanımıyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), her halka açık şirket gibi Taraf Gazetesini önceden haber vererek denetime tabi tuttu. Tarafa SPK uzmanlarına gösterilen ‘Burada çalışın denilen odada da yazıişleri toplantısı gerçekleştirilip fotoğrafları hem Taraf hem de daha matbaaya gitmeden Tarafın manşetinden alıntıyla Zamanda yayınladı. Haberin ardından da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Basın Konseyinden basın özgürlüğü konusunda açıklama üstüne açıklama geldi. Oysaki aynı meslek örgütleri, camialarının en önemli yayın organlarından STAR, Akşam ve Güneşe yönelik CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekinin 7 Haziran Genel Seçimlerinden sonra el koyacakları tehdidine yönelik kınama bir yana tenkit mesajı bile yayınlamadı.

Gerçek görmezden gelindi

Meslek örgütlerinin eleştirileri dün Taraf ve Zaman da yine haber oldu. Taraf, bir adım daha ileriye giderek SPKnın kendilerini yalanlayan açıklamasını da yok sayarak sürmanşetinden basın özgürlüğüne el attı. Bunu da, Kılıçdaroğlundan görüş alarak yaptı. Kılıçdaroğlu, siyasetçilerin basın özgürlüğünü savunması gerektiğini belirterek, “Böyle baskı tarihte görülmedi” açıklaması yaptı. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulunun TBMMye verdiği önergeyi de haberleştiren Taraf, Basın Konseyinden ‘Tarihe geçen apaçık bir sansür açıklamasını da gole çevirdi.

SPKnın gideceği biliniyordu

Zaman da, önceki gün manşetini baskıdan önce paylaştığı Tarafa desteğini çarpıtarak sürdürdü. Zaman, gazetecilik meslek örgütlerinden gelen görüşleri sayfasına taşıyarak ‘Basın özgürlüğüne bir darbe daha haberine imza attı. Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin iktidarı hedef alan sözlerine yer veren Zaman, Basın Konseyi ve Türkiye Gazeteciler Sendikasından da SPKnın sadece mali alana müdahale edebileceği; gazeteciliğe karışamayacağı yönündeki açıklamalarını haberleştirdi. Oysaki  gerçeğin ne olduğunu SPK açıklamıştı. Halka açık anonim şirketlerin sürekli denetlendiğini izah eden SPK, “Benzeri denetimler halka açık anonim ortaklıklar ve kuruluşlar nezdinde önceden belirlenmiş programa bağlı olarak yürütülmektedir. Denetçilerimizin fotoğrafının çekildiği oda da şirket yetkililerince kendilerine tahsis edilmiştir. Söz konusu iddia gerçeği yansıtmamaktadır” denilmişti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024