Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2087 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Nisan 2015 - 06:27

Paralel medyadan skandal haberler

Büyüt
Küçült
Paralel medyadan skandal
Politika Haberleri › Paralel medyadan skandal haberler haberi

KPSS soruşturmasında, hamile ve çocuklu şüphelilere öncelik tanındıktan sonra gereken kolaylık gösterilmesine rağmen, davada sıkışan paralel örgütün yayın organları, çocuk ve annelerini de istismar eden kampanyaya imza attı.

Star - Ankara

KPSS soruşturması kapsamında yapılan operasyonlarda paralel yapının yaptığı mağdur edebiyatı gözlerden kaçmadı. Soruşturmayı yürüten Savcı Yücel Erkman ile KOM Dairesi ekiplerinin kadın ve çocuklara yönelik hassasiyetini hiçe sayan paralel medya algı operasyonu yaparak olayları başka yere çekmeye çalıştı. Operasyonlarda hamile ve çocuklu bayanlar diğer şüphelilerle aynı suç oranına sahip olmalarına rağmen mağdur edilmemek adına işlemleri tamamlandıktan sonra serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında 23 Martta yapılan ilk operasyonda savcı talimatıyla 3 hamile şüpheli öncelik verilerek yapılan işlemlerinin ardından serbest kaldı. Yine aynı şekilde 2. operasyonda da şüphelilerden 1i çocuk emzirdiği,1i prematüre bebeği olduğu, 5i de hamile olduğu için daha hassas davranıldı. Hamile olan kadınlardan 2sinin ifadesi hastanede alındı. Diğer 3 kadın ise emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Prematüre bebeği olan annenin işlemleri de kısa sürede tamamlanarak serbest bırakıldı.

Şüpheli listesinde adı bulunan hamile Sevil A. ve eşi Harun A. rapor almak için hastaneye gitti. Devlet hastanesinden rapor alamayan çift Turgut Özal Üniversitesi Hastanesine gitti.

Babalar da serbest kaldı

Sevil A. hamileliğini gerekçe göstererek buradan rapor aldı. Daha sonra ise Harun A. eşini bir arkadaşına bırakarak, şehir dışına kaçtı. Önceki gün gelip teslim olan Harun A. eşinin doğum yapacağını belirtmesi üzerine serbest bırakıldı. Yine şüpheliler arasında yer alan Ramazan Ö de hastanede tedavi gören küçük çocuğu olduğu için ifade işleminin ardından serbest bırakıldı. Savcılığın bu kadar hassas davranmasında rağmen paralel yapıya ait medyada bir takım haberlere yer verilerek olaylar manipüle edilmeye çalışıldı. “KPSSde görülmemiş zulüm: Annesini gözaltına alıp bebeğini koridora attılar” iddiasıyla verilen haberin de asılsız olduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre 1 yaşındaki çocuğun annesinin operasyon sabahı Şırnaktaki evinden alındığı ve iki çocuğunun da babasına teslim edildiği anlaşıldı. Anne Ankara Emniyetine getirildikten iki gün sonra ise baba ve avukat harekete geçti. Babanın yanında kalan çocuk avukata verilerek Ankarada gözaltında tutulan annesine götürülmesi istendi. Avukatın, çocuğu Ankarada oturan akrabalarına rağmen Emniyete götürdüğü,  polisin de burada yasaya aykırı diyerek çocuğu nezarethaneye sokmadığı belirlendi. Bunun üzerine çocuğu alan avukatın çocuğu önce koridora bıraktığı buradan diğer avukatlarla birlikte görüntüsünü ve fotoğrafını çekip emniyetin dışında bekleyen paralel medya kuruluşlarına servis ettiği saptandı. Çocuğun kapı önüne atılmış görüntüsü medyaya servis edilerek, “Devlet çocuğu kapı önüne attı” algısı oluşturulmaya çalıştığı ortaya çıktı. Paralel iddiları savcı da yalanladı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024