Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3146 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Nisan 2018 - 11:13

Ortalık toz duman

Büyüt
Küçült
Ortalık toz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenerin yaptığı siyasi etiğe aykırı ittifak parti içinde büyük bölünmelere neden oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenerin gizlice yaptığı görüşmede, İYİ Parti in seçime girebilmesi için kafa kafaya verip bir B planı tasarladığı ortaya çıktı.

İYİ Parti in seçime girebilmesi için ihtiyacı olan 15 vekili CHP takviye etti. CHPli 15 vekil CHPden istifa ederek İYİ Partiye geçti. (Seçime girebilmek için 20 vekil gerekiyor. İYİ Parti in hali hazırda 5 vekili bulunuyor.)

PARTİ İÇİ ELEŞTİRİLER BAŞLADI

CHP seçmeni kadar CHPli vekilleri de şaşırtan duruma İlhan Cihanerden önce ironik bir çıkış geldi. Cihaner, bu çıkışın hemen ardından da CHP tüzüğünden eşitlik ve dürüstlük ilkesini de sosyal medya hesabından paylaşarak 15 vekil transferinden rahatsızlığını gözler önüne serdi.

/

CHP PARAMPARÇA

Erken seçim kararının ardından CHPli Öztürk Yılmaz ve Didem Enginin ayrı ayrı cumhurbaşkanlığı adaylıklarını açıklamaları parti içindeki bölünmenin diğer işaretlerinden.

HDPYE DE GÖZ KIRPIYORLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, PKK ajansına yaptığı açıklamada CHPye en yakın partinin HDP olduğunu söyledi.

Türkiye 24 Haziranda yapılacak erken seçime hazırlanırken, CHP ile terör örgütü PKK ın siyasi uzantısı HDP arasındaki ittifak tartışması sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, terör örgütü PKK ın ajansına konuştu.

 

İTTİFAK OLABİLİR

Terör örgütü PKK ın siyasi uzantısı HDPye en yakın partinin CHP olduğunun altını çizen CHPli vekil, ittifakla HDP in baraj sorununun çözüleceğini sözlerine ekledi. Örgüt medyasına konuşan CHPli Aksünger, şunları söyledi: HDP in ittifakın dışında tutulması mevzu bahis değil. Belki söylemde olmadığı için öyle düşünülüyor. HDP in barajı aşacağını düşünürsek CHP in baraj sorunu olmayacağını düşünürsek zaten en sonunda gidip bir kişiye oy verilecek. Burada bir doğal ittifak var zaten. Burada tabiatı HDP ile uyabilecek tek parti CHP gibi gözüküyor. HDP ile ittifak yapmak veya ortak ilkelerde buluşmak bir problem olmamalı bence. İkinci turda herkes ittifak olacak görünüyor zaten. Aksünger, terör soruşturmasında tutuklanan Selahattin Demirtaşı cezaevinde ziyaret etmişti.

15 VEKİL SÜRGÜNE Mİ GİDİYOR GÖREVE Mİ

Öte yandan bugün transfer haberini vermek üzere yapılan basın açıklamasında   Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay ile birlikte kamera karşısına geçen 15 vekilin yüzlerindeki ifadelerinden durumdan pek de memnun olmadıkları anlaşıldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024