Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4297 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Haziran 2017 - 18:29

Orhan Erdemli, Cindoruk için “FETÖ’nün akıl hocasıydı” dedi.

Büyüt
Küçült
Orhan Erdemli, Cindoruk için “FETÖ’nün akıl hocasıydı”
FETO un 19 yıl avukatlığını yapan Orhan Erdemli, Kemal Kılıçdaroğlu un yürüyüşünü başlatan Hüsamettin Cindoruk için FETÖ’nün akıl hocasıydı dedi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülenin 1994 yılından 17 Aralık 2013e kadar avukatlığını yapan Orhan Erdemlinin 23. Ağır ceza Mahkemesine gönderdiği dilekçe, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindorukun hem FETÖ hem de CHPye akıl hocalığı yaptığını deşifre etti.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) avukat yapılanması davasında tutuksuz olarak yargılanan Avukat Orhan Erdemli, yargılamanın yapıldığı İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesine yazılı bir savunma gönderdi.

CİNDORUKUN OFİSİNDE TEHDİT ETTİLER

Bu yapının üyesi olmadığı ve avukatlar yapılanmasına boyun eğmediği için Şerif Ali Tekalan, Mustafa Yeşil, Ali Bayram, Ahmet Kara, Süleyman Uysal, Harun Tokak gibi üst düzey FETÖcülerin baskısına maruz kaldığını anlatan Erdemli, bu ekibin kendisini yıldırmak için 28 Şubatın aktörlerinden Hüsamettin Cindorukun ofisine çağırdıklarını ve tehdit ettiklerini anlattı.

Erdemli dilekçesinde şu bilgileri verdi:

Bu tür olaylardan duyduğumuz sıkıntıyı, bize işi veren kişi olması nedeniyle Ali Çelike anlatarak bu baskıyı kabul edemeyeceğimizi ve Gülenin avukatlığından istifa etmek istediğimizi söyledik. Bunun üzerine bir gün (İstanbul İmamı) Ahmet Kara telefonla aradı Sayın Hüsamettin Cindorukun adresini verdi, orada birlikte kendisiyle görüşelim dava ile ilgili tavsiyeleri olacak dedi.

Gitmesem başıma bela olacaklardı. Beyoğlunda Mısır Apartmanındaki Hüsamettin Cindorukun ofisine gittim. Oradaki konuşmalardan bu grubun akıl hocasının Hüsamettin Cindoruk olduğunu anladım

KILIÇDAROĞLU DA ONA KOŞTU

15 Temmuz darbe girişimi için kontrollü darbe diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 Haziranda Cindoruku Nişantaşındaki evinde ziyaret etmişti. CHPli Enis Berberoğlunun tutuklanmasından iki gün önce gerçekleşen ziyarette Kılıçdaroğlu görüşmeyle ilgili, Sayın Cindoruk siyaset dünyamızın deneyimli ve birikimli bir insanı. Bazı konularda düşüncelerini aldım, birikiminden yararlanıyoruz. Hem Türkiyenin sorunlarını hem dış politikayı konuştuk. Bir ufuk çizgisi demişti.

CİNDORUK: CHPYE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Cindoruk ise görüşmeyle ilgili, Türkiyede siyasal hayat bir çıkmaza girmiştir. Bugün yarı başkanlık sistemini yaşıyoruz, bir süre sonra başkanlık sistemine geçeceğiz. Bu sadece başkanlık sistemi değil tek parti sistemidir. Tünelin ucunda ışık yoktur. O ışığı yakmak için Sayın Kılıçdaroğluna ve CHPye büyük görev düşüyor ifadelerini kullanmıştı.

Cihat Arpacık/Yeni Şafak





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024